lördag 31 december 2011

1177, Sjukvårdsrådgivningen



1177 är bra sida och när man ringer dit så är de oftast trevliga.
Det var ju ett tag sen jag skrev, julafton var bra. Emil fick massor med fina julklappar t.ex slalomskidor, böcker, kläder, leksaktelefon... Emil måste ha varit snäll i år för det här var bara några av alla leksaker han fick. :)
Jag och Johan hade nog också varit snälla. Jag fick en pyjamas, slalomskidor, strumpor, strumpbyxor, one piece.. och jag kan säga att jag har bott i min one piece. Så underbart mysig! :)

Julen var jätte bra!

Sen började Emil bli förkyld med hosta och sen för två dygn sedan fick han feber. Inatt fick han alvedon mot sin feber där vid 00 och sen vaknade han igen där vid 2 och då hade febern stigit från 39,2 till 39,9 och eftersom han hade fått alvedon för inte så länge sen blev vi lite oroliga så jag ringde till 1177 (sjukvårdsrådgivningen) för att kolla läget. Jag fick prata med en väldigt trevlig karl. Jag fick veta att alvedon (supp) inte börjar verka förrän 1-2 timmar efter man gett det så förmodligen hade det inte riktigt börjat verka ännu. Sen så har jag hört av en läkare och nu då även den här sjuksköterskan att man inte ska ge alvedon i onödan eftersom det kan förlänga feberperioden. Det är inte farligt att ha feber, det är bara kroppens sätt att bekämpa viruset som finns i kroppen. Om barnet däremot börjar ha över 40 grader tyckte han att man kan ge alvedon och om febern blir ännu högre eller om den håller i sig mer än 3-4 dygn ska man kontakta läkare. 

Det kändes skönt att ha pratat med någon, jag ringer hellre en gång för mycket än en gång för lite.

Ja som ni kanske förstår så blir det en väldigt lugn nyårsafton vilket känns jäkligt tråkigt. Jag som hade taggat för en trevlig kväll hos min storebror med gott mat och trevligt folk men nej..

Jaja.. nu ska jag åka och handla. Ha en bra dag och GOTT NYTT ÅR!!

Ni får ursäkta mitt röriga inlägg, hade inte riktigt tid att skriva just nu.

fredag 23 december 2011

En god gärning

Vi har äntligen kommit oss hem till Norsjö. Vi kom ju i och för sig redan igår men det blev sent så jag hann inte uppdatera bloggen men här kommer det en snabbis i alla fall.

Här är det ganska så mycket snö och det är ju bra för då får man lite julkänsla i alla fall. 
Idag har vi slagit in de sista julklapparna och det känns bra. Jag följde svärfar för att handla idag och vi parkerade på ICA men det fanns inte det vi skulle ha där så vi gick till Konsum istället och det blev så vi handlade det vi skulle ha där och när vi kom ut insåg vi ju att bilen stod på ICA-parkeringen.. svärfar sprang väg och hämtade bilen. Medan jag står där och väntar så hör jag ett litet barn som skriker hysteriskt och ropar på mamma samtidigt. Jag tycker att jag står ganska länge och lyssnar för jag tänker att det kanske är ett barn som är argt.. ni vet, som en del barn kan bli. När jag sen ser att dörren står på glänt så inser jag ju att mamma och pappa kanske är inne och handlar. Svärfar svänger precis in på parkeringen och jag känner att jag verkligen inte bara kan gå därifrån och lämna barnet skrikandes. Jag går över och ser ju att barnet sitter i bilen ensam med sin yngre lillebror som kanske är runt 1 1/2 år så jag sätter mig ner på huk och börjar prata med pojken som kanske var 4 år. Han lugnar tillslut ner sig och innan hans mamma och pappa är tillbaka så har han till och med skrattat lite grann. :) Jag kände mig i alla fall snäll! Hur skulle ni ha gjort?

