torsdag 29 juli 2010

Piteå

Ikväll åker jag, Johan, Po, Markus och Fred till Piteå för att se rainbow. Det blir som en snabbis till Piteå. Synd tycker jag. Om det inte vore för att Johan måste jobba så hade vi ju kunnat sova där. :) Jaja..
Nää.. nu ska jag gå till farfar och se om han kan skjutsa mig till Thea! :)
Ha en bra dag! Det ska i alla fall jag ha.

Glad!


Jag är så himla glad! Tänk att jag och johan ska ha en liten bebis. Visst är det helt underbart? Nej ,nu ska jag sova. :-)

tisdag 27 juli 2010

Gissa bebisleken

Ja!
Nu har vi kommit till den här leken som jag pratade om.
Den går ut på att alla som vill ska gissa på vad det blir för vikt, längd, födelsedatum och självklart om det blir pojke eller flicka.
Så många som möjligt ska gissa tycker jag! :)
Jag börjar!
Sen lägger jag till några från min släkt som inte läser min blogg men som har gissat på kön i alla fall. :)
Jag: 10 december, flicka, 3057 gram och 48 cm lång
Johan: pojke, ??
Pappa (Jan): pojke, ??
Lillebror Dennis: pojke, ??
Lillebror Håkan: flicka, 3255 gram och 50 cm lång
Farfar: pojke, ??
Morfar: pojke, ??
Josse: 12 december, pojke, 3314 gram och 50 cm lång
kusin Emelie: 15 december, flicka, 3315 gram och 52 cm lång
Sandra L: 17 december, pojke, 3495 gram och 51 cm lång
Dan (johans farbror): flicka, ??

Barnmorskan

Just det ja.. förra veckan på torsdag (22 juli) var vi hos barnmorskan. Det gick bra. Hon stack mig bara i fingret den här gången. Järnvärdet var mycket bättre nu, tack vare järntabletterna.. så de ska jag fortsätta med. Tur att de var enkla att svälja! Jag fick väga mig och jag hade inte gått upp nånting. Jag äter som jag alltid har gjort men däremot så har jag dragit ner på godiset. Det tyckte hon var bra! :) Johan däremot.. han vägde sig också.. han brukar väga runt 63-65 kg men nu väger han 71,9 kg!! Haha. Ja.. sen så kände barnmorskan på magen och nu når livmodern ungefär till naveln. Vi lyssnade på hjärtljuden som låg på 140 ungefär.
Hon undrade också om jag känt bebisens rörelser och det har jag. Det kan däremot dröja innan Johan kommer att kunna känna utanpå min mage att bebisen rör på sig i och med att moderkakan ligger i framkant.. alltså mot naveln.
Allt såg bra ut! :)

måndag 26 juli 2010

Påkörd


Jag råkade köra på en hare idag. Den sprang ut på vägen precis efter en kurva.. Jag hade inte en chans att sakta ned. Stackars haren.

söndag 25 juli 2010

Fullt


Här är bilden på hera och bubben som tog upp hela min säng när jag sov hos patrik och anneli. :-) det gjorde inte så mycket. Jag tyckte mest det var mysigt. :-)

Haha


Snyggt va? Den passar inte riktigt så bra längre. Haha. Jag städade ur min garderob och tänkte att jag skulle prova den här super fina skjorta men Ja.. Ni ser ju hur det gick.

Fullt


Här är bilden på hera och bubben som tog upp hela min säng när jag sov hos patrik och anneli. :-) det gjorde inte så mycket. Jag tyckte mest det var mysigt. :-)

Mys!


Jag och texas myser. :-)

Godkänd?


Är folk bra på att parkera? Jag står till vänster och jag hade parkerat först. Jag undrar hur den andra tog sig ut? Måste ju ha klivit ut på passagerarsidan! Jaja.. Han/hon hade ju i alla fall inte parkerat in mig.

