onsdag 29 juni 2011

Shopping - Bad - Utsläpp av kalvar

SHOPPING
Jag, Emil och mamma/mormor var till Skellefteå en sväng igår. Det blev verkligen hela dagen! Vi for vid halv tio från Norsjö och när vi kom till stan så åt vi lite yoghurt och Emelie (kusin) åkte med oss dit för hon skulle till sin syster så vi gick och mötte hennes syster på en annan parkering. Det är så roligt att träffa systern för hon har två barn, varav ett barn som är ca två veckor yngre än vad Emil är. Det är så himla roligt att träffa andra som har barn i ungefär samma ålder. Lite tråkigt bara att jag inte har så många såna vänner.. inte som jag kan träffa ofta i alla fall. Jaja..
..det blev som jag sa en riktigt lång dag. När vi lämnat Emelie så började vi lite lugnt med H&M och lindex där vi bara gick igenom. När vi sen kom på cubus.. oj oj oj vad vi hittade grejer. Jag ÄLSKAR cubus! varför finns inte den affären i Umeå? På cubus blev det en del grejer.. två body till Emil, två t-shirt till mig och ett linne till Johan. Haha.. ja, Johan fick ett linne.. ni hörde rätt. Jag hittade ett skogsgrönt linne på herravdelningen som jag tyckte var ganska fint. När vi varit på cubus färdigt gick vi en snabbis på dressmann men tyvärr hade de väldigt lite på rean så där blev det inget. Sen åkte vi ut till solbacken. Vi började med en sväng in på skokanonen och det finns så mycket fina skor men jag vill ha skorna som finns på åhléns.. tyvärr är de ganska dyra, 700 kr för ett par sandaler men jag tror baske mig jag ska lägga ut så mycket för de sandalerna för de är riktigt sköna! Egentligen var jag ute efter ett par skor till Emil men jag hittade inga som jag tyckte var lämpligt dyra. Nästan alla barn skor är ju jätte dyra vilket jag tycker är rätt så konstigt då barnen växer ur skorna super fort. Jaja.. än så länge är det ju inte kris om ett par skor. Sen tog vi oss en sväng på barnenshus. Där finns det ju hur mycket som helst som jag skulle vilja köpa men det är ju rätt så dyrt. Emil fick 50 bollhavsbollar och en röd dumper. Jag tror han tyckte om bollarna. Sen så blev jag riktigt irriterad när vi var där inne för det var tre kiillar runt 12-14 år som cyklade med såna där sparkcyklar. De provade inte bara en liten sväng utan de cyklade runt hela butiken som idioter! Det var riktigt nära att en av de cyklade på mig.. tur att det var mig och inte ett litet barn! Jag vet inte om personalen sa till men jag ställde mig mitt i gången precis när en av killarna kom och påpekade att det var väldigt dumt att cykla runt runt inne på en lekaffär där det kan finnas väldigt små barn. Men han brydde sig inte ett piss så jag gick till en av de som jobbar där och sa till. På henne lät det som att de hade försökt säga till flera gånger men jag vet inte om det stämmer. Jaja.. de gav sig tillslut i alla fall. Men gud vad jag blir irriterad på sånt där!! Jag vet vilka barn det var och ja.. de beter sig alltid sådär!
Vi tog oss i alla fall helskinnad ut ur barnenshus och promenerade vidare mot djurmagazinet där jag köpte en till sele till Texas. Sen gick vi in på expert men mest för att titta lite. Jag blev så sugen på att köpa en liten och enkel kamera som jag kan ha i väskan när jag ska ut. Istället för att ha den stora systemkameran. Den är ju rätt så klumpig att släpa med sig. Men jag köpte ingen. Istället gick vi på rusta men där blev det inget speciellt.. Jo, mormor köpte en flytväst till Emil så nu kan han ut och åka båt med morfar.
Sen gick vi in en sväng på lindex också och där hittade jag en body och en tröja till Emil.
Vi var in en sväng på Ö&B också men inget speciellt där heller. Sist men inte minst så gick vi in på ica MAXI. Där handlades det blöjor, gröt, välling och lite annat smått och gott. Det var tisdagens shopping. Varmt och mycket trevligt.. förutom att mamma var tvungen och åka hem för att jobba extra.. IGEN! Tur att hon snart har semester.
Emil var då så himla snäll hela dagen. Satt i vagnen och var för det mesta nöjd. Skönt. Som jag sagt nu typ tre gånger så blev det ju en lång dag, vi var inte hemma förrän vid halv sex. :)

BAD
Idag har det varit super duper varmt så Emil har fått inviga sin pool som han fick för två veckor sen. Jag tror att han tyckte det var kul. Tyvärr glömde jag kameran inne så det blev ingen bild.. inte ens mobilkameran hade jag med mig ut.