Imorgon blir det upp tidigt och göra ris a la malta och revbensspjäll sen drar vi till min farbror för att fira julen där. Åh vad det kommer blir mysigt. Jag längtar efter att få se Emil öppna alla sina julklappar. Jag tror mest han är intresserad av de fina snörena som sitter på vissa julklappar. :)

Ris á la malta
Jag googlade på ris á la malta och då kom den här superfina bilden upp och den kommer från den här sidan: 

____________________________


Nej, nu måste jag avsluta det här för vi sitter hos mina föräldrar men vi ska sova hos min svärfar så vi måste nog bege oss nu. Men jag hoppas att ni får en riktigt GOD JUL och en bra dag med massor av god mat, trevligt sällskap och många fina julklappar!


söndag 18 december 2011

17 december

Tjejen som jag jobbar hos fyllde år idag så jag och Emil var bjudna dit på kalas men Emil sov lite längre på sin förmiddagsvila än vad jag hade räknat med så vi blev lite senare än jag hade tänkt. Det slutade med att vi inte hann träffa födelsedagstjejen då hon precis hade gjort sig redo för att duscha. Vi hann träffa personalen och en annan tjej som bor där så det var ju trevligt. Vi måste åka dit någon mer dag så vi hinner träffa min tjej.
Emil tyckte i alla fall att det var väldigt trevligt där, stora rum, många rum och ett jätte fint akvarium. Emil skulle nog ha velat ta med det hem. :)

När vi sen var nöjda och redo att åka hem passade vi på att handla lite grann inne på coop då vi passerar där på vägen hem. Ni som handlar med shopexpress vet vad jag menar då jag säger shopexpressdosan, i alla fall så drog jag mitt kort för att få en sån dosa och på den dosan står det "okänt fel". Jahapp.. jag går till shopexpresskassan får att fråga lite snabbt vad det betyder och hon tror att det är slut ström i den så jag ska ställa tillbaka den och prova dra mitt kort igen. Det fungerar inte, så jag går till kundtjänst istället och där tar hon mitt kort och fixar nåt så jag ska kunna dra det igen. Jag går tillbaka för att prova igen.. jag drar mitt kort men det börjar inte lysa på den dosan jag ska ta så jag måste tillbaka till kundtjänst och den här gången följer hon med för att se så det fungerar och visst fungerar det då. Jippie, äntligen kan jag och Emil "räjsa" in bland alla andra som också är där och irrar omkring bland ombyggnadsröran. Man skulle nog kunna säga att det är lite smått kaos på coop just nu när de bygger om men det är ju tur att kommer bli bra när det väl är färdigt.

Här har ni shopexpressdosan som jag pratade om. 


"Ursäkta röran, vi bygger om"
Ikväll har vi bara tagit det lugnt. Det är skönt med sådana dagar/kvällar. Igår hade vi ju besök av två kompisar. Vi åt taccos, spelade ett sällskapsspel som heter "time´s up" och det var jätte svårt men ändå roligt. Det är en hög med ca 20 kort som man ska försöka förklara så att ens partner kan gissa vad det står på kortet och när vår tid är slut skickar jag vidare högen till nästa person som får förklara för sin partner. När alla korten är slut börjar man om (det är samma kort som används) men den här gången ska man göra charader och försöka få sin partner att förstå. Tredje gången skulle man beskriva ordet/meningen med ETT enda ord och det var svårt men eftersom det är tredje gången så har man hört svaren två gånger redan så har du bara bra minne kan det nog gå riktigt bra. :)
När vi spelat färdigt tittade vi på en film som heter "trolljägarna" och om ni frågar mig så var det en galet dålig film men jag vet inte vad de andra tyckte.

Det blev en lyckad kväll!

lördag 17 december 2011

ENGELSKA MUFFINS

Kom precis på att jag lovat att lägga in receptet på det super goda brödet som jag har bakat några gånger. Tänk på att det tar lite tid för det här brödet att jäsa (ca 1 h 45 min) så det är ingenting du kan "tvär" göra men har du tid över så rekommenderar jag verkligen att testa. Det som är så bra är att du kan slänga brödet i frysen och sedan ta fram direkt från frysen till rosten. Super gott!



