torsdag 30 september 2010

Vecka 30

Kroppen:
Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.De flesta föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs.
Barnet:
Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.

Det här är bilder från v.29.. vi har inte tagit några bilder för v.30 än. :)

Jag ser nog lite sliten ut på den där bilder.. och ibland känner jag mig verkligen sådär..

Jag har mina myskläder på mig.. haha
Johan tyckte att jag var söt och jag måste erkänna att jag kände mig rätt så söt. :)


Kan ni förstå att det bara är 10 veckor kvar till bf? Jag är lite nervös.. men gu vad jag längtar! Snart får vi se vem som vinner min gissalek. :D
nää.. nu ska jag duscha och sen gå isäng. Ska ju upp och jobba imorgon.
Vi hörs!



Ledig

Ja.. vad ska jag hitta på idag? Jga funderar på om jag ska orka gå ner till badstranden och fota lite grann.. det är ju så himla fint ut och speciellt nu med ala höstfärger! Hm.. vi får se.. eller jag kanske ska greja på här hemma.. har ju massor som borde fixas.. Ja.. vi får se.

--------

Inlägget som jag skrev igår blev ju jätte långt.. haha. Kul att nån orkat läsa det även fast det blev lite virrigt och långt. :) Förresten, jag glömde skriva att bebisen hälsade på barnmorskan för första gången. När vi lyssnade på bebisens hjärta så började bebisen röra på sig. :)

----------

Hoppas det går bra för Johan på skolan idag så han kan komma hem nån gång. :)

Nää.. nu ska jag hitta på nåt.. vi hörs!