Fläkt


Ni vet att jag har klagat på att det är så himla varmt inne i våran lägenhet.. Tidigare i veckan var jag in så Ö&B och där hade de en fläkt som fick följa med hem. Det blev mycket bättre faktiskt. Den fläkten är värd pengarna. Hela 149 kr. :-)

Klösträd


När jag fyllde år (februari) så fick jag ett halvfärdigt klösträd av johan och po. Om det blir färdigt nån gång så är det tänkt att det ska se ut som den till vänster på bilden men jag tycker ju att den till höger är riktigt fin så jag måste nog göra färdigt det där trädet själv, då kan jag göra det som jag vill ha det. :-)

onsdag 21 juli 2010

Texas


Den här bilden tog jag för nån dag sen när jag satt på ballongen och läste. Texas vill ju hemskt gärna vara med då man är ute på ballongen så han fick följa med ut.. Men det blev inte så länge.. Blir ju så rädd när han hela tiden ska hoppa upp på ballongräcket. Jag är så rädd att han ska ramla ner. Bilden blev fin tycker jag. Jag har kommit på att jag kan skicka bilder från min telefon direkt till min blogg så de bilder som det är dålig kvalité på är förmodligen från telefonen. :-)

tisdag 20 juli 2010

Halvvägs!

Ja.. det blev ju ändrat bf datum från 14 december till den 13 december. Det är ju toppen, en luciabebis kanske.. eller med lite otur en julaftonsbebis.. :) Jag ska väl inte hoppas alltför mycket för då kanske jag blir besviken men jag hoppas verkligen att vi hinner komma hem från BB innan julafton. Vore så skönt om man fick vara hemma på julafton utan att behöva oroa sig för att förlossningen ska sätta igång mitt i alltihop. :) Men men.. det må då va.. vi ska ha en bebis! :D
Att det blev ändrat från 14 till 13 innebär att vi går in i en ny vecka idag v.20. Vi är alltså halvvägs! :)
Kroppen:
Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.
Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.
På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa. Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.
På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.

Fostret:
Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram.
Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.

Ultraljud

Ja, som ni redan vet så har vi ju nu äntligen varit på det efterlängtade ultraljudet och det gick bra! Vad barnmorskan kunde se såg allting bra ut.. två armar, två ben och ett hjärta som slog. Bebisen sprattlade jätte mycket. :) Det såg så roligt ut.. våran älskade lilla bebis.. vi ville inte veta könet. :) det får bli en överrskning. Det spelar ingen roll för oss. Vi blir glada för vilket som.. bara bebisen är frisk. När vi varit på ultraljudet åkte vi till biltema som har nyöppnat här i Umeå sen åkte vi till coop forum.. vi tänkte fördriva tiden till kl 10 så vi kunde gå på barnens hus och babyproffsen för att kolla på vagnar. När kl äntligen blev 10 så körde vi på barnens hus till och börja med. Personalen där var inte alls nå bra.. vi fick ingen hjälp alls.. på ett sånt där ställe brukar ju faktiskt oftast personalen komma och fråga om vi vill ha hjälp men det gjorde de inte. Sen är priserna väldigt knepiga.. det står ett pris på vagnen men sen står det ett annat på en annan lapp.. ja.. inte lätt alltså. Sen åkte vi till babyproffsen där vi fick hjälp på en gång. Där hade de dessutom satt ut priserna på ett vettigt sätt. Det är mycket att tänka på. Men det lutar mot att det blir en Emmaljunga eller en Brio happy harmony.. men som sagt.. vi får se vad det blir. :)
Nu ska vi äta middag, ugnspannkaka!
Puss Hej

Bebis!


Nu har vi äntligen varit på ultraljud och det var typ det häftigaste jag har varit med om. Våran lilla älskling sprattlade massor! Det är nog en morgonpigg bebis som ligger i min mage. Haha. Så himla häftigt! Nu ska vi handla sen ska vi gå på barnens hus och kolla på barnvagnar. :-) önska oss lycka till!

måndag 19 juli 2010

9 h 30 min

Jag har nedräkning! :D haha.. kan ni fatta att den stora dagen är JÄTTE JÄTTE nära nu? Jag är som ett litet barn dagen före julafton! Jag är så jäkla glad.. jag längtar verkligen till imorgon bitti! Shit.. jag måste sova.. försöka sova ialla fall! :D
Ni får ha en bra natt, jag kan garantera att jag återkommer imorgon om hur det gick på ultraljudet.. (åtminstone om allt ser bra ut).
Håll tummarna för oss!
Puss hej!

söndag 18 juli 2010

V.19


Det syns ganska tydligt att det är nånting där när jag ligger på rygg och drar in magen allt jag kan. :-)

Förkyld?