Till 24 muffins:

  • 20 gram jäst
  • 6 1/4 dl vatten, 37 grader
  • ca 14 dl vetemjöl special (går lika bra med vanligt mjöl)
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 2 tsk socker
  • 2 tsk salt
  • 1 msk smör
  • ca 1 dl rismjöl (jag brukar inte använda mig av det då jag inte har det hemma)

Så här gör du:

  • Lös upp jästen i ljummet vatten (37 grader). Blanda mjölet med bakpulver, socker och salt. Finfördela smöret i blandningen. Rör samman degspadet och tillsätt så mycket mjöl att du kan ta upp degen och knåda den. Knåda den smidig för hand i minst 10 minuter. 
  • Lägg degen i en oljad bunke, täck med plast och låt den jäsa i en timme. Stöt ner den med ett rejält knytnävsslag efter halva tiden, täck och jäs vidare. 
  • Dela degen i fyra delar och dela varje del i sex bitar. Rulla varje bit till en rund bulle. Täck med bakduk och låt dem vila på bakbordet i 10 minuter. 
  • Flytta över bullarna till två bakpappersark. Sikta rismjöl över bullarna, täck med handduk och lägg på två plåtar som tyngd, för att platta till bullarna. Jäs i ytterligare 30 minuter.
  • Värm ugnen så varmt det går. Förvärm en plåt i 10 minuter. Flytta över bakpappret med bullarna till den varma plåten och grädda i 5 minuter. Ta ut plåten, vänd bröden med en stekspade och grädda dem i 3-4 minuter till, så att även undersidan får färg.
  • låt bröden svalna på galler under bakduk och grädda nästa plåt på samma sätt.
  • Om det blir över bullar är det perfekt att frysa in bullarna i halvor, som du sedan kan ta direkt från frysen till brödrosten. 
De gånger som jag testat detta bröd har jag skippat rismjölet och istället haft i grahamsmjöl (ca 1 dl) och hade även i lite krossade linfrön vilket blir super gott och är väldigt bra för magen.

Receptet kommer från min absoluta favorit-recept-bok som ser ut så här:

Finns att köpa för 79 kr på adlibris.se 


Ja, det var det. Nu borde jag besöka sängen. Sov gott!


torsdag 15 december 2011

Vart tog minusgraderna vägen?

Varrför är det inte minus 20 och massor med snö? Jag vill ha Vinter!

Förutom att jag saknar snön så har grabben lärt sig att gå. Han går bara ibland men han kan gå själv nu i alla fall och han går lite grann varje dag. Han är så duktig min lilla pojke. :)

Sen så har vi skickat ut julkort och jag tror att de flesta som vi skickat till har fått de.

Den här bilden var det som fick pryda julkorten i år men det har jag kanske redan visat.

Jag tror att jag har handlat färdigt alla julklappar nu och jag har dessutom slagit in de. Skönt att jag har gjort det redan nu så att jag slipper sitta och göra det dagen innan julafton.
Vi kommer att fira jul hemma i Norsjö med min familj. Det kommer bli toppen!

Efter att ha haft uppehåll med träningen kom jag mig äntligen iväg igår och det känns i kroppen idag kan jag meddela. Det är ju ganska skönt faktiskt!

Vi har huggit en julgran som just nu står på köksbordet då vi inte riktigt vet vart vi ska ha den.. haha. Emil sprider ju ut alla sina leksaker runt golvet och jag är sämst på att plocka upp efter honom så jag måste försöka göra det imorgon så vi kan ställa ner julgranen på golvet.. julgranen är ungefär en meter för hög för att det ska kännas bra att ha den ståendes på bordet. Jaja.. det ordnar sig säkert.

Imorgon får vi besök av några kompisar. Vi ska äta taccos och se film och kanske spela nå spel. Det kommer bli super trevligt!

