tisdag 31 januari 2012

Hemma!



Det är så underbart skönt att vara hemma. Jag önskar bara att Emil ska bli trött snart så vi kan vila en stund. :) Sen måste jag väl erkänna att jag hade hoppats att nån liten tomte hade varit här och städat och sen skulle den lilla tomten ha fått packa upp ur väskorna också men nej.. Jag får nog helt enkelt städa och packa upp ur väskorna själv.

Imorgon ska vi fira att Johan har lämnat in sitt ex-jobb och det ska firas med en god middag hemma hos oss tillsammans med Johan klasskompis och hans fru. Det kommer bli jätte trevligt tror jag.

Jag ska försöka skriva lite mer om vad vi gjort i Stockholm när jag har vid. Ska ge om jag kanske lägger in nån bild från kameran då också men jag lovar inget för ni vet ju hur jag är. :)

Ha en bra dag!

Published with Blogger-droid v2.0.4

bilden till förra inlägget

Jag glömde ju lägga in bilden på Emil och mormor som sover så här kommer den.


Published with Blogger-droid v2.0.4

Trött

Tåget kom tillslut. Det var lite kaos innan vi kommit oss på tåget då jag och Emil helt plötsligt stod ensamma på perrongen och väntade på att få hjälp med vagnen. Det slutade med att vi bad en annan karl om hjälp att lyfta in vagnen med Emil H! Precis då jag fått hjälp kom Johan och Håkan för att hjälpa mig men de fick istället hjälpa den killen med hans vagn. Så det blev ju bra tillslut. :-)

Som ni ser på bilden sover Emil äntligen och hans mormor sover också. De ser ut att sova riktigt gott! Jag ska också prova det. Vi hörs! Kram

Published with Blogger-droid v2.0.4

måndag 30 januari 2012

väntans tider

I väntan på tåget. Jag kan meddela att grabben(-arna) är trött. Hoppas inte att det blir ännu mer försenat. Sov gott kära vänner!


Published with Blogger-droid v2.0.4

söndag 29 januari 2012

En vän

Emil har hittat en vän på hotellet.


Published with Blogger-droid v2.0.4

lördag 28 januari 2012

Alkoholfria drinkar

Alkoholfria drinkar, det gillas!


Published with Blogger-droid v2.0.4

pendeltåg

Emil åker pendeltåg. Vi är på väg till   Häggvik, där morbror har sitt kalas/fest. Ska bli spännande att se hur många som är där. :)


Published with Blogger-droid v2.0.4

fredag 27 januari 2012

I väntan på tunnelbanan

Jag måste alltså vänta i 14 minuter?! Det är ju rent bedrövligt! haha, nej.. jag skojar bara. :)


Published with Blogger-droid v2.0.4

Tunnelbanan

Nu sitter jag, Alex (min yngsta kusin)och min mamma nere i tunnlarna här i storstan och väntar på tunnelbanan som ska ta oss till min morbror. :)


Published with Blogger-droid v2.0.4

torsdag 26 januari 2012

på tåget

Nu sitter vi på tåget mot Stockholm. Emil är ganska så trött så nu blir det snart läggdags.

Sov gott kära läsare.


Published with Blogger-droid v2.0.4

Mot Stockholm!

Imorgon (eller egentligen idag) bär det äntligen av mot storstan, Stockholm! Jisses vad jag längtar. Det ska bli så otroligt roligt. Min morbror fyllde 30 år i början på januari så nu ska vi äntligen åka ner och fira honom. Hela tjocka släkten ska med och det kommer bli så roligt. Så från och med du kan det hända att det blir dåligt med inlägg men ni förstår ju i alla fall varför i så fall. :)

Ha en underbar helg, det ska då i alla fall jag ha!

Emil hälsar också att ni ska ha en bra helg.

Snuttkillen! 


"snälla mamma, kan jag inte få leka med tv-dosan?"


tisdag 24 januari 2012

Grabben

Jag och Emil har tagit lite bilder idag och här är några av de. :)




Övervakningsbilderna avslöjar vårdarna!

