lördag 30 april 2011

Fula möbler

Håkan visade mig en bra annons... om nån är sugen på att köpa lite nya möbler så kolla in den här annonsen! :D haha

http://www.blocket.se/goteborg/Fula_mobler__Billy___Benno__33335800.htm?ca=2&w=3



Så jäkla bra!


Nu ska lilleman käka sen åker vi till Bjurträsk för att se majbrasa!

Ha en trevlig kväll.

måndag 25 april 2011

5 månader..

..igår. Ja, tänk att lilleman blev fem månader igår. Jisses vad tiden går fort!
Han har börjat prata igen.. men nu pratar han ganska högt och mycket! :)
Det är kul att han växer och utvecklas hela tiden men samtidigt lite läskigt att det går så fort.


-----------------------------------

Det komme aldrig nån fortsättning på mitt förra inlägg.. jag tror att jag skippar det. Men vi har i alla fall haft en bra vecka i Norsjö i alla fall. Vi har hunnit göra ganska mycket i huset. Nu är toan snart färdig och så fort den är färdig kommer vi att kunna städa hela huset och sen flytta in. Jippie!! :)
Jag har fotat huset så jag ska försöka lägga in lite bilder nån dag.
Sen har vi även hunnit vara nere vid farmors sommarstuga och grilla två dagar i rad vilket var super härligt och jätte gott. Tok bra väder. Vi har haft ca 25-30 grader i solen och vindstilla.. hur skönt som helst! Jag har har åkt motorcykel med min farbror och det var underbart! Vill ha motorcykelkortet men det får nog bli nån annan gång. :)
Och nu är påskhelgen slut och Johan har åkt tillbaka till Umeå medan jag och Emil är kvar i Norsjö. :)

Nu ska vi ut på en promenad, vi hörs!

måndag 18 april 2011

Norsjö

Ja, vi åkte hem till Norsjö i lördags och kommer vara här till på söndag. Det känns bra.
I lördags var det marknad här i samhället. Var inte så många knallare här men ungefär som det brukar vara. Det var trevligt att träffa lite folk och det bästa av allt var de varma chipsen som jag åt. Haha. På kvällen åt vi grillat hos mina föräldrar och det var riktigt gott sen hade jag och Håkan (lillebror) vattenkrig.. mamma tyckte väl inte att det var så smart att ha vattenkrig inomhus men vi hade kul i alla fall. :D
På kvällen var det fest lite överallt för hotellet hade ju öppet och då måste man ju passa på att gå ut. Johan var hemma med lilleman medan jag och en kompis var ute på samhället och spanade in alla fulla människor. Vi satt i hennes bil utanför hotellet som två nyfikna tanter och spanade in allt folk. Där vid 00.30 åkte Becka hem så då gick jag ut och pratade med mina bröder. De var ju förstås ute och partajade.. Håkan hade betalat in sig på hotellet. Han kom ut för att ta lite luft och sen fick han inte komma in igen då vakten tyckte att han var för full (typiskt Håkan). Sen så hade han lyckats bli slagen av nån också (typiskt Håkan). Han vet fortfarande inte vem.. Jaja.. sen så stod jag utanför ingången till hotellet och pratade med Håkan, Dennis och Vanja plus en äldre karl.. den där karln började prata med Vanja och ta henne på kinden och ja.. han tyckte att hon va "Såå vacker".. då började Håkan "Det där är faktiskt Dennis tjej, det där är faktiskt Dennis tjej.." Haha.. ja..

Nej nu måste jag ta en paus.. Johan ringde så vi ska tvär åka på Teab och kolla på våtrumstapeter.

Vi hörs!

onsdag 13 april 2011

Josefine gästbloggar

Hej på er, Jossan här!
Äntligen är jag här och hälsar på igen!
Synd att det är så långt mellan Hudik och Umeå, annars skulle jag nog ränna här stup i kvarten ;)

Måste bara säga att jag är väldigt glad att jag och Sara fortfarande har kontakt trots att vi bor så långt ifrån varandra och inte har känt varandra så länge egentligen.
Det kunde lika gärna ha blivit att våran vänskap rann ut i sanden när vi slutade plugga.
Men så blev det inte och det är jag som sagt väldigt glad för! :)

Dom här dagarna ska jag bara suga åt mig av allt det härliga med Sara.
Hon får en alltid glad, det är så kul att prata med henne.

Tack för att jag fick låna din blogg Sara, jag vill ju att alla ska veta hur BRA jag tycker att du är!


tisdag 12 april 2011

Ett år sen!