Jag blir tokig! Det kliar överallt.. nej okey.. inte riktigt överallt men i öronen, halsen och i ögonen. Ögonen är värst! Jag vet inte vad det beror på just att det kliar i ögonen.. kan det vara att jag är känslig mot katter eller är det förkylning? Öronen och halsen gissar jag är förkylningstecken.. nog för att det har hållit i sig i typ flera veckor nu.. jag borde kanske kolla upp det. Jag hatar när det kliar i ögonen.. det är så jobbigt!
Jag ska ta och käka lite lunch sen blir det jobb.. 13-21.
Ha en bra dag!

lördag 17 juli 2010

Oturshelgen

-Stadsfesten ---> E-Type, Europe
-Hera och Bubben ---> i min säng
-Oturshelgen, bilen ---> punka, trasig vindrutetorkare, trasig glasrut, punka igen och granne som tycker synd om Texas
-V.19 ---> Bebis, Ultraljud
-Hus ---> drömläge?
-Kalas ---> Malins 3-årskalas-Thea ---> London = fel.. bara mamma och pappa åkte till London
-Jobbet ---> Natten jobbar till 07.30 enligt schema.. (det har nog aldrig hänt)
-Bilder ---> jag har kollat igenom en massa bilder som jag hade tänkt lägga ut..