Ni kanske redan har sett/hört/läst om äldreboendet i Italien där vårdarna har misshandlat de gamla brutalt. Om ni klickar på länken som jag lagt in längst ner så kommer ni till aftonbladets sida där man får se ett klipp från detta boende. (Jag vill bara varna alla för väldigt starka bilder.) Vi får se hur vårdarna sliter i de gamla, hur de slår de gamla med kuddar, hur de knuffar ner de gamla i sängen, stolen... Det är så hemskt!
Hur ------ kan man behandla någon på detta sätt? Det kryper verkligen i hela min kropp när jag ser detta hemska beteende som dessa vårdare har. Det är fruktansvärt! Och att det faktiskt är flera olika personer som är riktiga svin mot de här stackars gamla människorna. USCH!!

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/brottstraff/article14251184.ab



måndag 23 januari 2012

Första fastkörningen för i år!

Förra helgen (då Josefine var här) snöade det ganska mycket så det var några traktorer som var ute och skottade upp småvägarna här i byn. När vi kom tillbaka från vår shoppingrunda hade jag en bil framför mig som skulle svänga in efter samma väg och där kom en traktor med en snöslunga körandes mot oss så bilen framför mig svängde in på bönhusets parkering och sen kom traktorn så jag hann inte svänga in på parkeringen och gubben i traktorn stängde inte av snöslungan heller så jag tänkte att jag skulle skynda mig att smita förbi men då har de plogat bredare än vägen så istället körde jag fast. Haha, jaja.. tur att det var enkelt att komma loss i alla fall. Bilen som stod vid bönhuset kunde hjälpa oss och det var ju tur. :)

Tidigare under dagen höll jag dessutom på att köra in i mopedisten som låg framför mig.. ja, vilken dag alltså. Jag insåg ju sen att det måste ha varit för att det var fredagen den 13:de just då,. Tur att allt gick bra.



En bild som jag tagit i Bastutjärn för ganska många år sedan, 2008.

Pro Aqua, en dammsugare för ca 40 000 kr

Jag fick ett telefonsamtal där kvinnan som ringde först berättade att min mamma hade rekommenderat mig och sen erbjöd hon mig att få en gratis städning av t.ex mattan eller sängen. Ja men det lät väl lite intressant (jag är en sån där stackare som går på all sån där skit), allting var gratis. Vi bokade in en tid och sen så ringde jag ju till min mamma för att höra så att det då var hon som hade rekommenderat mig. Ja, det var det och det var ju inte direkt en städning det var prat om. Det skulle komma hit någon som skulle demonstrera en dammsugare för mig. Denna dammsugare var verkligen super fin. Det är en sån där dammsugare med vattentank så all skit hamnar i vattnet som man sen spolar ner i toaletten, istället för att skiten ska hamna i en  äcklig påse. Sen kan man även använda denna fantastiska dammsugare som luftfuktare och det är ju väldigt trevligt med en sådan. Den hade ju massor med olika funktioner men jag ids inte räkna upp allihop. Då var det bara så att dammsugaren kostar ALLDELES för mycket för att man ska ens fundera på att köpa den. Runt 40 000 kronor får du betala för denna maskin. Jag vet inte om jag tycker att den är värd SÅ mycket pengar, klart att den verkade bra men hallå, jag kan köpa en ny begagnad bil för 40 000 kr!

Man kan ju säga vad man vill om dessa dammsugare som kostar en förmögenhet men killen som var hit och demonstrerade dammsugaren var i alla fall söt, trevlig och duktig. Han var precis som en säljare ska vara. Han visade dammsugaren och när jag tackade nej så var det inte mer med det.

Här kan ni köpa denna häftiga dammsugare: http://www.aromatechab.se/varprodukt.html

Min svärfar är inget fan av försäljare och han har hört väldigt mycket om just detta företag så han var tvungen att googla lite och han hittade mycket som gör att man blir ännu mer skeptisk till alla försäljare. Och just det här företaget som ringde till mig verkar inte vara speciellt populärt. Här nedan kommer några länkar som jag tycker ni ska kika på. 
Måste bara tillägga att detta verkar vara ett företag som byter namn så fort det blir för mycket skitsnack om de. Aroma Tech, Svenska G3, Aromatisk teknologi...