Tänk att det idag är ett helt år sedan vi fick ett positivt graviditetstest! Det var en av de bästa dagarna i mitt liv. Det var en måndag och jag hade åkt tillbaka till Sundsvall på söndagen. På måndagen efter skolan gick jag in till stan för att köpa ett graviditetstest men jag var så nervös att nån från skolan skulle se mig. Jag träffade ingen jag kände tack och lov.. I all fall.. jag kom hem och skyndade mig in på mitt rum där jag funderade på hur jag skulle göra.. Jag delade ju toalett med två andra. Den ena var ju i och för sig aldrig hemma och den andra var fortfarande på skolan så jag bestämde mig för att skynda mig och göra testet innan hon kom hem. Jag sprang in på toan som låg närmast mitt rum. Kissade på stickan och väntade nervöst på ett svar.. jag fick gnugga mig flera gånger i ögonen för att se om jag såg rätt.. jo.. stickan visade ett starkt plus. Wow! jag skickade en bild på plusset till Johan och skrev "grattis älskling, du ska bli pappa".. som svar på det fick jag "Va? du skojar?" haha.. sen kom glädjetårarna och jag ringde till Johan.. jag satt på toan och pratde med johan samtidigt som jag grät. haha.. men kom ju på att snart kommer ju Monica hem och hon får inte höra att jag sitter på toan och gråter. :)
Jag och Johan skulle äntligen bli föräldrar. Vilken underbar känsla! Som vi hade längtat.. jag kan inte förstå att det redan gått ett år. Jag har hunnit vara gravid, jag har hunnit vara med om en förlossning och jag har tagit hand om världens finaste pojke i 4 1/2 månad! Huvva.. vad tiden går fort. Jag ångrar inte en sekund av det här året.. inte ens när jag spydde för att kattlådan luktade så illa. ;)

Nu ska lilleman få käk och sen blir det sängen för oss båda.
Sov så gott och dröm sött!

Slemmigt värre!

Inatt hade lilleman det lite (mycket) jobbigt.
Jag var precis på väg i säng där vid 12 tiden då lilleman började pillras och gnälla. Jag hörde att han var väldigt rosslig så jag tänkte att jag skulle sätta upp han så han skulle kunna hosta och få upp slemmet men då blev han typ ledsen (jag väckte han ju så det var väl kanske inte så konstigt) så jag tog upp han och kände att han var super varm. Det visade sig att han hade 39 graders feber så han fick alvedon och sen tyckte jag att han skulle få lite mat. Han åt nästan ingenting men han kunde ju inte andas genom näsan på grund av allt slem så det var väl inte så konstigt. Han hostade och hostade och sen helt plötsligt kunde han inte andas så jag fick sätta upp han och banka på ryggen då kom det upp massor med segt slem. Huvva.. så läskigt! Men det gick bra och sen kunde han få i sig lite käk och sen somnade han om. Innan jag la han för natten hade jag pallat upp under hans madrass så den lutade lite grann. Det var nog bra det.
Idag mår han lite bättre.. men han är fortfarande slemmig och hostar ganska mycket men han har inte lika mycket feber. Nu ligger han på golvet och gnäller och det låter som att han är hes.
Hoppas att det blir bättre snart!

Nu ska jag prata med lilleman. Ni får en ha en bra dag!

måndag 11 april 2011

Dumma förkylning!

Åh.. lilleman är så förkyld. Han hostar och har feber till och från. Stackars liten. Så imorgon blir det ingen öppen förskola.. vi ska nog försöka städa och sen hinna på miljöstationen. Måste ju försöka städa lite grann för jag får ju finfrämmen på onsdag. Josefine kommer ju hit på och ska vara här till på fredag. Jag ser verkligen framemot det. Det kommer bli super skoj. På torsdag hade jag nog tänkt att vi skulle åka in till stan. Det kommer i alla fall bli toppen!

Nu ska jag fika och sen försöka gå i säng. :)

söndag 10 april 2011

Att föda barn känns som..