UTSLÄPP AV KALVAR
Johan ska ju ha kalvar här i byn igen.. så idag kom de äntligen hit. De var så himla söta. Där fick jag massor med bilder så det ska jag försöka lägga in imorgon eller så..
Om ni nu vill titta på kalvarna så är det ju bara att köra förbi. De är där vid dahlbergsgården så om ni parkerar vid dahlbergsgården så ser ni kornas inhägnad. Om ni har tur så är de där i närheten. :)



Efter vi släppt ut kalvarna så åkte jag och Emil till en kompis och hälsade på. Det var riktigt trevligt. Hon ska ha barn i slutet på augusti. Så himla spännande!

Nej nu ska jag fika sen sova! Ha en bra kväll/natt!

måndag 27 juni 2011

Stor kille

Emil är ju stor nu.. han kan ställa sig mot saker.. huvva.
Han ställde sig i soffan idag. Han låg i soffan idag när jag satt vid datorn också vände han på sig som han alltid gör. Sen så bara helt plötsligt hade han dragit sig upp så han stod mot ryggstödet. Inte illa.. och nu ikväll när han hade somnat så vaknade han till.. och när farfar kommer upp till där Emil ligger så står Emil i sängen. Tack och lov hade vi den inte högst upp. Men nu har vi sänkt spjälsängen ännu ett steg. :)

Nej, nu ska jag sova! Måste ju vara pigg för imorgon.. ska ju till Skellefteå med mamma och shoppa. Självklart ska Emil följa med! :)

Måla måla måla..

..rött rött rött!!
Ja.. jag målar garaget för fullt.. (eller ja.. inte just nu förstås) det går sakta men säkert framåt. Speciellt idag, lillebror Håkan har hjälpt till. Vi har nog måla ca tre timmar. Nu har vi snart måla halva garaget. Jag tror att jag ska ut och måla mer.. men det blir inte förrän Johan har slutat jobba. Han är hemma men jag kan ju inte så gärna lämna Emil med Johan då han ska försöka jobba. :)
Det är så varmt och skönt ute idag men lite mycket åte..


_______________________

När jag, Johan och Håkan står i hallen så ser vi, genom fönstret på dörren, att Texas är hos grannen.. hur gick det till då vi knappt har haft öppet dörren nånting idag.. hm.. är det nå fönster öppet kanske? Ja.. i köket såklart! Haha.. Texas hade alltså smitit ut genom fönstret. Texas blev inte glad när jag kom och tog in han! Han var ganska söt i alla fall! :)

Nej.. nu är jag hungrig.. ska kanske fixa middagen! Vi hörs och ha en fortsatt bra dag!

fredag 24 juni 2011

Taggad för midsommarfirande!


Emil har gjort en super tidig morgon! Han har sovit dåligt inatt. Vaknat flera gånger och varit ledsen.. är ganska jobbigt då han vaknar flera gånger och det räcker med att man stoppar in tutten igen också somnar han om. Är mindre jobbigt då han vaknar EN gång per natt och vill ha mat. Aja.. tur att han oftast sover bra i alla fall. Jag ska verkligen inte klaga!
Eller så är han så himla taggad inför midsommarfirande att han kan helt enkelt inte sova! :)
Jag vet inte om ni brukade känna så men då jag var liten och det var dagen innan julafton så hade jag alltid svårt för att somna för jag längtade så mycket till julafton. :)

Nej.. nu ska jag leka med lilleman sen ska jag försöka få han till att sova en stund till.