När jag läser om det här så känner jag mig ganska dum. Hur kunde/vågade jag släppa in de egentligen? Tänk om inte min svärfar hade varit här? Den här killen kanske inte alls hade varit lika trevlig mot mig då, han kanske skulle ha varit här hur länge som helst!?
Huvva, jag blir typ rädd! Jag hade väl tur den här gången och skulle de ringa igen så kommer de inte innanför dörren!

Nej, nu ska jag försöka avrunda!

Sov gott!

söndag 22 januari 2012

Ansiktsmask

Jag har sagt det förut och jag säger det igen, jisses vilket charmtroll jag är. Håller just på att fräscha upp mitt hemska ansikte (som är fyllt med finnar som jag i vanliga fall bättre i alla fall inte brukar ha) med en ansiktsmask. Jag hoppas att det ska bli lite bättre i alla fall. Vad har ni för knep att hålla ansiktet fräscht?


Published with Blogger-droid v2.0.3

lördag 21 januari 2012

Pappakörkort

Ja, jag antar att de flesta här har läst om Annica Dahlbergs uttalanden om att pappor i princip inte kan ta hand om sina barn? Jag kan då inte hålla med om det då alla pappor som jag känner tar hand om sina barn lika bra som mammorna gör det.

Annica menar bland annat att barnet känner sig mer trygg hos mamman i och med att barnet har legat i hennes mage i 9 månader, känner igen mammans lukt och att barnet även känner igen mammans röst. Visst kan det väl stämma till viss del men barnet bör ju även kunna känna igen pappans röst och lukt? Sen tror jag att det beror mycket på hur föräldrarna har delat upp föräldraledigheten och vad de har för jobb. Om pappan t.ex jobbar borta mycket och det är mamman som är hemma med barnet den första tiden så är det väl nästan självklart att barnet tyr sig mer till mamman men det betyder ju inte att pappan inte kan ta hand om sitt barn. Eller tänker jag fel nu? Sen kan det ju vara så att pappan har ett arbete där han kan jobba hemifrån så han ändå kan hjälpa till med barnet och då känns det ju som att pappan är minst lika bra som mamman på att ta hand om barnet.
Nej jag tror att jag slutar grubbla på det här nu. Ni får läsa artikeln själva. Den hittar ni HÄR!




Annicas fem punker:

Därför är män sämre lämpade att ha hand om små barn.
1. Sämre känsel i fingertopparna:
– Känsligheten har stor betydelse när du hanterar ett nyfött, ömtåligt barn. Du avväger dina rörelser beroende på vilken input du får från dina känselnerver.
2.Män har tunnelseende:
– Kvinnan har däremot ett bredare, nästan 180 graders synfält och kan nästan se ”bakom ryggen”. Det är oerhört viktigt för att ha en bra överblick när barnet börjar krypa omkring.
3. Mindre känslig hörsel:
– En mamma hör mycket svaga ljud och kan, på sitt barns skrik, avgöra om det är för varmt, för kallt, hungrigt, trött eller bajsnödigt. En man har inte alls samma känslighet i innerörat.
4. Doften och rösten:
– Mannens konstiga maskulina doft och mörka stämma passar inte barnen.
5. Modersinstinkten:
– Hos mamman utsöndras hormonet oxytocin i hennes blod efter förlossningen och det svämmar ut när hon hör barnet skrika. Detta hormon ger i normala fall den starka modersinstinkten, liksom hos alla däggdjursmödrar. Människan är inget undantag.



Ja, vad ska man säga?

Ha en bra natt kära läsare, Vi hörs!


Texasmys

Jag och Texas ligger i soffan och myser. Måste ju passa på medan Emil sover. :)


Published with Blogger-droid v2.0.3

Fläkten på datorn trasig?

Min dator är inte riktigt frisk. Så länge man inte gör någonting med datorn är den alldeles tyst men så fort jag t.ex startar internet börjar den leva om. Det är som att fläkten är trasig eller att det är fullt med damm i datorn. Jag tänkte att jag skulle operera datan lite för att se om det var damm i den men det var det inte så vad kan det vara för fel? Jag vill ju inte att den ska bli överhettad och dö!