Jag och Johan satt och pratade om förlossningen idag när vi körde hem till Umeå och jag skulle försöka förklara för Johan hur krystvärkarna kändes för det var ju faktiskt riktigt coolt när det blev krystvärkar, du kan inte stå emot, du vill verkligen börja krysta/trycka på. Jag tyckte i alla fall att min förklaring på hur det känns var ganska bra. Haha.
Har ni nån gång varit riktigt hård i magen? Då vet ni ju att det gör fruktansvärt ont att bajsa, man måste som trycka på lite grann och man vill ju helst inte för man vet ju att det kommer göra sjukt ont.. i alla fall så tycker jag att det var lite den känslan när krystvärkarna kommer igång.. man vill trycka på men ändå inte för det gör ju ont!. Det som skiljer sig åt är att när man ska bajsa så bestämmer man ju själv att " nu ska jag bajsa" medan det vid en förlossningen är kroppen som bestämmer att "nu ska bebisen ut!".. (sen så gör det ju förstås en aningens ondare att föda barn). Jag vet inte om ni förstår hur jag menar men att föda barn är i alla fall som att bajsa när man är hård i magen fast gånger 1000.
Eller vad tycker ni som har fött barn? Hur brukar ni förklara hur det känns? :)

Ja.. det är ganska coolt faktiskt! :)

__________________________

Helgen
Vi har haft en bra helg hemma i Norsjö. Mamma bjöd på äppelpaj, kladdkaka och nybakade bullar eftersom hon har fyllt år. Sen bjöd Johans lillebror Markus på tårta idag då han fyller 13 år idag.
Förutom allt gofika som vi har ätit har vi även hunnit jobba lite grann i huset som vi ska bo i i sommar. Vi har rivit ner tapeterna i hallen och slipat så nu ska PO spackla igen hål och slipa lite till så då kan vi tapetsera nästa vecka (påskveckan) och vi har även hunnit riva badrummet. Tagit ut det inkaklade badkaret vilket var väldigt knepigt.. de fick riva sönder badkaret för att få ut det då det, som jag sa, var inkaklat. Sen har de tagit ut toan, handfatet, hyllor, tapeter och ja.. Det såg sådär ut.. Var ju inte kaklat bakom badkaret, där var det bara betong (eller vad de nu var) sen så var det inte klinkers under badkaret heller så det är lite fix innan det blir färdigt men tur att det inte är sommar riktigt än. :)
Jag tycker att vi har varit riktigt duktiga i helgen! Jag längtar till sommaren. :)

_______________________

Stackars lilleman.. han har blivit sjuk nu.. har haft lite lite feber idag, varit lite hängig och sovit ganska mycket, haft geggigt i ögonen och dessutom har han hosta och är lite slemmig. Inte kul.. hoppas bara att han slipper så mycket feber. På tal om feber.. vad ska man göra om bebisar får feberkramper? Är det nån utav er som har varit med om det nån gång?

Nämen nu borde jag verkligen gå i säng. Har varit uppe sen kl 07.00 imorse vilket är ovanligt för att vara mig.. jag och Emil brukar ju vila igen där vid 09.00 tiden.. :)
Men ni får ha en bra dag imorgon så hörs vi. Förresten, vad tyckte ni om mina nya kläder?

fredag 8 april 2011

Kläder - Världens längsta man!

Här har jag gjort ett litet collage av de nya kläderna som jag (tror att jag) kommer att behålla.




Bild 1. Den klänningen var jätte skön och satt riktigt bra tycker jag! Är ju så skönt att springa omkring i klänning på sommaren. Jag tror att jag ska köpa en till! :)

Bild 2. Jag hade beställt två likadana men i olika färg. En svart och den här som jag tror heter korall. Den svarta var faktiskt inte lika fin som den här så den svarta åker tillbaka och den här får stanna. :)

Bild 3. Den här har jag bestämt åker tillbaka (eller måste kanske prova den en gång till). Leggingsen är ju för små då jag inte kan ha 36/38 på byxor och klänningen kändes sådär.. Jag tyckte inte den satt riktigt bra och för 249 kr så vill jag gärna att den ska sitta bra.

Bild 4. Linnet ska jag helt klart behålla. Jag hade velat ha det svarta med en vit blomma men det var slut när jag skulle beställa och då blev det den här färgen istället och jag blev nöjd ändå. Satt snyggt, döljer magen. :)
Den svarta cardigan tröjan ska jag också behålla då den var super mysig. Den var lite annorlunda.. inte den typiska modellen för att vara en cardigan.

Bild 5. Det var den här klänningen som jag hade högst förväntningar på.. tyvärr var de för höga. Den satt inte alls lika bra som jag hade fått för mig att den skulle göra. Skulle ha behövt gå ner ett par kilo för att den skulle sitta riktigt bra men då den var härlig trots att den satt sådär kommer jag att behålla den ändå.

Jag köpte ju även två par leggings, svarta och vita. De vita ser ni på bilderna och de svarta är ju likadan men svarta. :)
Jag tror att om ni trycker på bilden så blir den större.