Oturshelgen, Stadsfesten
Helgen 9-11 juli var det stadsfesten i Skellefteå. Jag skulle sova hos min min storebror och hans tjej. Jag slutade jobba halv tre på fredag och då skulle jag skynda mig hem, duscha, ta på mig finkläderna (tights och ett lång linne, jag var med andra ord riktigt modern.. men nu törs jag ha så tighta kläder då jag faktiskt är nöjd med min mage), packa grejerna i bilen och sen fika lite grann så jag klarade mig till jag var i Skellefteå. Vi hade bestämt oss för att käka pizza som jag då skulle hämta när jag kom till Skellefteå. Ja.. kl 16.00 körde jag ut ur garaget och for på macken här i byn för att tanka, när jag svänger ut från macken tycker jag att det känns lite konstigt i bilen.. typ som att jag har punka! Jag stannar mitt på vägen (det är rusningstrafik) och kliver ur bilen för att kolla vad felet är.. Självklart är det punka!! Vad fasen tänker jag.. hur ska jag nu komma mig till Skellefteå i vettig tid? Jag som för engångs skull hade kommit mig iväg i tid.. jaja.. det var ju bara till att köra in på första avfart och byta det där däcket. Jag ringde till pappa så han fick berätta hur jag skulle göra då det var första gången jag skulle byta ett däck. Allt gick bra ändå tills jag skulle plocka upp det där reservdäcket som ligger så fint i bagagen under mattan.. och under en jätte baslåda... *suck*. Jag ringer till pappa och frågar hur han gör när han tar upp däcket och till svar får jag att det är bara att slita och dra så går det bra.. ehm.. ja.. efter typ en timme hade jag fått upp det där jäkla däcket och då var det nog bara för att jag vara så arg! jaja.. jag kunde tillslut få dit reservdäcket och ta mig in till stan för att pumpa däcket. När jag väl var på en mack som hade så man kan rengöra rutan så tänkte jag att det var ju lika bra då jag lix var på macken. Sagt och gjort, plockar fram hinken med vattnet och skrapan, viker upp vindrutetorkaren och sen på andra sidan för att vika upp den andra torkaren som givetvis går sönder! Jag ringer till pappa igen och undrar hur jag ska fixa det då.. "jamen det är enkelt, det är bara att sätta dit den igen" säger han. För mig var det inte enkelt.. säkert för att jag var så arg så jag säger det till pappa att Johan eller Patrik får fixa det sen i Skellefteå. Jag tvättar rutan färdigt och sen ska jag vika ner torkarna och såklart så tappar jag den som var trasig så den pangar rätt in i bilrutan och gör en (tre) spricka i rutan!!! Åh.. ni kan ju bara gissa hur jag lät och kände mig just då.. jaja.. jag tar mig i alla fall tillslut till Skellefteå och förfesten är redan igång i och med att klockan blev lite mer än kl 18 innan jag var där.. närmare 20.00.. bara två timmar sen!! Då klockan blev 22.00 åkte jag, Johan, Greger och Markus (Johans småbröder) in till stan för att kolla på europe. Markus som var den som ville se euorpe blev nog lite besviken då det kanske inte riktigt var vad han hade förväntat sig och jag var nöjd när jag fått mina efterlängtade varma chips. Mm så gott det var. :) När vi var nöjda på festivalen så åkte vi till MAX då vi fått beställningar från de som var på fest hos Patrik och Anneli. Johan och gänget börjar med att beställa det de ska ha sen kommer jag och räknar upp det jag vill beställa.. (det var inte lite.. hade tyvärr inte sms:et i min telefon, annars hade jag skrivit upp allt som de beställde men det var i alla fall för 5 personer som jag beställde). Jag hade två killar bakom mig i kön och de skrattade ganska gott när jag räknade upp vad jag ville ha. :) Johan och småbröderna följde med tillbaka till Skelleftehamn och där bytte de bil med mig. Jag hade pappas bil men pappa behövde sin bil så jag fick ta PO:s bil. Jag pussades lite med Johan och sen säger vi hej då för de skulle köra tillbaka till Norsjö. Två minuter senare kommer Johan in igen.. "Sara.." neeej, tänker jag.. har han fått punka igen? Så jag frågar om det är det.. "nej, men passaten har punka.." Va?! Är det sant tänker jag.. så jag skyndar mig ut för att se om han ljuger eller.. men nej.. tyvärr så gör han inte det.. Jag har alltså punka på den andra bilen.. Jaja.. det fixar jag och Patrik nästa dag.
Men förutom alla missöden så blev det en rätt så bra kväll. Jag och Anneli satt uppe och pratade till kl halv sex på morgonen. Gissa om jag var trött? Jag som steg upp kl 05.15 på fredagmorgon. När jag väl gick och la mig så följde både Bubben (en svart ganska stor katt) och Hera (en stor vit hund som ser ut som en schäfer) med till min madrass. De sov hos mig i princip hela natten (dagen). Det gjorde inte mig nånting. Var ganska mysigt.
På lördag gick allting bra.. Inga trasiga saker. Jag åkte in till stan mitt på dagen för att hämta ett reservdäck som Rebecka kom med till passaten och sen gick vi på stan ett tag. Jag köpte två linnen och en skjorta till Johan. Sen köpte jag ju förstås varma chips till mig och en påse till Anneli som jag tog med till Skelleftehamn. Sen köpte jag även munkar! Det är så himla gott.
På kvällen var jag inte nå länge hos Patrik och Anneli på förfest utan jag åkte in till stan för att kolla läget.. min bröder var i farmors lägenhet så jag åkte dit. Jag satt där och hängde ett tag tills mamma och pappa kom. Då gick vi in till stan och lyssnade på E-type. Vi gick inte in på området utan vi var bara utanför och bakom scenen så vi fick faktiskt se E-type. Det vi däremot inte var beredda på, det var de där fyrvrkerierna som han alltid har på sina föreställningar. :) Då han avfyrade de var vi nog ganska många som flög rätt upp.
När han sjungit färdigt gick vi in på karusellområdet och kollade läget.. mamma ville träffa Håkan så hon fick se hur full han var. När hon väl fick se Håkan så tyckte inte mamma att han såg så jätte full ut. Hon är så rädd att han ska hamna i slagsmål.. han har ju en benägenhet att kunna göra det då han är onykter. Men den här kvällen gick bra för hans del. Tack och Lov!
På söndag sov jag till just före ett och då steg jag upp som direkt för jag ville ju hem till Texas. Jag kom inte ihåg hur mycket klockan var när jag var hemma i Umeå men jag skulle gissa att klockan var runt 16.00. När jag har varit hemma i kanske 30 minuter kommer grannen, han som bor vägg i vägg med mig och Johan, och knackar på. Han ville då bara berätta att Texas jamar väldigt mycket när vi är borta och han krafsar på dörrar och fönster.. Hoppsan tänker jag.. han blir väl störd av det förstås.. för det blir ju vi. Men onej, det var inte det han menade.. han tyckte som bara att det var synd om Texas som blev lämnad ensam över helgen.. Ja.. fast jag for fredagkväll och kom hem söndag eftermiddag och då hade en annan granne varit in här på lördag och pratat med Texas och gett han mat och vatten.. borde inte det kunna räcka? Plus att det var tredje helgen som Texas var hemma själv på ett och ett halv år.. det är väl inte så farligt? Ja, det är väl klart att Texas är hemma när vi jobbar/går skolan men det kan ju inte räknas? Alla andra med djur måste väl också jobba? Sen förklarade jag ju förstås att det hör till just den här kattrasen att han pratar väldigt mycket, även då vi är hemma. Det var tydligen fler av mina grannar som tyckte synd om katten.. det kändes i alla fall inge bra.. jag blev jätte ledsen.. undrar om det var gravidhormonerna.. :) Jag packade lite grejer och Texas sen åkte vi till Norsjö. Mamma blev ganska fundersam då jag parkerade utanför deras hus.. :D "meen.. vad gör du här?". Det kändes i alla fall bra att komma hem till Norsjö och speciellt till Johan! Det blev ju bara över natten.. jag började ju jobba kl 13 på måndagen men det var värt det.