Ha en super bra midsommar!

onsdag 22 juni 2011

BVC

Jag kom inte ihåg om jag skrev det.. men sist vi var på BVC, alltså förra veckan, så vägde Emil hela 8010 gram och var 69 cm lång. Nu ligger hans vikt lite under medelkurvan men inget att oroa sig för än så länge. Däremot så ligger både huvudet och längden en halv kurva över medel. :) Jag gissar att Emil blir lång och smal.. precis som sin far.
Sen berättade sköterskan om allt som kan hända.. huvva.. det var läskigt. Det är mycket man ska tänka på nu när de har börjat röra sig. Vi har lite jobb framför oss innan vi kan flytta hem till Umeå igen. :)

Nej.. nu ska jag äta lite popcorn och se tv. Vi hörs!

Frågor

När fick du reda på att du var gravid? 12 april 2010

Blev det en chock? Nja..

Hur gammal var du? Hade precis fyllt 22 år

Hade du mycket halsbränna? Ja, det hade jag.

Spydde du mycket? Nej.. bara en gång. Det var när jag skulle gräva över Texas bajs.. det luktade ILLA.

Hade du mycket foglossning? Nej tack och lov.

Ditt sf mått som störst? Oj.. måste nog kolla.. kommer inte ihåg..

Har du fått bristningar? Tyvärr så har jag det.

Trodde du att det var en pojke eller flicka? Jag gissade på en tjej i min "tävling" men innerst inne så trodde jag nog att det var en pojke. Jag och Johan pratade om bebisen som en han.

Vad hoppades du på för kön? Spelade absolut ingen roll men det hade varit kul om det var en flicka för det finns så himla mycket fina kläder till tjejer.

Gick du över tiden? Nej

Födde du för tidigt? Nej men det var på gränsen.. om Emil hade kommit en dag tidigare så hade han räknats som för tidigt född.

Hur var förlossningen? 7 månader senare så kan jag säga att den var bra. Emil kom ut och han mådde bra och jag hade överlevt.

Blev du sydd? Ja.. de gjorde ett snitt/klipp så det blev sju yttre stygn och tre inre.

Dragen med sugklocka? Nej

Hur många var inne i förlossningsrummet? Jag (såklart), Johan, en (två, tre?) barnmorska och en undersköterska.. tror jag. Jag tror att det var två-tre personal där inne.

Hade du någon nära med dig? Johan såklart. :)

Vilket BB födde du på? Jag födde inte på ett BB.. men på Umeås förlossning.

Hur stor var bebisen? 3395 gram och 50 cm lång

Blev det en pojke eller flicka? En perfekt liten grabb

Vad fick bebisen heta? Gustav EMIL Alexander Alm

Var allting värt det? Ja, vartenda stygn! :)

måndag 20 juni 2011


Om ni gillar att fixa era naglar så föreslår jag att ni kikar in på den sidan. Så otroligt duktig den tjejen är!

Torsdag den 16 juni

Ni vet att jag berättade om Emils tänder som var på gång.. de tittade fram bara dagen efter. Nu har han två små tänder i underkäken. Riktigt gulligt. :)

-------------------

Irriterande!
Usch vilken dålig dag jag hade igår. Okey, dagen började super bra.. Johan hade Emil från morgonen så jag sov ändå till halv tolv då Johan ringde och undrade om vi skulle äta lunch hos Po. Ja visst.. så jag klädde på mig och åkte dit. Vi käka och hoppa studsmatta och sen var det fikapaus. Glass och kaffe/saft. Självklart började de som satt där undra om inte Emil ska få glass.. det är ju synd om lilla Emil som inte får äta glas.. bla bla bla.. Jag förstår mig inte på folk som hela tiden tjatar om att Emil ska få smaka på allting.. HALLÅ!! Han är faktiskt bara 6 månader (snart 7)!! Varför ge grabben massa onödigt socker när det finns så mycket annat som han kan äta istället? Jag och Johan har bestämt att Emil inte ska äta glass och kakor (eller vad som alla nu vill bjuda på). Varför kan inte alla bara respektera det? "Nej men klart grabben måste få glass.. min storebrors dotter åt upp ett helt glasspaket när hon bara var 7 månader.." OCH!? Jag bryr mig inte.. JAG OCH JOHAN HAR BESTÄMT ATT EMIL INTE SKA ÄTA GLASS REDAN NU!! Sluta tjata och respektera att vi inte vill att han äter glass. Han får äta yoghurt, blåbärssoppa eller nå sånt istället. Visst, det är mycket onödigt socker i det också men det känns ändå bättre än glass och kakor.
Som ni kanske förstår så blev det lite diskussion kring Emil och glass.. det slutade i alla fall med att jag blev ledsen och körde hem. Typiskt mig! Jaja.. förhoppningsvis så slutar åtminstone de tjata om att Emil ska äta sånt som vi inte vill att han ska äta.
Johan fyllde ju år för en vecka sen.. och då tjatades det också om att Emil skulle få smaka.. "Nej Emil får inte äta glass" .. Också får han glass i alla fall.. Jag blir galen!
Jag hatar verkligen det här.. jag fixar det inte. Jag är ju så dålig.. vanligt folk skulle ju bara förklara varför han inte ska äta så mycket socker.. men jag som är världens dummaste 23 åring säger bara "därför.. BVC sköterskan har sagt.."
Det är jobbigt!