Jag ber om ursäkt för den dåliga kvalitén på bilderna men jag hämtade ut paketet igår, precis innan vi skulle åka till Johans kompisar som bjöd oss på middag men jag kunde inte vänta med att prova kläderna så det blev en snabb fotosession innan vi åkte. :)

Överlag så är jag riktigt nöjd med mitt klädköp. Kommer att skicka tillbaka några av plaggen men det var ju rätt så mycket som satt som jag hoppades. :)

---------------------------

Världens längsta man
Igår kväll satt jag som vanligt uppe alldeles för länge men det började en dokumentär om världens längsta man. Han var ju såklart inte kort, 251,5 cm lång! Avståndet mellan tumme och lillfinger är 30,48 cm och handen är 29 cm lång. Han har en skostorlek på 55. Han hade det nog inte lätt.. När han var inne på en skoaffär så samlades det massor med folk utanför som började fota och ja.. usch vad jobbigt.



Nej.. jag måste ta och packa det vi ska ha med oss hem. Vi ska ju hem till Norsjö i helgen. Ska hinna med två kalas.. mamma fyllde ju år förra helgen och nu på söndag fyller Johans lillebror 13 år så det ska ju firas. Men vi får väl se hur mycket firande det blir.. Johan hade över 38 graders feber igår kväll så för hans del blir det nog sängen hela helgen.. Hoppas bara att lilleman klarar sig. Hans ögon var visst jätte geggiga imorse.. hoppas inte att han åker på nån ögoninflammation eller nå sånt.
Jag har då mycket bättre i halsen men nu har jag börjat bli snorig igen plus lite lite rethosta. Aja.. hoppas det inte blir mer än så.

Ni får ha en bra helg!

torsdag 7 april 2011

Film

Så här låter det när jag busar med lilleman..



tisdag 5 april 2011

Jag är en cool mamma

Tack för att du tog testet
Vilken slags mamma är du?


Ditt resultat:
53



35 - 55
Du är Tuffa Therese! Du är verkligen en riktigt cool mamma. Antingen är du en av de få mammor som inser att du faktiskt curlar dina barn men erkänner det, eller så skippar du curlandet helt. Skillnaden mellan dig och majoriteten av mammorna i Sverige är därmed slående eftersom det, enligt FamiljeLivs stora undersökning Sverigemamman, är få mammor som inser att de själva curlar sina barn medan de flesta anser att alla andra curlar sina barn mer. De dagar då du lägger mer än en halvtimme på matlagning är få. Du har helt enkelt insett att det finns annat att göra här i livet än att stå vid spisen. Därmed är halvfabrikat inget problem för dig och varför ska man spara så himla mycket till barnen när man kan ha så kul för pengarna här och nu? Till skillnad från majoriteten av Sveriges mammor mammor lägger du aldrig mer än en halvtimme på matlagning.

Familjeliv.se har tagit reda på vad Sveriges mammor tycker om en rad olika saker och publicerat detta i rapporten Sverigemamman. Läs gärna mer om undersökningen här.

Aj aj..

Jag blir galen.. Jag har varit småförkyld i snart två veckor. Jag får ont i halsen på kvällen lagom till att jag ska gå i säng och på morgonen när jag vaknar så är det nästan som vanligt igen.. men nu idag är det värre än vanligt.. nu har det inte blivit nå bättre och jag kan knappt äta! Det är väldigt sällan som jag är sjuk och som jag dessutom gnäller över det! Jag är less på förkylningen!
Så förmodligen blir det ingen öppna idag heller.. jag vill ut härifrån! Får väl bli en promenad istället då!

Nu ropar lilleman så jag ska gå och ta hand om världens finaste pojke.

måndag 4 april 2011

Emils utveckling

Oj så liten han var! :)

Emil utvecklas ju så otroligt fort tycker jag. Han lärde sig ganska fort att han kunde äta på sina händer och roade sig ganska länge med att leka med sina händer. Han tyckte inte att det var speciellt kul att ligga på magen och träna nacken men när han väl kunde vända sig från rygg till mage (vilket han också lärde sig ganska tidigt enligt BVC-sköterskan) så kom han på att det var super kul. Nu vänder han på sig hela tiden men han kan inte riktigt vända sig tillbaka till ryggläge. Nu när han ligger på mage har han dessutom börjat dra upp benen mot magen som att han ska börja krypa/masa. Nånting som han inte har har kommit på än är att han kan leka med sina fötter.. men det kommer väl kanske.. eller så hoppar han över den delen för det kan de ju tydligen göra. Men det är ju så sött när de ligger och leker med sina fötter och sliter i sina sockor. Han har även börjat leka med några av sina leksaker.. eller leker och leker.. han äter på sina leksaker. Det är kul att det händer nya saker hela tiden men samtidigt så vill jag inte att han ska bli stor riktigt än. :)