onsdag 29 september 2010

Stockholmsresan

Vi har kommit hem från Storstaden och allt gick bra.. ganska bra i alla fall.
Mamma, pappa och morfar klev på tåget i Bastuträsk och jag och Johan klev på i Vännäs (tåget stannade tyvärr inte i Umeå) kl 23.44 så vi körde ju bilen dit. De hade visst inte nån parkeringsplats där om man inte hade bokat en plats vilket vi inte hade gjort så vi parkerade på konsum bredvid järnvägsstationen. Bilen var hel och stod kvar när vi kom hem igen men det var kallt.. minus 2 grader! Huvva.
Jaja.. i alla fall.. pappa visste inte att jag och Johan skulle kliva på så när vi passerade deras hytt och vinkade till pappa så kollade han på oss som om han tänkte: "men.. det där var likt Sara och Johan.. hm.. men vänta nu.. det ÄR Sara och Johan" och sen började han vinka som ja.. jag vet inte.. och samtidigt som han vinkade så kollade han in mot mamma och morfar och sa: "Titta! Sara och Johan är där ute.." Haha.. ja.. det var riktigt kul faktiskt. Han blev överraskad. Tågresan gick väl sisådär.. jag slapp åtminstone illamående men ryggen tyckte inte riktigt om de hårda sängarna.. tur att det bara var en natt. När vi väl var framme i Stockholm på torsdagmorgon så var vi ganska trötta. Alla utom mamma då.. men hon ÄLSKAR verkligen att åka tåg.. hon skulle kunna åka fram och tillbaka till Stockholm bara för att hon tycker så mycket om att åka tåg. :)
Vi mötte i alla fall upp Patrik på T-centralen och sen åkte vi till vandrarhemmet som vi skulle bo på. (Fridhemsplans vandrarhem, Jag kan verkligen rekomendera det vandrarhemmet alltså. Det är så himla fint och har jätte härliga sängar). Vi kunde ju inte checka in direkt men vi fick lämna våra väskor i deras boxar som de har. Sen blev det bara lite shopping på daglivs där morbror Patrik jobbar. När vi väl fått checka in på rummen så vilade jag och Johan i ca två timmar.. åh så skönt det var. Torsdagen blev ganska lugn vilket var skönt. Då kloockan blev halv tio "gick jag och Johan isäng".. sa vi till pappa.. det vi egentligen gjorde var att vi åkte till T-centralen för att hämta Dennis och Håkan som kom från med tåget från Östersund. De var framme vid halv elva och då var de hungriga så vi käkade på MAX. Det var gott. :)
Pappa blev nog ganska överraskad när vi sen kom tillbaka till mamma och pappas rum och hade med oss Dennis och Håkan. :)
Jag måste ju säga det att, tur att pappa är ganska lättlurad.. Innan jag och Johan klev på tåget så hade mamma sagt att hon hyrt hela kupén (sex liggplatser) till bara de tre därför att det blev billigare så.. och sen så hade de ju ett fyrbäddsrum vilket mamma sa berodde på att det var det enda som fanns över.. men jag och Johan hade ju ett dubbelrum. Haha.. jaja.. som sagt.. tur att pappa är lättlurad. :)
På fredagen hade vi sovmorgon. Så vi käkade lunch på vandrarhemmet och sen åkte vi ut till Globen där jag, Johan och pappa åkte upp i "SkyView - on top of the globe". Den där grejen som åker upp på taket på globen. Det var synd att det var så dimmigt precis när vi åkte upp. Men det var fint ändå. Det skulle ju förstås ha varit roligt om någon hade kunnat peka på vad det var man såg. I alla fall.. när vi väl var nöjda på loben så åkte vi till Kista då vi skulle uppsöka affären "NeyYorker". Det är en super affär alltså. Det är snygga kläder och billigt! Den affären gillar vi. Det blev som bara en snabbis i Kista då klockan blev så mycket innan vi kom oss iväg (vi hade för lång sovmorgon). på kvällen åt vi Taccos med morbror.
På lördagen åkte vi ut till Naturhistoriska mussét och Cosmonova. Det var trevligt och faktiskt inte så jätte mycket folk. På Cosmonova var det lite för mycket folk då det var fullsatt men det gick ju bra ändå. Vi såg en 3D bio som hette "Sea Monsters" och den räckte i 45 minuter. Det var väl en helt OK film men ja.. jag vet inte. Skulle nog kanske ha velat se nån annan film men Cosmonva är ju rätt så häftigt. Mamma tyckte att det var lite jobbigt när det var så "brant" där vi skulle sitta. Hon fick ju nästan svindel. :)
När filmen där var slut så skyndade jag och Johan oss till Cirkus där vi skulle se "We Will Rock You - the queen musical". Johan tyckte att den var super bra och Jag tyckte också att den var bra. Jag älskar ju musikaler. Om jag kunde sjunga, dansa och spela teater så skulle jag vilja vara med i musikaler. :) Då musikalen var slut var det dags för middag så jag och Johan började promenera in mot stan (Östermalm/Karlaplan) för att se om vi kanske kunde hitta nåt bra ställe att käka gott på.. Det fanns många ställen men ingenting som kändes riktigt lockande plus att allt såg svindyrt ut. Varenda affär såg dyr ut.. så vi bestämde oss för att åka tillbaka till fridhemsplan och köpa nåt på daglivs som vi kunde ta med till hotellet. Det blev kyckling, revbensspjäll och potatis.. nu var vi lite (mycket) virriga så vi glömde att ta med potatisen som tjejen på affären hade gjort i ordning åt oss.. men det gick ju bra ändå.. vi hann ju aldrig betala för potatisen men jaja.. :)
När jag och Johan hade ätit färdigt så åkte vi till morbror Patrik och morfar i Rissne. Där fikade vi och hade det trevligt innan vi åkte hem till vandrarhemmet igen.
På söndagen packade vi ihop alla grejer och dumpade de i ett skåp på T-centralen sen åkte vi ut till gamla stan med Patrik och Tobias. Jag köpte en present till Emelie (kan inte säga vad för hon kanske läser) och sen blev det int så mycket mer än det.. när vi varit på gamla stan färdigt åkte vi till T-centralen och tig en fika med Tobias syster.. sen åkte Dennis och Håkan hem till Järpen och vi andra gick in till plattan/sergels torg.. men det blev också en snabbis där för affärerna skulle precis börja stänga. Det kanske var lika bra det för jag ska ju på Ikea nu i oktober och då kommer jag behöva mina pengar.. :) haha.
När vi var nöjda på plattan så var vi in en snabbis på Åhlens som finns där i närheten. Vi var på barnavdelningen och kläderma som de hade.. !"#¤%¤& så dyrt! Jag hittade en jätte söt overall.. men då jag såg vad den kostade så var den inte alls lika söt längre.. vem köper en overall till en bebis för 750 kr?! En bebis växer ju så himla fort.. det känns som att det är lite väl onödigt att lägga så mycket pengar på en overall som bebisen kanske kan ha i typ en månad (nu kanske jag överdrev men i alla fall..). jaja.. folk får ju förstås göra som de vill.. jag köpte ju en katt för 7000.. hm.. hur klokt var det då? :D
I alla fall så käkade vi på en jätte god restaurang sen innan vi skulle åka med tåget hem och det var super gott. Jag åt ceasarsallad och det var riktigt gott.. förutom krutongerna.. de var ingen höjdare alltså.. usch. Tur att det inte var så mycket krutonger.
Tågresan hem gick ungefär som på ditresan.. sisådär.. lite halvkass sömn då sängarna är som att ligga på en betongplatta typ.. plus att vi hamnade bland ett hockeygäng med killar i 15-20 årsåldern som inte alls förstod att det var fler folk på tåget.. de levde om massor.. de skrek och spleade hög musik och ja.. jag vet inte allt mest vad de gjorde. Vi kom i alla fall till Umeå tillslut. Den här gången stannade inte tåget i Vännäs utan bara i Umeå så jag och johan fick åka buss till Vännäs och hämta bilen där. Ganska onödigt men men.. sånt är livet.
Jag skjutsade Johan på skolan och sen åkte på Ica MAXI för att se om det fanns nån billig jacka som jag rymmer magen i.. men jag hittade ingen.. det blev istället mat. :)
Sen åkte jag på skolan och hömta Johan och då var väl klockan runt 11 så vi skyndade oss hem och jag fikade och Johan duschade sen gick vi och vilade en stund.. det var härligt! :)