__________________________

Spännande!

__________________________

Igår var jag och Johan ute och målade garaget och det kommer bli så fint när det är färdigt! Ska bli ännu roligare att se hur fint huset kommer bli när det väl är målat. Kommer bli otroligt stor skillnad. :)

___________________________

På fredag är det midsommarafton. Jag längtar.. det är första midsommaraftonen på typ 5 år som jag slipper ta ledigt från jobbet för att kunna vara med på. Det känns underbart! :)

________________________

Jag är jätte trött.. lilleman sover som en stock just nu så jag borde väl förmodligen passa på att vila nu jag också.

Ska nog göra det.. vi hörs!

fredag 17 juni 2011

Godmorgon!

Jag älskar dig

Emil planterar om mina blommor..

Emil var otroligt söt idag. Jag var inne i köket och diskade medan Emil satt i gåstolen. Han höll till inne i vardagsrummet men helt plötsligt blev han tyst.. det brukar vara ett tecken på att han gör nåt som han inte får. När jag kommer in i rummet så ser jag en super glad liten grabb full av blomjord och en uppsliten blomma (ja, jag hade en stor blomkruka på golvet med några olika blommor i..). Om inte det hade varit för att Johans pappa var hos oss just då så skulle jag förmodligen ha tagit en bild på Emil just då.. men jag gjorde inte det. Åh.. vad jag ångrar mig nu! Men om jag har "tur" så gör han om det där. Haha.. oj vad jag önskar att jag hade tagit en bild.. det såg för roligt ut. :)

oj.. jag som skulle gå i säng för ganska länge sen.. NU MÅSTE jag sova. Vi hörs!

torsdag 16 juni 2011

Hemma i Hissjö

Lilleman ska ju på BVC imorgon kl 14 så vi åkte hem ikväll efter Johan slutat jobba. Känns faktiskt riktigt skönt att vara hemma igen. Däremot så kommer vi att behöva städa och rensa här i lägenheten innan vi flyttar tillbaka i höst. Nu när Emil tar sig fram hittar han massor med inte bra saker.. Kommer bli bra att få storstäda innan vi flyttar hem igen.

Nu ska jag fika och sen sova.
Sov gott!

onsdag 15 juni 2011

Jag har nog inte berättat..

Johan ville ju så gärna sätta potatis i år och det har han gjort också. Han fick hjälp av sin farbror och sitt kusinbarn (som nyss har fyllt 2 år) också men de bilderna lägger jag inte ut då jag inte vet om jag får det.


Här får han hjälp av sin lillebror Greger.

_______________________________________________

Emil har utvecklats massor. Nu tar han sig fram.. han kryper inte men det är inte långt bort. Han ställer sig upp på alla fyra och försöker verkligen krypa men det är som att han inte riktigt orkar.. men snart. Så just nu masar han. Han pillrar på allt, gärna kablar. Sen älskar han djur. När vi är hemma hos mormor och morfar som också har en katt men en lite mer sällskaplig katt än Texas så jagar han katten runt hela huset. Ja, okey.. inte riktigt hela huset men från köket till vardagsrummet och sen hallen och sen in i köket igen.. haha. Ja, det ser för roligt ut. Kanske att jag kan lägga ut nån filmsnutt på det.. om jag har.
Igår när vi var hemma så kom Texas fram och ville prata lite grann och Emil jublade av glädje när han fick se Texas. Han skrattade ett riktigt glädjeskratt!
Förutom att han kryper och jagar katter så har han även börjat få tänder nu.. han har varit lite gnällig i två dar nu och när jag tittade i munnen igår så såg det ut som två vita blåsor i underkäken.. nu idag ser det nästan ut som att blåsorna när som helst kommer att spricka och två små tänder tittar fram. Skoj!