Han fick prova smaka morotspuré igår och det tyckte han var riktigt gott. Vilken tur att jag kokade några stycken så att jag kunde frysa in lite grann.. nu har han för ett par dagar. Idag satt vi för första gången alla tre tillsammans och åt middag. Vi åt spagetti och köttfärssås och Emil åt morotspuré, han åt upp det som han fick (ca en matsked). Det var trevligt. :)
Han är så söt! Min lilla älskling. :)

Ian Somerhalder


Jag har nog sett för mycket vampire diaries.. jag drömde nämligen om Ian Somerhalder inatt. Han som spelar Damon i den serien. Jag kom inte riktigt ihåg vad drömmen handlade om mer än att Ian/Damon var med i drömmen.. haha. Jag tror att han var vampyr i drömmen men jag vet inte säkert.
Jag tycker att han är riktigt snygg faktiskt.. åtminstone i vampire diaries. :)
Vad tycker ni?
Har ni nån karaktär/skådespelare som ni tycker är riktigt snygg? Jag har många som jag tycker är riktigt snygga. Haha.




Ian Somerhalder (Damon Salvator), Nina Dobrev (Elena Gilbert) och Paul Wesley (Stefan Salvator)


Nej, jag ska se om jag kan hitta på nåt att göra
till middag. Ha en bra kväll!

söndag 3 april 2011

Vilken Helg!

Jag har haft en riktigt bra helg. I fredags var det fredagsmys med potatisbullar och bacon till middag och som fredagsgodis blev det popcorn för min del och sängen för Johans del. Johan var super duper trött (som vanligt) så han gick i säng jätte tidigt. I lördags kom Johans pappa hit, jag trodde att Johans bröder skulle följa med men de var upptagna. Greger höll på flytta in i sin nya lägenhet och Markus vet jag faktiskt inte vad han gjorde.. men i alla fall.. Po kom hit vid 12 tiden så då käkade vi lunch och sen åkte vi på K-rauta där vi kollade på lite tapeter (Huset som vi ska bo i i sommar ska ju som jag sa fräschas till) och vi hittade många fina men de var rätt dyra. Sen gick vi in en snabbis på Media Markt men Emil var less så vi körde hem så lilleman fick äta och så.. då klockan blev halv fem åkte vi in till stan igen för att käka middag. Po bjöd oss på kinamat --> Great Eastern och det är ju så himla gott där. För min del blev det stekta nudlar med kyckling och det var jätte gott. Tack po för den goda maten! När vi ätit åkte vi till coop där vi också kollade på tapeter och de hade likadana som på k-rauta men till ett bättre pris. Då lilleman varit vaken i princip hela dagen så blev han väldigt gnällig och trött inne på coop (klockan var ju faktiskt läggdags, 19.00) så därför skyndade vi oss hem.
Idag har vi också varit på coop.. Vi bestämde oss tillslut för vilka tapeter som ska vara i hallen så därför åkte vi in idag igen för att köpa de. Jag tror det blir kanon!

Nej.. nu ska jag se lite gilmore girls också hörs vi imorgon!

Förresten, min mamma fyllde år igår så nästa helg när vi åker hem till Norsjö så ska vi hinna äta tårta hos mamma och även hos Johans lillebror som fyller år på söndag (10 april).

Grattis i efterskott till världens bästa mamma!

fredag 1 april 2011

April april..

..din dumma sill, jag kan lura dig vart jag vill. :)
Tyvärr så var det där om att Texas ska få en kompis bara ett aprilskämt. :(
Hehe.. men det var kul att det var många gick på det. Jag hittade den där super fina bilden på google. Det är en Bengalkattunge. Nästa gång jag har mycket pengar över så ska jag köpa en bengal. :)

Har ni blivit lurade idag förutom av mig? ;)

Öppna förskolan

Ja, vi hade tänk gå dit idag men ångrade mig i morse när jag var så himla trött plus att det kanske är dumt att gå dit då jag fortfarande är förkyld. Aja.. nästa fredag får vi väl gå. :)

Kompis

Jag har ju ganska länge pratat om att Texas borde få sig en kompis och nu är det klart. Det här är en hane som vi får hämta i början på maj så det är ju ett tag kvar men jisses vad jag längtar. :)

Visst är han super söt? Jag har funderat på namn men jag vet inte riktigt än.. måste fundera lite till. Gu vad jag längtar. :)