-----------------------------------

V.19
Kroppen:
Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.
Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.
Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.
Fostret:
Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.
Träningstips
Ta gärna promenader, simma eller gympa i den utsträckning och takt som känns behaglig. Cykling är också bra, det stabiliserar bäckenet. Du kan även träna upp samarbetet mellan nerver och muskler i bäckenet genom knipövningar. Dra ihop musklerna i bäckenbotten, mjukt men kraftfullt och håll sedan kvar så länge du kan och släpp sedan efter. Upprepa några gånger. Genom att man lär sig behärska bäckenbotten så underlättas förlossningsarbetet och gör att du snabbt kommer i form efteråt.

Alltså det är helt ofattbart att tiden går så snabbt! Både jag och Johan trodde att tiden skulle snigla sig fram men det kan jag inte påstå att den har gjort.. Det känns helt underbart! Nu har jag (tror jag) börjat kunna känna bebisen sparka.. det blir nog inte riktigt varje dag men ibland i alla fall. Det känns så overkligt att kunna säga så.. "jag känner bebisen sparka".. det låter så påhittat när jag säger det. haha. Jag är inne i en period då jag tror att jag har lyckats hitta på alltihop men då har jag ju gjort det bra i och med att magen faktiskt har blivit större. :) Jag tycker om det.. jag älskar min mage. Det har jag nog aldrig sagt förut. haha.
Ultraljud om tre dagar! Helt sjukt.. nu är vi snart där och jag är så jäkla nervös.. jag hoppas att allt ser bra ut och att det är en bebis där inne! Jag vill komma hem med massor av bilder på det lilla miraklet! Jag kommer nog skicka mms på bilden till alla i min familj. :) Åh.. vad jag längtar!
När vi kommer hem från ultraljudet som är på tisdag kl 08.00 och vi har fått se att allt är bra så blir det att börja fixa lite mer på allvar.. alla grejer som behövs och ja gu vet vad! Sen så hade jag även tänkt göra en lek här på bloggen. Men bara då vi vet att det finns en bebis i min mage och att bebisen är frisk. Jag tänkte bara ha en sån där gissningslek.. när tror du att bebisen kommer och hur mycket tror du bebisen väger och hur lång tror du att den är.. och förstås.. är det en pojke eller en flicka? :) Det blir väl en kul lek? Ni kan ju börja fundera på det redan nu. Det ska, på tal om när bebisen kommer, bli kul att få höra vad ultraljudet säger för beräknad ankomst. :D Jag hoppas INTE att vi blir framflyttade.. Jag vill inte närmare julafton. Vill hemskt gärna vara hem på jul och med en liten bebis. :D haha.. gu så overkligt det låter.. jaja.. nu ska jag inte tjata mer om det.. än i alla fall. :D