Jag och Emil myser. :)

_______________________________________

Visst har Texas en härlig stil?

tisdag 14 juni 2011

Grattis


Ja.. ni kanske såg mitt super smarta inlägg.. typ fyra bokstäver.. hm..
Det var nämligen så att Johan fyllde år igår.. och han fick en ny telefon av sin pappa.. det är förstås en sån där super duper telefon. Inte en iphone men nästan.. motorola tror jag den heter.. i alla fall.. på den kan man vara ute på internet.. Jippie! Så när Johan hade gått isäng lekte jag med hans telefon.. jag försökte skriva ett blogginlägg.. men det gick inte så jätte bra. Haha.
Nu sitter jag hemma hos min päron och skriver. Det fungerar ju bra det också.

Jag och Becka har varit på frasses idag sen gick på cafét och fika. Vilken dag! Nu blir det mycket studsmatta (hur stavas det?) för min del.
Emil har ju fått en studmatta av sin farfar! :) Perfekt.. haha.

Nej.. nu ska grabben ha käk! Vi hörs

24 år

jloha

söndag 12 juni 2011

Skolavslutning - Bada

På skolavslutningshelgen brukar fritidsgården och några fler anordna en drogfri kväll på rännarn. Där är det lite olika band som spelar sen är det massa annat kul man kan göra. Hinderbana, sumobrottning, skumdisco, volleyboll och massa mer. Det var skolavslutning i fredags så igår var det "röjj på rännarn" som jag tror att de kallar det här evenemanget. Det är ju alltså ett drogfritt evenemang och det kostade 50 kr att gå in och då fick man en souvas. Alltså ett ganska bra pris!
Jag och en kompis var ute och körde en sväng och körde förbi på rännarn och pratade en stund med min kusin som var där inne. Det slutade med att jag flörtade med de som satt i kassan så jag och Becka fick komma in gratis. Det var ju bara en halvtimme kvar innan de stängde. Jag och Emelie sumobrottades och körde hinderbanan. Emelie vann hinderbanetävling men jag var nära. Det var i alla fall jätte kul! Jag önskar ibland att jag var liten igen så jag också fick vara på sådär roliga evenemang och leka. :)

Här brottas jag och Emelie

______________________________________________


Jag och Emil var på badstranden igår på förmiddagen. Vi var där med Thea och Vincent och deras föräldrar. Det var riktigt härligt. Emil badade men det gjorde inte jag. Jag skyller på att jag inte har några badkläder som jag kan ha.. Jag har ett par badtrosor men tror inte jag skulle vilja bada toppless. :)

Emil och gammelmorfar, alltså min morfar. Det här är utanför kyrkan i fredags då det var skolavslutning.

_________________________________________________

Oj så himla härligt det har varit med sol och jätte varmt! Men oj så skönt det har varit med en mulen dag. Får gärna vara mulet imorgon också och sen kan solen komma fram igen.

______________________________________________________________

Nej nu ska vi åka hem till Bastutjärn och kvällsfika och sen blir det sängen. Är super trött!


Kommentarer

Jag har fått veta att åtminstone en av er som läser inte kan kommentera, är det nån mer som inte kan det?

Emelie: Hur gjorde du när folk inte kunde kommentera?

lördag 11 juni 2011

22 knortbett!

Ja.. jag har ca 22 knortbett på tissarna och axlarna. Det är inte så fint!

Nu ska jag åka till Lycksele och hämta lillebror! Ha det bra!

fredag 10 juni 2011

Min mentala ålder..

Min mentala ålder:
Varje kryss är ett år, svårare än så är det inte!

