fredag 30 mars 2012

Om jag fick leva mitt liv igen


I en av bloggarna jag läser så hittade jag denna text som en äldre dam har skrivit och jag tycker det var väldigt fint. Det är lätt att vara efterklok! 

"Om jag fick leva om mitt liv igen
Jag skulle våga göra fler misstag nästa gång.
Jag skulle slappna av och ta det lugnt.
Jag skulle vara tokigare än jag varit i det här livet.
Jag skulle ta färre saker på allvar.
Jag skulle ta fler chanser.
Jag skulle bestiga fler berg och simma i fler floder.
Jag skulle äta mer glass och mindre bönor.
Jag kanske skulle ha fler verkliga problem,
men färre inbillade.

För jag är en av dem som lever förnuftigt och klokt timme efter timme, dag efter dag. Visst
har jag haft mina ögonblick, men om jag fick leva om igen, skulle jag ha fler.
Jag skulle faktiskt försöka att inte ha annat än ögonblick, det ena efter det andra, istället för att
planera så många år i förväg, varje dag.
Jag är en av de människor som aldrig åker någonstans utan att ta med termometer,
varmvattenflaska, regnrock och fallskärm.
Om jag fick leva om mitt liv igen, skulle jag resa med mindre packning.

Jag skulle börja gå barfota tidigare på våren och fortsätta till senare på hösten.
Jag skulle dansa mer.
Jag skulle åka fler karuseller.
Jag skulle plocka fler tusenskönor."

/Nadine Stair, 85 år.

fredag 23 mars 2012

Våren är underbar!

Published with Blogger-droid v2.0.4

söndag 18 mars 2012

Söndagens äventyr!

Ja, idag har det varit en riktigt härlig dag. Det har varit "familjens dag" här i byn idag. Det har alltså varit fisketävling och fikaförsäljning till självkostnadspris och när det väl händer saker här i byn så kan man ju bara inte missa det så vi klädde på oss och gick för att kolla läget. Vi kom lite sent så de flesta hade börjat gå hem men vi hann i alla fall köpa oss en festis var. Sen skjutsade Emil i rutschkanan och det tyckte han nog var ganska kul. :)
Det började blåsa efter en stund så vi blev inte så långvariga där utan begav oss hemåt efter en stund. Vi gick hem, packade in lite återvinningsgrejer i bilen och sen gick jag och Emil på miljöstationen för att hjälpa pappa sortera det där. Det gick ganska snabbt så vi hann även handla lite grejer till middagen.
När vi kom hem började jag med maten medan pappa hjälpte Emil fick att bre en macka till mellisen. Till middag gjorde jag en makaronipudding, kanske inte det lyxigaste så här en söndag men det blev riktigt gott i alla fall. Till efterrätt hade vi söndagsmys med morötter, ärtskidor, vindruvor och lätt creme fraiche (Johan var virrig när han var på affären för vi brukar inte köpa lättprodukter, haha). Det var riktigt gott och den lilla grabben tyckte vindruvorna var bäst.

Här får ni lite bilder på dagens äventyr!









Förresten, jag glömde nog visa er vad jag håller på med till Emil!
Ni vet ju att han är helt såld på traktorer. Jag skulle tycka det vore kul om han hade någon kul traktortavla i sitt blivande rum men jag har aldrig hittat någon som jag tyckt om. Därför kom jag på att jag kunde ju måla en till honom istället. Nu har jag alltså ritat en traktor och nu är det bara en svår grej kvar.. att färglägga. :S
Visst blev den helt okey vad?



Sov gott kära kära vänner! Vi hörs imorgon!

Min guddotter Thea fyller 4 år idag!

Grattis Thea på födelsedagen, hoppas att dagen blev bra med många roliga presenter och massor av gofika! 
Det känns så tråkigt att jag inte kunde vara med idag men vi kommer nån dag till veckan istället! 

Jag kan inte förstå att tiden går så fort. Idag fyller min guddotter hela 4 år! Jag tycker ju nyss att hon föddes och att jag precis blev tillfrågad om jag ville vara hennes gudmor. Tänk att de valde mig som gudmor till deras lilla dotter. Jag vet knappt vad jag ska säga, jag är så glad att jag fick bli Theas gudmor och jag hoppas att Thea också kommer tycka det. 
Att vara gudmor till Thea känns väldigt stort, jag försöker göra mitt bästa och jag hoppas att det blir rätt. Mitt största mål är att Thea ska kunna känna sig trygg med mig (och det tror jag att jag lyckats med. :)) och att hon ska kunna prata (då tänker jag nog mest på när hon kommer till tonåren) med mig om det som hon kanske inte vill prata med sina föräldrar om, för det finns ju vissa saker man helst inte pratar med päronen om. 
Nej, nu känner jag snart att jag kommer börja babbla massa konstiga saker så jag ska nog sluta skriva nu! 