-----------------

Barnmorskebesök!
Ja.. vi var ju hos barnmorskan igår och det gick kanon bra.
Mitt järnvärde fortsätter att ligga bra och jag fortsätter äta järntabletter. Jag hade bara gått upp 1-2 kg, kom inte ihåg hur mycket jag vägde sist. Johan låg på samma som sist så nu väger jag mer än han. Haha. Kissprovet var bra.. och den här gången tog hon även blodprov i armen och jag tyckte att det gjorde ont den här gången också men nu behövde hon bara sticka mig en gång. :) Sf-måttet låg idag på 29 vilket följer kurvan perfekt.. vi låg pyttelite ovanför medelkurvan men kurvan var jämn vilket är toppen! :) Sen fick vi ju förstås höra bebisens hjärtljud och wow alltså.. igår hördes det jätte väl! Det var häftigt.. tänk att det är min och Johans bebis som ligger där i min mage.. helt otroligt.. det är så häftigt! Åh vad jag längtar efter att få se den lilla krabban (som Johan så fint kallade bebisen för ett tag sen). :D
Allt såg i alla fall bra ut hos barnis så det kändes ju skönt!

Jag måste erkänna att nu börjar jag faktiskt gruva mig på riktigt inför förlossningen.. tänk om jag får panik.. då blir det ju inge bra.. och tänk om jag spricker jätte mycket.. eller tänk om det tar jätte många timmar.. typ 33 timmar.. eller om de måste klippa, eller om det blir kejsarsnitt.. eller att jag vill ha bedövning.. epiduralbedövning.. usch och fy vad jag inte tycker om sprutor alltså.. det är mycket roligare att sticka nålen i nån annan.. Nää.. nu borde jag gå i säng..
Förresten.. det gick väl ganska bra att jobba idag.. Jag började ju 7 och slutade kl 18.. En lång dag som inte var speciellt skonsam för ryggen men jag ska nog kunna stå ut de få passen som jag har kvar.. är ju ledig imorgon och sen jobbar jag dag på fredag (7-18). På måndag är det planeringsdag så då ska vi bara planera och tisdag vet jag inte riktigt.. jag har nån konstig tur.. måste se om jag verkligen ska jobba så.. sen jobbar jag kväll (15-21) fredag, lördag och söndag och sen två nätter på det och sen är jag lediG! Härligt va? :)