Jag har fastnat i en ny serie nu, True Blood. Ni kanske redan har sett den men jag har inte gjort det förrän nu och jag tycker väl att den är bra men lite konstigt. Jag hänger inte alltid riktigt med men det kanske är för att jag inte har någon text och jag är väl inte en mästare på engelska precis... Måste se den i alla fall! :)

Idag har jag och Emil varit på öppna förskolan tillsammans med en utav Johans klasskompisar och hans lilla son som är två veckor yngre än Emil. Han är född 9 december så det är som roligt att träffa de ibland och se hur deras grabb utvecklas. Det är helt otroligt vad tiden går fort alltså!

Nyfödd.

1 år.

Ja, det var väl ungefär det jag hade att berätta sen sist. :)
Hoppas ni har det bra. Vi hörs!

torsdag 8 december 2011

The Miquel Garcia Story


Otroligt fin film om en otroligt stark kille som kämpar mot sjukdomen epidermolysis bullosa. 

onsdag 7 december 2011

Kaos!

Ja, det känns lite som att det är kaos. Johan håller på med sitt ex-jobb som går sådär. Han kämpar på och gör verkligen sitt bästa men hans handledare är inte så jätte bra och de han gör ex-jobbet åt är inte heller så bra. Han kommer att jobba ihjäl sig känns det som. Han äter knappt och sover som en kratta och mår skit dåligt. Han är stressad till tusen. Jag tycker verkligen synd om honom. Jag önskar att jag kunde hjälpa med någonting men tyvärr kan jag nog inte bidra med så mycket just när det gäller arbetet som han skriver.
Om jag hade haft råd skulle jag bjuda med honom att bo på hotell och endast slappa. Han behöver det och han förtjänar det! Får ta igen det sen när vi båda jobbar.
Sen är det inte bara kaos för Johan, jag verkar inte förstå att man måste gå i säng på kvällarna så jag sitter uppe alldeles för länge och sen är jag trött hela dagen och tycker allt känns jobbigt så det enda jag gör är att ta hand om Emil (självklart!) och busa med honom. Men jag skulle behöva ta hand om Täcke Ponken lite och sen skulle lägenheten också behöva tas om hand. Jag MÅSTE skärpa mig!

Nej, ni får lite bilder istället!

Charmtrollet som försöker äta upp en ballong.

Bilden hamnade visst fel väg men vi bakade lussekatter i söndags och som ni kan se är det en som ser ut som en lussekatt och en som ser ut som ja.. Den som ser ut som en lussekatt har Johan gjort och den andra har jag och Emil gjort. Johan har övat lite mer än vad jag har. :)
De blev goda i alla fall.


Jag och Emil var ute och lekte i den efterlängtade snön som kom  i måndags, 5 December! helt sjukt att vi inte haft någon snö fram till nu. Jaja, nu verkar den i alla fall ha tänkt stanna. :)

Snö!

Jag vann ju en tävling på en av bloggarna som jag kikar in på ibland och så här ser mitt nya fina smycke ut! Visst blev det snyggt? Jag är i alla fall super nöjd. Ta er en titt på ..
                                                                   http://smyckeli.blogg.se/




Jag skrev ju ett inlägg för ett tag sen om att jag höll på göra en fotobok och här har ni resultatet.  Det var endast två, tre sidor som hade försvunnit och som jag fick göra om men jag blev färdig tillslut och jag är nöjd förutom att några av bilderna ser jätte konstiga ut. Jag har redigerat vissa bilder så gott jag kan men jag undrar om de också har gjort det, alltså typ att de har en automatisk redigerarknapp där man gör fotoboken. Man kanske måste ställa in så den inte använder den? jag har mailat de för att se vad det kan bero på.
Jag beställer oftast hos 
www.smartphoto.se 
och jag gillar de. De är dessutom bland de billigaste så jag kan starkt rekommendera att beställa bilder därifrån! 