Är det någon som har ett tips på vad det kan vara?



Published with Blogger-droid v2.0.3

fredag 20 januari 2012

vart är bilden till det andra inlägget?

Jag förstår inte varför bilden inte kommer med! Här kommer bilden som hör till de andra tidigare inlägget då Emil sitter på bordet.


Published with Blogger-droid v2.0.3

torsdag 19 januari 2012

Surprise!

"Titla mamma! Jag kunde klättra upp på bordet"


Vilken överraskning jag fick när jag kom in i vardagsrummet. Jag vet att han kan klättra upp på bordet om bordet står tillräckligt nära soffan, för då är det ju bara att klättra från soffan till bordet. Jag brukar försöka komma ihåg att skjua undan bordet för att undvika såna här överraskningar men jag hade nog glömt det imorse... Vi hade så bråttom för vi skulle ju på öppna förskolan här i byn. Jag tänkte berätta mer om det sen.


Ha en bra dag!


Published with Blogger-droid v2.0.3

onsdag 18 januari 2012

Blessed


Det här är en så otroligt fin film, jag blir tårögd när jag ser den. 
Vila i frid nu lilla Tripp!

måndag 16 januari 2012

Vila i frid lilla Tripp

Jag är en av många som har följt med på Tripps resa om hur det är att leva med sjukdomen Epidermolysis Bullosa (EB).
Tripp föddes 14 maj 2009 på ett sjukhus i LA. Tripp hade en stor blåsa på huvudet när han föddes så läkarna var ganska säkra på att han hade epidermolysis bullosa. Läkarna trodde inte att han skulle leva ens ett år men där hade de fel. Tripp har verkligen kämpat mot denna hemska sjukdom, och jag måste säga att jag är imponerad. Att en sån liten kille med så otroligt mycket smärta kan skratta och vara glad.Tripps mamma har verkligen kämpat för honom. Hon har vårdat sin son hemma under hela den här tiden och jag tycker att hon har gjort det så otroligt bra. Jag kan inte ens föreställa mig hur det ska vara att se sin son bara bli sämre och sämre och veta att han kommer att dö, det krävs en otrolig styrka för att klara av det så bra som Tripps mamma har gjort. Tripp har verkligen visat att han är en stark liten kille som hela tiden har varit nära döden men alltid kommit tillbaka och jag tror att Tripp har fått sin styrka ifrån hans mamma.
Som ni kanske förstår har Tripp tagit på sig sina vingar och flyttat till himlen där det nu är hans tur att vaka över sin mamma. Vila i frid lilla Tripp, nu kan du äntligen leka och busa som en frisk liten pojke borde få göra. 


Tripp blev 2 år och 8 månader precis på dagen (14 maj 2009 - 14 januari 2012). 
Tripp och hans mamma, Courtney, har verkligen berört mig och jag kommer aldrig någonsin glömma denna lilla pojke. Jag har lärt mig att uppskatta små saker i livet.


http://randycourtneytripproth.blogspot.com/


Detta inlägg blev kanske lite rörigt men jag hoppas ni förstår ändå.

-------------------------------------------------------------------------------------------





torsdag 12 januari 2012

Ett glädjande besked

Jag fick ett väldigt efterlängtat samtal idag som jag inte kommer berätta vad det handlar om, inte än. Jag återkommer då jag vet mer om detta. Men ville bara retas lite med er, nu får ni vara nyfikna ett tag framöver. ;)
Håll tummarna för att det ska gå bra!

Ni får några bilder på Emil:

En av Emils favoritböcker: Lille Wille - Willes djurbok

Charmtroll!

Kompisarna.
Emil är så himla söt, han har flera gånger gått till Texas och lagt huvudet mot Texas. Jag har dock aldrig hunnit med att ta en bild på det för Texas gillar inte att kramas med Emil. Haha

Emil går in sina skor så han ska slippa få skavsår när vi åker till Stockholm i slutet av Januari. Sen så är Emil  lite duktigare än pappa på att göra flera saker samtidigt, både läsa en bok och promenera. Det är inte illa pinkat. 