Just ja.. jag skulle sova.. Vi hörs!
ps. ursäkta om det är rörigt i min text men det är för att jag är för trött. :)

onsdag 22 september 2010

Stockholm

Ikväll bär det av till Stockholm. Kl 23.44 går tåget från Vännäs. Jag hoppas inte att jag blir jätte åksjuk.. hm.. och sen så hoppas jag att jag kan sova nånting.. sängarna på tåget brukar ju inte vara så jätte härliga.. typ som att ligga på en betongplatta. Okey.. nu överdrev jag kanske men de är hårda och nu med den här otympliga kroppen som jag har så kan det ju bli spännande.. plus att jag ska springa på toan typ 2-3 gånger.. haha. Jaja.. vi får väl se hur det går.
Vi ska i alla fall till Stockholm för att bland annat fira att pappa har fyllt 50 år och sen så ska jag och Johan gå och se We Will Rock You - the queen musical. Jag tror det blir en toppen helg. Vi kommer hem tidigt på måndag morgon. Så det kan hända att det blir dåligt med uppdatering här i helgen. :) Men det är väl kanske ett gott tecken för då vet ni att jag har roligare än att sitta vid datorn. ;)

---------------

15/10-17/10 kommer jag och Johan till Sundsvall. Då ska vi bo på hotell! :) Mysigt va? Jag längtar i alla fall. Vi har ju inte haft nån riktigt semester i sommar så vi får ta igen det nu när vi ska till Sundsvall. Det känns toppen. Planen är att hinna med IKEA och att träffa en kompis till mig. Det ska vi nog kunna hinna med. :)

Nää.. jag funderar på att gå ut en sväng.. det är riktigt fint ut så jag borde nog göra det.. behöver röra på mig.

Ha en toppen bra dag och en helg också för den delen om jag nu inte hinner med bloggen. :)

tisdag 21 september 2010

Bilder på magen

Ja ni har ju länge velat ha bilder på magen så nu har jag gått igenom varenda bild som jag har på magen och de här bilder tyckte jag var bäst. Nu kan kvalitén var lite dålig på vissa bilder men sånt är livet. ;) haha
Positivt!

Jag och Johan firar det positiva grav. testet.

V.8

V.15

V.16

V.17

V.18

V.20

V.21

V.22

V.23 (1)

V.23 (2)

V.24 (1)

V.24 (2)

V.26

V.27 (1)

V.27 (2)

V.28 (1)

V.28 (2)

V.28 (3)

V.28 (4)
Jag gillar den här bilden!

V.28 (5)
Jag ser nästan inte mina fötter.. det är nåntning som är i vägen..

---------
Det här var lite bilder på magen.. v.19 och v.25 så har vi tydligen missat att fota magen men de andra veckorna har vi ju kommit ihåg och det är inte illa. :D
Sen hade jag lite problem att välja ut bara en bild från vissa veckor därför att antingen var alla jätte dåliga eller så var alla halv bra eller så var alla jätte bra och ja.. ni förstår. :)