Jag ville skriva ner förlossningsberättelsen och valde att göra det i form av en fotobok. Jag blev som sagt riktigt nöjd (förutom med några av bilderna då).

När jag lix höll på att beställa därifrån så beställde jag några småbilder också och i den högra ramen ser ni några av de. :)


Det var allr för den här gången. Nu ska jag och Emil skynda oss att äta lunch och sen blir det att åka och hälsa på en jobbarkompis till mig. Hon har en dotter som fyller tre år (tror jag) i februari och sen så är hon gravid med BF i början på januari. Ska bli så himla roligt att hälsa på henne.
Hoppas ni får en bra dag!

ps. ni ska få ett super gott recept också men jag får nog skriva in det sen.. 

lördag 3 december 2011

Sony ericsson xperia active

Här kommer min recension av min nya telefon!
Vi börjar med det mindre bra.. 


Negativt:


1. Den tar inte så jätte bra bilder men den duger. Jag visste att den hade en halvdålig 


kamera men jag har ju två riktiga kameror så jag tänkte att jag klarar mig, vilket jag ibland


 ångrar.

2. Skärmen är lite liten om du t.ex ska ut på internet men det visste jag ju också. Men 



köper du en telefon och du vet att du ska vara mycket på internet så föreslår jag att du 


köper en annan telefon för det här är inte en surftelefon.

3. När du pratar i telefonen och håller den lite för nära kinden så börjar det skrapa i luren 



och det stör jätte mycket. IRRITERANDE! Kan ju hända att det är bara min telefon som är 


så knäpp eller om alla active telefoner gör så. hade tänkt kolla upp det i alla fall. 

4. Om telefonen ligger på bordet med skärmen uppåt så hör du knappt när det ringer för 



högtalaren är på undersidan av telefonen så ljudet dämpas ganska mycket. Kan ju bero på 


ringsignalen också, har inte testat byta för jag gillar den jag har. 

5. Batteriet håller endast en dag om du ringer, spelar och surfar mycket under dagen. Men 



det är väl så med nästan alla smarta telefoner. 




Bild är lånad från google.



Positivt:


1. Den är vatten- och dammtålig plus att den klarar av lite stryk vilket jag tycker är super 



 bra då jag gärna vill spöa min telefon när den inte gör som jag vill. :)

2. Den är lätt att lära sig.

3. Den är inte så stor och klumpig utan du rymmer den lätt i fickan.

4. Den är inte alltför dyr.

5. När telefonen kommer så finns det redan några roliga appar på den t.ex en sportapp så



 du kan hålla koll på hur du motionerar och du kan även koppla ihop den med en 


 pulsmätare. Jag har dock aldrig testat det men det ska gå. 

6. Det är ju en touchtelefon och jag trodde att alla sådana telefoner hade typ ett



 tangentbord när du skriver sms men på den här telefonen ser det ut som ett tangentbord 


 ifall jag lägger telefonen på sidan och om jag håller den normalt så ser det ut som på en


 gammal vanlig hederlig telefon som du kan ha T9 på. Det älskar jag, det går fort att skriva


 och "knapparna" blir inte så himla små då. 




bilden är lånad från google.se
Som ni ser kan man ha telefonen under vattnet. Om jag inte ljuger nu så garanterar sony ericsson att den klarar av att  vara under vattnet i 30 minuter, dock inte under 1 meter. 





Hm.. hade jag något mer jag ville säga om min nya telefon? Nej, det var nog allt.. åtminstone som jag kunde 



komma på just nu. Jag återkommer om jag kommer på något mer. 


Sov gott!

Breaking Dawn del 1

Jag har äntligen varit iväg på bio och sett "Breaking dawn part 1". Så grymt bra film! Jag vill se tvåan NU! Är det någon som vet när part 2 kommer ut?










Alla bilderna är lånade från google.se

Om ni vill veta vad jag tyckte om filmen så markerar ni spoilertexten.