Jag och Thea.
Jag kommer inte riktigt ihåg när den här bilden togs men det är nog 2 år sen, jisses vad tiden går fort alltså!
Jag gillar den bilden! :)

Vi hörs!

lördag 17 mars 2012

Tävlingen i Jotex

Jag har uppdaterat inlägget om tävlingen som Jotex har. Jag lyckades ju lura Johan till att designa ett rum också.  Gå till inlägget och titta! Klicka HÄR!

Lördag!

Emil är en kille som är duktig på att klättra.

Idag när jag pratade med min mamma satt jag i soffan och Emil sprang omkring och tjollrade på. När jag pratat färdigt med mamma tyckte jag att grabben var lite för tyst så jag gick för att se vad han sysslade med. Jag hittar honom i hallen.. I vagnen!! Jisses vilken klätterapa han är alltså. Haha.


......................................................


Jag och Emil har varit ute och lekt idag. Det blev inte så länge för det blåste tyvärr lite för mycket. Vi hade det rätt kul ändå. Emil tycker det är väldigt kul att leka i vattnet som droppar från stuprännorna och att äta på stenarna/gruset som har tinat fram. Det tycker dock inte mamma är så trevligt.


Sen har Emil hjälpt mig att diska undan röran i köket. Emil tyckte det var jätte roligt! :)


Nu ska jag göra efterrätt, vi hörs! :)


Published with Blogger-droid v2.0.4

fredag 16 mars 2012

Promenad


Numer ser det ut så här när vi är ute på promenad. Emil kan själv! :)

Published with Blogger-droid v2.0.4

torsdag 15 mars 2012

Familjemys

Vi har det riktigt mysigt idag!


Published with Blogger-droid v2.0.4

onsdag 14 mars 2012

Jotex - Tävling


Jag är med i en tävling på Jotex. Man får designa ett rum och så här blev mitt rum.




Jag lyckades lura Johan till att designa ett rum också. Så här blev hans resultat! :)














tisdag 13 mars 2012

BMC 850 saloon (Hundkoja)

Jag har lagt ut min pärla på blocket igen. Jag hoppas att någon vill köpa den! 
Så här står det på blocket


"Tjena!

Jag måste tyvärr sälja min pärla då jag varken har tid eller pengar att lägga på den. Så nu hoppas jag att någon annan har det. 

Bilen är väl omhändertagen då den har fått stå under tak på vintern och stora delar av sommaren då jag knappt använt den. Hösten 2010 renoverades bromsarna med fyra nya bromscylindrar + huvudcylinder.

Tyvärr finns det rost på bilen, bland annat på skärmkant, sparklåda, bagageluckan och vid taklisten. Det är däremot väldigt små fläckar som ter sig som bubblor i lacken. 

Motor och växellåda fungerar bra, läcker lite olja men fungerar maskinellt bra. Bilen är besiktigad i oktober 2010 och då gick den igenom. 

Vill ni ha mer information om bilen föreslår jag att ni tar kontakt med min pappa som har mer koll på det, vill ni däremot göra upp om priset så kan ni kontakta mig (Sara). 

Jan Holmström 070-3404832 eller 0918-33153

Sara Holmström 070-5615416 "



Om ni som läser råkar känna någon som är intresserad så kan jag även nås på mail, men gå i så fall in på blocket. Där kan ni klicka på maila Sara H.







Det är en riktigt fin bil det här. Och hade jag bara haft råd skulle jag haft kvar den men jag känner att jag behöver pengarna plus att jag inte riktigt har tid att ta hand om bilen på det sätt som jag vill göra så känner du någon som är sugen på en söt, liten, hyfsat fräsch bil så tveka inte att höra av er! Fler bilder kan ordnas!

Nu måste jag sova! Vi hörs!

Middag

Hemmagjord pizza till middag! Gott! :)


Published with Blogger-droid v2.0.4

Snart framme!

Det känns verkligen skönt att få komma igång med packningen. Hoppas attvi fortsätter så här!


Published with Blogger-droid v2.0.4

måndag 12 mars 2012

Sakta men säkert!

Sakta men säkert händer det grejer här hemma! Packningen inför flytten är på gång!


Published with Blogger-droid v2.0.4

söndag 11 mars 2012

Måns!