söndag 19 september 2010

Sovrummet

Jag har haft tråkigt inatt.. så jag kom på att jag skulle rita hur jag skulle vilja ha det i vårat sovrum. Väggarna har ungefär de där färgerna och ja.. fondväggen sitter på fönsterväggen. Det är inte vi som har målat om utan det var de som bodde före som gjorde det. Usch.. jag är kräk less på dessa färger. Jag vill ha typ vita/gräddvita eller beigeaktiga väggar. Och jag tror faktiskt att jag inte vill ha nån fondvägg.
I alla fall.. Vi kan ju inte ta bort Texas "säng" så den fårt fortsätta stå där i högra hörnet och ovanför Texas säng hänger det en lampa.
Våran säng får stå mitt i rummet. Ovanför sängen har vi två tavlor som Johans pappa gav till oss i julklapp för typ 2-3 år sen. Det är bilder som vi har tagit själva. En groda och en blomma.
Sen har vi bebisens hörna. Jag har tänkt försöka rita/måla en eller två tavlor som jag kan hänga ovanför bebisens säng och sen så har jag även satt dit bebisen lampa som jag hoppas kunna köpa på IKEA! :)
Sen så har jag ritat en spegel vid dörren. Jag vill så gärna ha en helkroppsspegel och den kanske skulle kunna sitta där..?
På golvet ligger det en super snygg matta.. den är grå/grön men inte riktigt de där färgerna. :)
I fönstret vill jag ha några snygga gardiner men jag vet inte vilka det är.. De som jag har ritat här på bilden är INTE de jag vill ha men jag var tvungen att rita dit gardiner så det inte skulle se helt galet ut. I fönstret har jag en hängblomma och en bordslampa (eller vad det nu kallas).
Färgerna som jag har på bilden är inte alls de jag har i verkligheten men det fick bli så här för ja.. därför, helt enkelt! :) Då jag nån gång kanske blir färdig med sovrummet så kanske jag tar nån bild som jag KANSKE lägger ut.. som ni redan vet är jag inte så bra på att lägga ut bilder som jag lovar så därför säger jag KANSKE. ;)
Sen så är bildkvalitén riktigt kass så ni ser väl kanske inte riktigt hur söt Texas blev när han ligger i sin säng, men han blev super söt. :)
Det här behöver ni inte bry er om.. gjorde så ifall det skulle bli fel.. då slapp jag börja om helt från början. :)
När jag väl var färdig med det här så insåg jag ju att jag inte kommer hinna fixa några bilder på magen inatt heller men jag har ju fortfarande en natt kvar så jag får väl ta det då. :) Försöka i alla fall.
------------
Nu måste jag gå och arbeta. Vi hörs!

lördag 18 september 2010

Evian Roller Babies international version

Så jäkla bra.. haha!
-----------------
Jahapp.. ja.. nu är jag på jobbet igen.. En jobbarkompis visade mig den där videon och den var ju hur kul som helst. haha.
Inatt ska jag försöka gå igenom en massa bilder och se om jag kanske kan beställa hem lite bilder.. jag hoppas att jag fortfarande har det där erbjudanet om 100 bilder gratis! :) Håll tummarna för det.
Jag återkommer kanske senare inatt.. förhoppningsvis med bilder! :)

INTE okey

Jag har ju jobbat några nätter nu och det är ju så att jag jobbar som assistent till en tjej/kvinna men hon jag jobbar hos bor på ett före detta gruppboende. Det bor alltså tre stycken till tjejer här och det innebär att vi är tre stycken personal här på natten då de har varsin assistent. På dagen är det himla härligt att man är fler för då slipper man vara ensam med en som knappt märker att man är där.. det blir som lite tråkigt i längden.. men som sagt på dagen är det ju trevligt med fler personal.. det är det däremot inte på natten.. eller så beror det på de jag jobbar med.. en av de är så jäkla jobbig.. jag blir tokig. Det är en tant som är typ 63 år.. De här 60+ tanterna förföljer mig. Nej, men i alla fall så stör jag mig på allt hon säger och gör.. kanske är det graviditeten som spökar. Jag hoppas nästan det. För det går ju inte ha det så här. :) Jag menar.. jag kan ju som inte bli arg på henne bara för att hon äter en hårdbröd macka som knastrar så jag tror att jag ska bli tokig och att hon dessutom smaskar! Jaja.. det är väl i och för sig inte det jobbigaste.. hon pratar massor med knasiga saker.
Det som jag stör mig mest på är nog faktiskt att jag tror att hon sover på natten. Hon påstår att hon sitter in hos sin brukare och läser eller mediterar. Jo visst!
Det här boendet är säkert som på många andra boenden att tjejerna har varsitt rum med toa och en liten liten kokvrå (eller vad man nu ska kalla det). Rummet är väl kanske runt 20 kvm och då har jag inte räknat med toan. Det finns ett stort kök och ett allrum (vardagsrum) där man oftast håller till på dagarna och där natten håller till. MEN den här tanten brukar stänga in sig (nån gång mellan 00.00-02.00) hos sin brukare ändå till på morgonen (05.00-06-00) då det är dags att börja ge mat och medicin. Jag tycker INTE att det är Okey att göra så.. sova alltså! För tjejerna har vaken natt och då ska vi ju vara vakna hela natten.. det jag kan tycka är OK är ju ifall jag nu skulle bli olidligt trött och sen tar en tupplur (typ 30 minuter) inne på soffan i allrummet i och med att de andra assistenterna sitter där. Men att ta en tupplur i 5-6 timmar! Nej.. det känns INTE rätt!
-------------------------------------
Oj, så trött jag är.. om det är mycket stavfel så kan ni ju alltid skylla på hur jäkla trött jag är. Det tänker jag göra! ;)