------------------------------------

Jobbet
Ni kommer kanske ihåg att jag pratade om det där med att jag skulle börja kl 7 istället för halv åtta? Det kan de helt klart glömma.. jag satt nämligen och pratade med en anna vikarie och hon säger då att vi har överlappningstid på morgonen för att vi ska kunna få rapport och så.. men det visste inte.. för natten slutar väl sju och jag börjar sju? Haha.. nej.. så är det inte.. natten slutar halv åtta!! What!?.. jag kollar schemat och javisst.. natten jobbar varje morgon till halv åtta.. enligt schemat alltså.. det har aldrig hänt! Då köper jag inte det där om jag ska komma tidigare för att de ska kunna gå tidigare i och med att vi faktiskt gör det typ varje dag.. men det gör ju natten också! Haha.. jaja.. lite lustigt det där men jaja..


----------------------------------------

Kalas
I torsdags var jag hemma i Norsjö på tre-årskalas hos Johans kusinbarn. Det var gott fika i alla fall. Annars var det ovanligt lugnt. Oftast brukar alla ungar leka med både mig och Johan.. men nu var de nog upptagna av annat.. så vi fikade bara sen åkte vi hem igen.

---------------------------------------

Hus
Jag har hittat ett ställe utanför Skellefteå som jag faktiskt skulle kunna tänka mig att bo på.. det är efter älven.. mot Skelleftehamn.. ska se om jag hittar på kartan.. jo, Örviken heter det. Det är så himla fint när man kör förbi där. Grönt och fint med lagom mycket hus och nära vattnet och havet.. här kan man ha en riktigt fin båt.. jag har fått för mig att jag vill ha en båt.. som man kan sova på. Jag tror inte att Johan håller med. :)
Drömmar! :)
Men jag är så sugen på ett hus.. min storebror och hans tjej har precis köpt ett hus så man blir bara så sugen.. plus att Johans pappa har två hus varav ett just nu är ledigt (han brukar hyra ut det men det behöver renoveras innan han vill hyra ut det igen). Jag blir så sugen på att bara köpa det huset och fixa upp där. Det är nära hem och alla kompisar och ja.. men ändå så vill jag inte det.. det är lite knepigt det där.. än så länge kan jag ju bara drömma om hus.. Johan ska plugga färdigt först.. sen får vi se vars vi hamnar.. vem vet.. vi kanske hamnar i Sundsvall. ;)


------------------------------

Bilder
kommer inte idag då jag inte har hunnit förminska de än. Det får nog bli ett inlägg med bara bilder sen.. har massor med bilder osm jag vill lägga ut.. synd bara att det är ett så konstigt system på den här bloggsidan.. jag kan bara lägga ut fem bilder åt gången.. det tar ganska lång tid om man har många bilder man vill lägga ut.

----------------------------------

Ni som orkade läsa igebon allt det här gjorde det bra för det var säkert massor med stavfel och massa knasiga meningar men jag ids inte läsa igenom allt. :D Ni får helt enkelt stå ut. Just ja.. sen måste jag påpeka att jag hade fel.. Min guddotter är inte alls i London.. det blev bara hennes föräldrar som åkte dit. Jag svamlar ju bara en massa. haha.

Nää.. nu blir det sängen.. eller kanske en film först! ;)
Puss hej leverpastej!

Jag älskar er!

Massor att berätta

Jag har så mycket att berätta att jag vet inte när jag ska hinna skriva allt! Jag har skjutit upp det hela alldeles för länge.. men nu idag när jag slutar jobba kl 15 så ska jag göra ett försök.

-Stadsfesten ---> E-Type, Europe
-Hera och Bubben ---> i min säng
-Oturshelgen, bilen ---> punka, trasig vindrutetorkare, trasig glasrut, punka igen och granne som tycker synd om Texas
-V.19 ---> Bebis, Ultraljud
-Hus ---> drömläge?
-Kalas ---> Malins 3-årskalas
-Thea ---> London = fel.. bara mamma och pappa åkte till London
-Jobbet ---> Natten jobbar till 07.30 enligt schema.. (det har nog aldrig hänt)
-Bilder ---> jag har kollat igenom en massa bilder som jag hade tänkt lägga ut..