Mamma dag pappa har en katt som heter Måns. Måns är en väldigt social och mysig katt. Han älskar mat och blir helt vild och galen när man tar fram t.ex korv Ellos skinka ur kylskåpet! Tur att han är väldigt söt också! :)


Published with Blogger-droid v2.0.4

lördag 10 mars 2012

Melodifestivalen 2012

Ikväll avgörs det vem som vinner melodifestivalen för i år. Jag tycker det är ganska många bra bidrag ändå men jag har ju förstås några favoriter. Här kommer de: 

Loreen - Euphoria
Loreens låt är ju riktigt bra! Jag gillar den skarpt så den tror jag kommer kriga om första platsen. 


David Lindgren -Shout it out
Davids låt är ju också en grymt bra låt, sen så tycker ju jag om hans scennummer också. Jag tror även att den här kommer att slåss om finalplatsen. 


Molly Sandén - why am i crying
Molly sjunger ju så otroligt fint! Jag gillar hennes låt men vet inte om jag vill att den ska vinna. Ja, vi får väl se hur det blir! :)

Danny - Amazing
Jag gillar Dannys låt. Jag hoppas att han sjunger bättre den här gången men förra gången hade han väl problem med den där grejen som de har i örat för att höra sig själv? Jaja, Danny är bra och han är duktig på att dansa! :)


Ja, det här är mina favoriter och jag hoppas nog ändå på Loreen eller David. Men jag kan ju ändra mig efter att de sjungit ikväll. :)
Vad tycker ni?

Nöjd kille!

Så här glad blir Emil när han får åka/sitta i traktorn. :)


Published with Blogger-droid v2.0.4

fredag 9 mars 2012

Nu smäller det!

Ja, som ni alla vet har det varit någonting på gång här. Johan blir färdig med skolan till sommaren så vi har haft lite olika funderingar på vad vi ska göra med lägenheten som vi har. Ska vi bo kvar i Umeå eller ska vi flytta? Om vi flyttar, vart ska vi i så fall flytta? Hem till Norsjö, Hudiksvall, Östersund, Kiruna... Ja. Ni förstår. Självklart vill vi flytta till där Johan får jobb men vart får han jobb då?

Vad ska vi göra i sommar? Ska jag börja om på mitt förra jobb som personlig assistent eller ska jag söka sommarjobb hemma i Norsjö? Ja klart att det skulle vara kul att vara hemma över sommaren men det känns som att det här är vår chans att göra någonting kul för sen börjar allvaret!

Därför bestämde vi oss för att jag skulle söka jobb lite överallt så jag sökte jobb i Norsjö, Hudiksvall, canceravdelningen på Norrlands universitetssjukhus (NUS) och det fränaste av allt.. Jag sökte jobb på Gotland. Jag har inte fått svar från Norsjö och NUS ännu men jag bär varit på intervju i Hudik och det lät väldigt positivt sen har jag även fått svar från Gotland. Ni kanske redan nu kan gissa vart det här leder. Kvinnan som ringde från Gotland sa att jag har jobb där. Ni kan ju fatta hur glad jag blev! Kan ni tänka er att få spendera en hel sommar på Gotland? Ja, visst kommer jag att jobba men vad tusan spelar det för roll de dagar som jag är ledig.

Självklart var jag ju tvungen att återkomma med besked då vi inte hade hittat boende där så nu har jag suttit och letat boende i säkert två veckor. Jag har svarat på varenda annons på blocket som verkat vara intressant men de flesta vill endast hyra ut veckovis och det kan man ju förstå då de tjänar mest pengar på det. Sen har de flesta som faktiskt varit ett alternativ varit alldeles för dyra att hyra men i tisdags hände det som jag väntat på sen min blivande chef ringde. Jag sätter mig vid datorn för att tvär kolla på blocket om det kommit ut nå mer sen sist jag kollade. Visst tusan har det gjort det. En kvinna som hyr ut sin lägenhet (2 rum, 67 kvm) tillsvidare eller veckovis så jag skyndade mig att ringa på den och pang!!boendet är fixat! Jag ringer till min blivande chef och undrar om jobbet fortfarande finns kvar, jepp det gör det, jag skyndar mig att tacka ja till jobbet. Jag ska alltså sommarjobba på ett demensboende i sommar, på Gotland! Jippie!! Johan och Emil följer givetvis med. Jag är lite avundsjuk på Johan som ska få vara pappaledig där men jag tror att det kommer bli en grymt bra sommar.