Livet är orättvist

Jag följer en blogg som handlar om en tjej och hennes killes försök till att bli föräldrar och efter fem år och massor av olika försök så är de nu äntligen gravida och bebisen beräknas komma i oktober. Häromdan hade hon lagt upp en länk till en blogg som hon läser..
http://vivillockshabarn.blogspot.com/ Den bloggen handlar också om ofrivillig barnlöshet. Nu hade de här två tjejerna fått sitt efterlängtade plus samma dag och var beräknade ungefär samma dag, men.. för tjejen och killen i den här bloggen (länken som jag har lagt upp) slutade tyvärr graviditeten inte alls bra. Bebisen (deras lilla pojke, som kallades Embi i magen) dog i magen i v.36 (tror jag). Då har nog de flesta tagit för givet att det ska vara lugnt. Bebisen kommer att klara sig.. men det vet man ju aldrig.. tyvärr!
Jag borde nog inte ha gått in och läst för jag känner mig mycket mer orolig nu än vad jag har varit hittills. Det är så mycket som kan hända och det som är så läskigt/hemskt är att vad som helst kan hända nu MEN även sen då bebisen väl har kommit ut.. Kommer jag jämt och ständigt att vara orolig för att det ska hända nåt med min bebis?
Usch.. nu måste jag slutade tänka på det där.. det är inte bra. Jag tror i alla fall att det kommer gå bra för våran bebis. Vi kommer att få en frisk bebis nån gång i december. Världens bästa julklapp! :) Gu vad jag längtar!
------------------------------
Jag sitter just nu på jobbet.. och jag är inte en person som passar att jobba natt. Jag kan gå med på att jobba fyra nätter på sex veckor men inte nio nätter på fem veckor.. men vill ni vet nåt kul? vi ska ju få nytt schema här på jobbet.. och på mitt nya schema har jag 23 nätter på 10 veckor!! Usch och fy.. jag vet inte hur min chef har tänkt.. om jag ska komma tillbaka till samma brukare efter jag har varit mammaledig eller om jag ska få nåt nytt ställe.. men om jag ska komma tillbaka så vill jag INTE ha natt schema.. för det klarar jag inte av..
----------------------------------------
Jaja..
Jag älskar Johan mest av allt.. ja okey.. Texas och bebisen ligger också på första plats! :)

onsdag 15 september 2010

V.28

Kroppen:
Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet:
Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

tisdag 14 september 2010

Bilder


Jag bakade blåbärsmuffin igår. Degen var i alla fall jätte god.. :)



Jag har hittat ett hus.. I Haddingen.. det är lagom långt in till Umeå. Synd bara att det var en aningens för dyrt.. haha. Men drömma kan man ju alltid..



När jag, mamma och pappa var på Storliden och hälsade på, så hade de främmande av bland annat den här "lilla" hunden.. Han heter Nemo och är en så kallad lejonhund.. vet inte vad rasen heter men den kallas i alla fall lejonhund därför att de ska tydligen jaga lejon. Då kanske ni förstår att det är en riktig bamsehund. :)








Nu har jag äntligen tvättat och lagt in bebisen kläder i en byrå. Det blev kanon bra.. det fattas faktiskt inte så mycket nu.. bara några små grejer. t.ex nå fler par sockor för den stackars bebisen har bara två par sockor.. Det som fattas ska i alla fall Johan få äran att köpa.. han vill faktiskt till och med det. :)


Det här är alla kläder bebisen har och nu har jag lagt kläderna i storleksordning 50-62. Jag är ganska nöjd.

Här är när jag sorterar kläderna innan jag lägger in de i byrån.. men här är det även lite kläder som är i strl 68.. de har jag däremot lagt undan.. det dröjer väl ett tag innan bebisen kan ha den storleken. :)




Kläderna som hänger på tork. :)


Det blev mycket bilder på bebisen kläder.. haha

Gu vad jag längtar efter att få prova kläderna på bebisen. :)



Texas sover i sin "säng".. han ligger här varje natt.. han är riktigt söt.