Jag tyckte att filmen var riktigt bra. Bröllopet var super fint. Sen är jag så fascinerad över hur de har lyckats få Bella att se så benig/undernärd och tärd ut av graviditeten! Jag har inte en blekaste aning om hur du lyckats få henne att se ut så men bra var det i alla fall!  Det var jätte länge sen jag läste böckerna eller såg någon av filmerna för den delen, men jag tror att de fick med ganska mycket av det som står i boken. Jacob är ju som vanligt grymt snygg och rolig. Bella kan fortfarande inte spela särskilt bra men jag gillar som sagt filmen ändå, Jacob är ju med. Edward är ju som vanligt super artig och trevlig och gör allt för Bella. 
Det var det jag tyckte som jag kom att tänka på nu i alla fall. Kan ju hända att jag kommer på nåt mer men då återkommer jag med det. 


Hoppas ni sover gott! Det ska jag göra nu. 

Emil har fått ännu fler tänder!

Ja, det är helt galet vad det ploppar upp tänder! Nu har det kommit upp två till tänder i underkäken så nu har han fyra tänder uppe och fyra tänder nere. Vi såg de nya tänderna idag (2 december), eller igår heter det kanske då klockan är 2 på natten. 
Det går så fort att han får sina tänder och han börjar se så pojkaktig ut med sina små risgryn. :)

Vet ni vad mer grabben har börjat med? Jag glömde nog berättade det i mitt förra inlägg men Emil fick ju även en potta i present och den har han faktiskt använt, flera gånger till och med! På söndagkväll (27 november) satte vi Emil på pottan för att han skulle få prova den och när han sen blev less så inser vi ju att han har kissat i pottan! Så sen dess har han fått sitta på pottan varje dag och ändå tills idag har han pinkat på pottan nästan varenda gång vi satt han där. Två, tre gånger har han även gjort nummer två på pottan vilket är helt fantastiskt! Men idag har han inte gjort nåt på pottan. Det märks på grabben att han helst av allt skulle vara utan blöja för han älskar att vara naken! Det kan man väl i och för sig förstå. :)

Sen så har han dessutom börjat klättra upp på allt. Soffan, sin nya stol, upp i vår säng, upp i Texas fåtölj.. ja.. jag kan säga att vi har det vi gör nu. Du kan inte lämna grabben själv ens två sekunder! Nej men det är ju förstås underbart också och se hur glad han blir när han väl tar sig upp. :)

Han klättrar upp i soffan och sen lägger han sig på rygggstödet och myser. Ser super gulligt ut. :)

Att bråka med Texas är nog Emils favoritsysselsättning just nu. 

__________________________________________________________


Igår kväll när jag hade badat färdigt så "slängde" jag iväg min bok mot dörren för att den inte skulle bli blöt när jag skulle duscha. Sen när jag släppt ut en massa vatten och tittar bort mot dörren som för övrigt står på vid gavel, så ropar jag på Johan högt och säger åt honom att han måste komma "fort, fort, fort!!" Så Johan rusar in på toaletten och skyndar sig att ta upp min bok från golvet då golvet är fullt av vatten... "fan!".
Så klovkan nio på kvällen får vi lov att tömma badrummet på en hylla och allt från golvet för att kunna rensa avloppet, IGEN. Vi rensade avloppet precis innan jag la mig i badet men tydligen är det stopp längre ner i rören för det är ingenting som vi kan göra något åt. Vattnet från badkaret kan inte rinna undan då det kommer för mycket vatten på en gång. Så länge man bara duschar så går det bra. Då hinner vattnet rinna undan någorlunda i alla fall. 
Imorgon (idag) kommer hyresvärden och ska hjälpa oss fixa det där, hoppas han kan hjälpa oss bara. Annars blir det väl den där äckliga slambilen som måste komma. Huvva. just nu har vi kaos inne i badrummet. 

Kaos!
Vi kan inte byta på Emil då hans skötbädd är full med grejer..

Mitt i alltihop så vaknar Emil och vägrar somna om..