[x] Vet hur man kokar kaffe
[x] Tvättar kläder själv
[x] Kan laga mat själv
[ ] Tycker att politik är spännande
[ ] Mina föräldrar och morföräldrar är mer intressanta än mina vänner


[ ] Går i skolan alla veckodagar
[ ] Har en penna med mig överallt
[ ] Har aldrig fått kvarsittning
[X] Har sett talkshows
[X] Vet vad nonchalant betyder utan att slå upp det
[ ] Dricker kaffe/té minst en gång i veckan


[x] Vet hur man startar en diskmaskin
[x] Kan räkna till tio på ett annat språk
[ ] När jag säger att jag ska göra något, så gör jag det
[X] Föräldrarna litar på mig
[x] Kan klippa gräset
[X] Kan få vuxna att skratta utan att säga något dumt
[X] Kommer ihåg att vattna blommorna
[ ] Pluggar när jag borde
[ ] Lyssnar och tar till mig på lektioner
[x] Kommer ihåg att mata djuren


[x] Kan stava till skicklighet utan att slå upp det
[x] Kan städa upp efter mig själv
[ ] Det första jag gör när jag vaknar är att dricka en cola light
[ ] Kan gå till affären utan att köpa något jag inte behöver
[ ] Förstår skämt första gången jag hör dom
[x] Kan skriva snabbt på tangentbordet


[x] Har kommit på att vädret ändras varje timme
[x] Kan se på någon het utan att tänka på sex
[ ] Har kommit på att man måste vara 20 för att få ett jobb och tas på allvar
[X] Kan läsa ut en bok


Min mentala ålder är: 18 år

Min verkliga ålder är: 23 år


Ojdå.. jag är ju rena ungdomen! Haha


___________________________________________


Nej men hur har eran dag varit?

Min har varit toppen bra! Jag började dagen med att komma ihåg att jag skulle ju till kyrkan och kolla på avslutningarna, då var klockan halv nio och första delen började då! ooops! Aja.. jag skyndade mig att gör oss i ordning så halv tio var vi i kyrkan och det var då nästa del började. Perfekt! Sen hann vi gå förbi mormors grav. Tänk vad tiden går fort. Mer än ett år sen som mormor gick bort. I alla fall.. sen bjöd morfar mig och Emil på fika så vi var där en stund.. men Emil var trött så vi åkte till badstranden. Jag tänkte att han skulle få sova i vagnen medan jag doppade fötterna i vattnet och ja.. men Icket! Emil ville också doppa fötterna. Han reagerade knappt på att vattnet var kallt. Han tyckte nog att det var skönt. Har ju trots allt varit runt 30 grader varmt idag. Precis när vi var på väg att sätta oss i bilen kom min guddotter, hennes bror och hennes pappa på badstranden så vi stannade en liten stund till. Jag fotade barnen och de blev super fina bilder. Ska försöka skicka några av de till deras föräldrar! När vi varit på badstranden och blivit uppätna av åte åkte vi på konsum och handlade lite grann och sen körde vi hem. Emil käkade och sen spola vi upp lite vatten i hans badbalja som jag sen bar ut också fick han sitta ute och plaska i vattnet. Men eftersom vi höll oss i skuggan så blev vi än en gång uppätna av de där små äckliga knorten! Det blev bara ett snabbt bad.

När Emil hade badat var han helt slut så han somnade och sov i ca 2 timmar. Det behövde han! Medan han sov fixade jag middagen. Han som hjälpt till att dra elen inne på toaletten blev färdig idag så vi bjöd han på middag, grillat! Det blev super gott.. och nu sitter jag hemma hos mina päron för att jag har internetabstinens och Simon (vår elektriker) är i Bastutjärn och dricker öl med Johan.. men nu ringde Johan och sa att Simon vill hem nu så jag ska skynda mig hem. (Hade nämligen lovat att skjutsa hem Simon).

Men hröreni.. ha en riktigt bra dag imorgon! Här skulle det bli ännu en varm dag. :)

torsdag 9 juni 2011

Internetlös

Vi har nu flyttat till Bastutjärn och toaletten är nästan färdig. Det fattas ett duschdrapperi, lampa, handdukstorken och ett badrumsskåp. Så elektrikern ska komma och sen är det färdigt. Det känns bra!
Vi har tyvärr inget internet i huset. Men jag hoppas att det kommer lösa sig snart, typ imorgon.. :)

Jag skulle egentligen bara tvär skriva ett inlägg så ni vet att vi lever och har det bra. Jag har massor att berätta för er och jag har också massor med bilder jag skulle vilja visa men som sagt.. får bli en annan dag. Har lite mycket just nu.

Sen så är det ju sommar så man har massor med annat att göra. Men jag ska försöka uppdatera nån gång då och då. :)

Ha en bra dag!