Jag är så glad för att vi vågar ta den här chansen för efter sommaren kommer vi nog att flytta hem till Norsjö, OM Johan får jobb här i närheten i alla fall och det är det han hoppas på. För han vill hem igen. Jag vet inte riktigt vad jag vill men sommaren kommer att bli toppen! Det känns skönt att vi fick tag i en lägenhet som hon hyr ut möblerad så vi behöver ju inte ta med oss hur mycket grejer som helst. Åh vad jag längtar.

Lägenheten i Hissjö har vi dessutom sagt upp så sista maj ska vi vara ute ur den. Det känns både bra och dåligt.

Nej, nu ska jag vara trevlig med de andra.

Det var inte roligare nyheter än så. Haha.

Ha en super bra dag!



Published with Blogger-droid v2.0.4

söndag 4 mars 2012

Uppspelt!

Ja, min lycka varade inte mer än ett dygn. Det blev inget av det där jag skrev om igår. De var inte överens och ja.. Ni får gissa vad det handlar om. Jag lovar att jag kommer berätta allt men det passar inte just nu så ni får sjå er!


Nu ska jag sova!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Hur ska jag kunna sova nu då?

Oj så uppspelt jag just blev. Har precis kollat min mail och ja.. Jag säger inte mer än att jag håller tummarna för att jag inte svarade för sent! Snälla, låt mig ha lite tur i alla fall.


Nej men för tusan, lägg dig och sov Sara!! Du ska ju köra 45 mil imorgon, du måste vara pigg då Emil vaknar.


Sov gott!!


Published with Blogger-droid v2.0.4

hoppsan!

Det förra inlägget var ju inte färdigt och jag bloggar från telefonen så jag kan inte gå in och ändra heller. Jag får fixa det imorgon när jag kommer hem.


Jag kan lägga in lite bilder i alla fall.


Published with Blogger-droid v2.0.4

lördag 3 mars 2012

Sveg

I torsdags åkte vi in till stan för att shoppa lite och för Emils del blev det lite nya kläder i en större storlek sen blev det även tre nya linnen till mig. 30 kr styck är ju ingenting så då måste man ju passa på. :)


Sen hade jag och Josefine hyrt tre filmer som vi tittade på. Vi såg en av filmerna på onsdagkväll. Den filmen hette "vi saknar dig", en svensk film som inte var så jätte bra om ni frågar mig. De två andra filmerna vi hade hyrt, de var bra! De hette "a little bit of love" och "...?". Jag kommer inte ihåg vad den tredje filmen hette. Jag återkommer med det men bra var de i alla fall.


På fredag skyndade vi oss att packa alla grejer så vi kunde åka vidare till Sveg för att hälsa på våra tidigare grannar. Vi kom fram till Sveg där vid två tiden. Resan gick bra, det var lätt att hitta plus att Emil sov nästan hela vägen.

Emil tyckte det var kul att komma till någon som har massor av leksaker så det blev full fart på grabben. Han busade med leksakerna och med Malva (fyller 4 i augusti) ändå till det var läggdags.


Idag har vi vi varit ute på en långpromenad, Anneli har med andra ord visat runt mig i Sveg. :)

Sen var vi på ett café här i samhället. Jätte fint och super gott fika. Det var ganska stort och med lite olika smårum och det var inrett i lite olika teman typ. O


Published with Blogger-droid v2.0.4

fredag 2 mars 2012

Sovgott kära bloggen!

Ja, ni får nog tyvärr nöja er med en :)


Jag är så trött att jag inte för kan sjsjtd natt.. Ja. Ni ger ju hur fel det var blev.

Jag har isäng.


Published with Blogger-droid v2.0.4

torsdag 1 mars 2012

bra start på dagen 2

Ja, vad säger man om dagens start? Bättre eller sämre än igår? Bättre tror jag faktiskt. Grabben sov till 7 och när han vaknade hade han INTE bajsat överallt, tack och lov. Jag bytte blöjan sen la vi oss och myste i min säng, det blev dock inte så länge men en liten stund. Vi gjorde välling och myste en liten stund till. När Emil blev less på allt mys startade vi filmen bilar som han såklart har med sig. Jag gick tillbaka till rummet där vi sover för att kolla lite på telefonen och sen hör jag en smäll och glassplitter som flyger. Panik!! Jag rusar upp ur sängen för att se vad som hänt.. Det var bra med grabben i alla fall men mindre bra med Josefines fina ljuslyktor. Fy vad rädd jag hann bli alltså. Usch, och dåligt samvete får jag också för ljuslyktan som gick sönder.

Dumt av mig att tro att grabben skulle sitta still i soffan. Jaja.. Han gjorde sig i alla fall inte illa.


Nu ska jag göra mig redo för dagen. Idag händer det! ;)


Ha en bra dag!


Published with Blogger-droid v2.0.4