Nöjd kille.
_______________________________________________________

Idag har jag varit hos frisören. Äntligen fick jag tummen ur och gjorde nåt åt mitt hemska hår. Jag behöll längden (okey, förutom ca 10 cm) på mitt hår men han klippte upp det lite och sen fixade han min lugg. Ni kanske inte ser så mycket på bilden men jag slänger in den ändå. Jag tror att jag är nöjd. Vi får se!

Nyklippt med glasögonen på sne, läckert! 

__________________________________________________________________

Nu borde jag besöka sängen, vi kanske hörs imorgon. Sov så gott och dröm söta drömmar. ;)

Emils 1-årskalas i bilder

Det känns som att jag har massor med saker jag hade tänkt berätta men jag kan nästan inte komma på vad det var jag ville berätta.
Jag kan ju börja med att berätta om Emils kalas.
Det blev perfekt! För en gångs skull gjorde det jag hade tänkt i god tid. Oftast brukar jag skjuta fram saker, "-det är gott om tid, jag kan göra det där imorgon" men den här gången hade jag bestämt mig för att det skulle bli bra och att jag inte skulle behöva vara uppe hela natten innan kalaset för att jag inte hade bakat färdigt allt. Nej, den här gången var jag duktig!
Det blev väldigt många som kom hit för att fira vår älskade lilla pojke som redan har blivit ett år, det är helt sjukt vad tiden går fort. I alla fall så kom mina föräldrar och två av mina tre bröder hit + storebrors flickvän, sen kom ju även min farmor, morfar, farfar och Marie, Johans mamma och hennes kille, sen följde ju en av Johans två bröder med, Johans pappa var ju förstås också här och ja.. min guddotter och hennes familj kom ju också. Vi blev rätt många i vår lägenhet som just den dagen kändes ganska liten. :)

Här kommer lite bilder från lillemans kalas. :)

Nej, vänta nu.. den här bilden är inte från lillemans kalas.. den här tog vi ju på hans födelsedag när  jag och Johan firade Emil. ganska fin tårta va? :)


Emil får hjälp av pappa att blåsa ut ljuset. 

Emil var super trött den där kvällen för om jag inte minns helt fel så  hade han sovit för lite under dagen. Det syns under och runt hans ögon att han är helt slut. Stackarn! Jag tror i alla fall att tårtan blev godkänd. :)


Här har vi hängt upp lite ballonger. 


Längst till vänster är det mjuk pepparkaka, i mitten är det snickerskaka och till höger är det kolakakor. 

Johans bullar och min 5-minuters kola som är inlindad så fint i bakplåtspapper. :)

Muffins och kärleksmums/mockarutor. 

Gofika! ;)

Ja, som ni redan har sett så blev ju mina "cake pops" inte så där super bra men jag tror att det var för att jag inte hade de i kylen tillräckligt länge innan jag doppade de i vit choklad. 

Det blev "cake balls" istället men det fungerade ju också. :)

Nu öppnad grannem paket för fullt.. eller det var nog mest pappa som fick öppna paket. Inte hade Emil tid med sånt trams..


Emil inviger sin nya fina stol som han fick av min farfar. I munnen har han en badleksak som han också fick i present och även det pappa håller i handen är en present. Det är en radiostyrd monster truck Fränt! 

Emil fick många fina presenter. Han fick förutom badleksaker, monster truck och en stol så fick han även en typ av bobbycar, tre filmer (på andra sidan häcken, trolltyg i tomteskogen och en bamsefilm), en tröja, en båt (med ett runt hål i taket där du kan stoppa ner den runda saken och sen på ena sidan är det en triangel och på andra sidan är det ett fyrkantigt hål) och en stapel grej som du även kan göra till en stor boll eller flera små bollar. Av mig och Johan fick han en super fin sportbil, en mjuk boll och en jätte fin åkpåse. Jag tror att grabben blev nöjd med alla sina presenter!

Jag börjar sådär!