Snyggskorna.

onsdag 11 januari 2012

vilken min

Haha, vilken min.


Published with Blogger-droid v2.0.3

Inte det minsta trött?


Emil har tänt sin sänglampa och sitter och läser en bok. Han är ganska söt måste jag ju få säga. 
Dock tycker jag det är väldigt onödigt av grabben att han ska läsa precis när vi andra ska gå isäng. Tänk om han kunde sitta och läsa sådär snällt kl 19 istället för 00. Som sagt, tur att han är så söt. Han kommer undan med det mesta än så länge. :)

Ha en bra dag, det ska vi försöka ha.

6 år tillsammans

6 år tillsammans med världens finaste kille, Johan. Jag kan inte fatta att det redan gått sex år, men jag älskar dig fortfarande lika mycket, om inte till och med mer.. om det ens är möjligt. Jag är så glad och tacksam för att det blev du och jag tillslut. Du är raka motsatsen till vad jag trodde att jag ville ha men du lyckades charma mig och nu kan jag inte tänka mig ett liv utan dig. Du är verkligen underbar på alla möjliga sätt och jag hoppas och tror att vi får många fina och bra år tillsammans. 
Tack Älskling för att du är du och tack för att du älskar mig jämt, oavsett vad jag gjort. Du betyder verkligen allt för mig och jag hoppas att du vet det. 

Här kommer ett gäng med bilder: 




Så här kul tycker Johan att det är att städa..

Jag och Johan var på semester i Åre (tror att det var 2009) och där i närheten finns ett vattenfall som heter Tännforsen. Det är jätte fint där så har ni vägarna förbi rekommenderar jag att ni åker förbi och tittar!







Jag älskar den här bilden!
Och jag saknar att vara gravid. Det var verkligen en speciellt känsla på många sätt. 





Den här bilden togs i somras (2011) när vi var i Jäkkvikk och hälsade på Johans kusin som har stuga där.  

tisdag 10 januari 2012

Akvariet

Har ni sett min nya gadget? Haha, jag kunde bara inte låta bli. Om ni trycker i den svarta rutan så ger ni fiskarna mat, de kan även följa efter muspekaren. Visst var det lite roligt? :D


vaken

Jag förstår inte varför Emil har börjat vakna där vid elva och kan sen inte somna om förrän vid ett,två tiden... Det är ganska jobbigt. För det är precis då Johan nyss har gått isäng så jag kan inte göra så mycket för att Emil ska somna om i sin säng eftersomt att John precis har lagt sig. Det är ju inte så lätt att sova då barnet är missnöjd. Jaja, tur att det inte händer varenda natt i alla fall.


Nu tror jag att grabben somnade så jag ska passa på att sova. Vi hörs!


Ni får en bild som jag tror att jag redan visat den ni får den ändå.


Published with Blogger-droid v2.0.3

måndag 9 januari 2012

Emil

Emil, min son, han är verkligen underbar. Han har kommit på att han kan hämta saker också hjälper jag honom att ta på det. Idag har han t.ex haft sina handskar på sig hela dagen och nu ikväll hade han på sig sina skor. Haha. Han är så underbart söt och fin. Jag älskar denna pojke så otroligt mycket.

Han älskar dessutom filmen bilar, både ettan och tvåan. Här sitter han i soffan men en handske, en sko och fodralet till bilar två.. grabben är redo. 

Haha, så underbart fin du är!


"titta"

En stilig grabb med mammas diadem. :)

Han vaknade sent en kväll och vägrade somna om så när han hade legat i sin säng och tjollra  på tyckte jag det var bättre att han fick komma upp. Så jag ställde han vid sina böcker och han drog ut alla sina böcker och satte sig ner för att läsa. Han slocknade ganska snabbt efter det. :)

Den här tror jag Emil skulle gilla. :) HÄR hittar du den.
Han har en liten radiostyrd monstertruck som han tycker är jätte kul.