Pappa och hans nya båt.. som heter Marie.. hm.. jag tycker att han borde döpa om båten till Monica istället. :)


Pappa är rätt så nöjd över sin båt!

-----------------------------------

Ja.. det var bilder från min mobil. Mest bilder på bebisen kläder men ni får ha överseende med det.

Jag kommer knappt ihåg vad jag har gjort sen jag skrev sist.. hm.. i fredags åkte vi hem till Norsjö för att träffa morbror Patrik. Vi såg Idol där min tremening Freja Sterner var med. Jag har träffat henne nån gång men jag kommer inte ihåg det. :) Hon var i alla fall riktigt duktig på att sjunga.. varför fick hon den rösten men inte jag? När idol var slut så vi en svensk film som hette prinsessa. Den var faktiskt riktigt bra. Den handlar om en tjej som har en dröm om att bli skådespelare. Det enda problemet är att hon inte riktigt har utseendet för att bli skådespelare.. hon är kraftigt överviktig. Så ni kan ju nästan lista ut resten.. men den är bra. Jag rekommenderar att ni ser den. Efter filmen var det god natt.

På lördag var jag och kusin Alexander i Skellefteå och shoppade. Vi åkte vid halv tolv från Norsjö så vi fick i alla fall sovmorgon. :) Vi gick på stan i en och en halv timme. Alex köpte sockor och innebandybollar och jag hittade en plommonfärgad mysdress. Den var super härlig och riktigt fin. Hade velat köpa två men jag har inte riktigt råd med det.. får väl bli sen nån gång. Sen åkte vi i alla fall ut till solbacken och gick på ICA MAXI. Där köpte vi lite fika och jag köpte ett par byxor. Alex hittade fler innebandybollar så han köpte det. När vi var nöjda där åkte vi till Skelleftehamn och hälsade på min bror och fikade. Sen åkte vi hem till Norsjö.. vi kom lagom till middagen. :) Jag, Johan och PO var bjudna på grillat hemma hos en kompis till PO. Det var trevligt. Vi fick åka båt! :) När vi var nöjda där åkte jag och Johan till Becka och såg en film. Det var också trevligt. :)

På söndag var det en lugn dag.. mamma bjöd oss på middag. Det var super gott, kött och potatis. Mums! :)

------------------

Idag är det tisdag och jag borde sova vid det här laget.. jag har jobbat inatt och ska ut inatt igen.. jag har bara sovit tre och en halv timme idag vilket är alldeles för lite. Jag borde sova minst fem timmar.. jag ska äta lite och sen ska jag se om jag kan sova nån timme. Hoppas, hoppas, hoppas!
Så ni får ha en bra kväll.

Sov gott!

torsdag 9 september 2010

Mormor

http://www.tillminneav.se/showPage.php?id=1251&tab=about
Morbror Patrik har gjort en minnessida för mormor. Det blev så himla fint!

Jag saknar mormor.
Det känns så himla tråkigt att mormor inte får träffa bebisen! Jag är i alla fall glad att hon fick veta det innan hon åkte till himlen.

Jag ska fika nu.. sen blir det att åka till jobbet.. :/ Det kändes jobbigt.. men det blir nog bra! Sen har jag ju helg och då ska jag hem till Norsjö och träffa morbror! :)

Bilder

Här kommer bilder på några av grejerna jag skulle vilja ha.


Bebisen hittade en lampa som den vill ha.. :)
Nej men jag tyckte den här lampan var så himla fin och jag tänkte att den skulle få sitta ovanför spjälsängen. Jag tror i alla fall att det blir bra!


Det här är tv-bänken som jag också skulle vilja ha. Det är ju ingen super duper tv-bänk precis men den duger absolut. Jag tycker den är riktigt fin faktiskt. Mycket bättre och finare än den vi har.. :)
Den här bokhyllan (BILLY) tycker jag är jätte fin så den skulle jag vilja ha.


Bilderna är tagna på Ikeas hemsida.