Det här är det jag borde berätta om.. får se om det kommer ett mer detaljerat inlägg om det sen idag! ;)

Nu ska jag jobba! Ha en bra dag!

torsdag 8 juli 2010

V.18

Vecka 18
Kroppen:
Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret:
Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

onsdag 7 juli 2010

Hatar mig..

Jag tror att Johan hatar mig.. han vill inte vara här i Hissjö hos mig, bebisen och Texas.. :(
Nej.. okey.. nu överdriver jag.. så illa är det förmodligen inte.. men jag känner mig ensam.. och jag hade hoppats att han skulle komma hit imorgon efter jobbet men det blir nog inte så.. på fredag ska vi till Skellefteå på stadsfesten och förfest hos Patrik och Anneli.. jag hade hoppats att han skulle komma hit imorgon så vi skulle hinna ses nåt den här veckan.. (förutom då hos Patrik och Anneli) plus att han MÅSTE komma hit och städa kattlådan för det luktar bajs.. förresten.. det är det bästa med att vara gravid.. jag får inte städa kattlådan.. för kattbajset innehåller bakterier som är farliga för bebisen.
Gu vad jag svamlar.. det jag vill ha sagt är att jag saknar min pojkvän!!
------------------
Nu måste jag skärpa mig.. måste lägga ut fler bilder.. jag som var så duktig sådär i början.. men nu går det dåligt.. jaja.. ska se om jag hittar nån bild som jag lägga ut imorgon..
Nu ska jag sova!
Sov Gott!

Grattis!

Grattis till oss.. idag går vi in i v.18! :)
Wow.. nu är vi snart halvvägs!.. tror att jag har sagt det varje vecka nu.. :)
Det känns bra.
Förresten.. jag TROR att jag kände bebisen sparka igår.. Det var när jag la mig i sängen på rygg.. då var det som att det tvärsprattlade till.. typ som att jag råkade väcka bebisen.. haha. Nej.. jag vet inte.. men hur vet man säkert att det är bebisen man känner och inte tarmrörelser eller gaser eller.. ? Det är svårt att veta.. men det är ju trots allt första gången jag är på tjocken så det kanske dröjer ett tag till innan jag kan känna nåt och veta säkert.. ja.. det får vi se! :D
Nu ska jag fortsätta jobba!
Måste bara säga att jag är så avundsjuk.. min guddotter och hennes familj åker eller har åkt till London. Det var tänkt att jag och Johan skulle följa men det blev inte så.. men jag hoppas vi ska kunna åka nån annan gång.
Sen så hoppas jag förstås att de som har åkt har roligt och att de har bra väder! :)
Puss hej!

tisdag 6 juli 2010

Varmt!

Det är så härligt då solen är framme men.. inte när det är 28,5 grader inne och lägenheten dygnet runt.. Jag blir tokig! Det måste vara nåt fel (vi har INTE på elementen). Jag måste komma ihåg att höra med grannarna om de också har så här varmt inne hos de.
Jag kan ju inte ställa upp dörrar och fönster på vid gavel heller för då har vi ingen katt längre.. Då skyndar han sig ut på äventyr i Hissjö.
---------------------
Jag hade förresten en toppen helg!
Johan kom till Umeå i torsdags, på fredag jobbade jag sen blev det hem och duscha och byta kläder sen in till stan för att äta middag på droskan med mina gamla arbetskompisar. Det var riktigt trevligt.. tyvärr tyckte jag inte riktigt om köttet som de serverade då det var väldigt torrt men jaja.. jag betalade ju inte ens det jag skulle ha betalat. Jag fick igen 40 kronor för han tyckte att jag hade gett han alldeles för mycket pengar så visst.. säger han det så. :) Jag skulle bara ha haft igen 9 kronor.
På lördag hade jag och Johan en riktig slappar dag då vi började morgonen med att käka frukost på balkongen sen gjorde vi inget mer.. förrän klockan blev 14.. då åkte vi till skellefteå för att vi skulle se bio (eclipse) med Patrik, Anneli och Emelie. Från början var det tänkt att vi skulle äta på tatung innan bion började men så blev det inte.. men då bestämde Jag och Johan oss för att åka till skellefteå tidigare så åtminstone jag och JOhan kunde käka ute.. vi frågade om Emelie och Sandra också ville följa men då blev vi bjudna på grillat hemma Hos Sandra och Peter istället. Det tackade vi ju självklart ja till så vi åkte till Nyhamn och fick se hur de bor. Jätte fint område. De hade en ordentlig tomt.. jag tyckte det var jätte fint.. skulle också kunna tänka mig att bo sådär! :) Ja.. just det.. sen så blev det ganska stressigt då biljetterna skulle hämtas ut senast halv sex och då klockan var fem hade vi inte ens börjat äta.. Jaja.. det löste sig i alla fall.. vi kom i tid till bion och blev insläppta. Jag tycker att filmen var riktigt bra men det kändes som att tiden gick så snabbt.. jag måste läsa boken igen och se vad det är de har tagit bort. :)
När bion var slut åkte jag och Johan till Patrik och Anneli en stund men det blev inte så jätte länge. När vi kom hem från Skellefteå gick vi på en kvälls/natt promenad med Texas så han kanske skulle vara snäll men det hjälpte inte ett dugg.. han blev snarare värre.. På söndag började vi också dagen med frukost på balkongen. Det är så skönt att få sitta ute och äta sådär på morgonen. Toppen!
Vi var faktiskt lite duktiga i söndags.. vi satte in massa papper i pärmar så nu är det ordning bland våra viktiga papper. Sen gick vi en promenad ner till badstranden där det blåste ordentligt men det var riktigt skönt.. skulle däremot inte tro att det var lika skönt ifall jag skulle ha badat.. Där satt vi i alla fall en stund och njöt av värmen och att se alla som faktiskt badade. :)
På kvällen skulle det vara dans i logen som finns här i Hissjö så vi bestämde oss för att gå dit sen på kvällen (18-21.30). Då vi kom dit där vid sju tiden så satt allt folk och fikade.. så det hade nog blivit paus. Men det var bara äldre (60+) människor där. Det blev som bara en snabbis men det var ju skönt att få sig en promenad i alla fall.
När vi kom hem från dansen blev det sängen.. :D
Natten söndag-måndag mullrade det i åskan flera gånger men det var inte förrän vid halv sju tiden (precis då Johan skulle åka på jobbet) som det riktigt braka lös.. j*vlar vad det small och blixtade.. jag trodde blixten skulle slå ner i huset.. usch! Det var riktigt läskigt.. Johan fick inte åka på jobbet förrän det hade slutat åska.. Jag var rädd på riktigt.. nästan så jag låg och skakade.. åskan var nära den här gången!
----------------------
Puss hej!

fredag 2 juli 2010

Barnvagnar!

Jag och Johan har förstås redan kollat in lite barnvagnar och här nere är en av de.. den kan man beställa från en hemsida som vi båda tycker verkar vara en bra sida.

Jag gillar den här vagnen! :) Det finns oändligt med olika färger.. gå in på sidan och kolla.
Nej.. nu måste jag vila en stund så jag orkar med kvällen. Jag ska äta på droskan (en restaurang här i Umeå) ikväll, med mina gamla jobbarkompisar. Det ska bli jätte roligt! :)
Vi hörs!

torsdag 1 juli 2010

Kolla!

Titta vad jag lyckades med? -------->



Jag kunde lägga in en sån där som räknar vilken vecka vi är i.. haha. Det är väl häftigt? Jag tycker i alla fall det.

-------------


just ja.. önskemål om en bild på magen.. hm.. ska se vad jag kan göra..
..Nu har jag hittat två bilder som jag tyckte var OK.. kunde inte bestämma mig för bara en av de.. därför blev det båda. De här bilderna är från v.15.. 20 juni för att vara exakt. :)

Jag och Johan tycker att det syns.. lite i alla fall. :-D


Nää.. nu blir det sängen alltså.. är sjukt trött!.. Texas har hållit mig vaken inatt plus att det är 27 grader varmt inne i lägenheten.. då är inte behagligt.. speciellt inte när man ska sova..

Puss hej, leverpastej!