torsdag 31 maj 2012

Att packa smart

Att försöka packa smart är inte alltid enkelt. Som ni kanske redan vet har vi ju flyttat från Umeå nu, lägenheten är tömd, städad och nycklarna är lämnade. Vi bor för tillfället hemma hos min svärfar och när vi försökte städa ur lägenheten i Umeå försökte vi göra lådor  med grejor som vi vet att vi ska ha med oss till Gotland men där på slutet hann vi inte riktigt fundera så mycket. Bland annat så har vi borta en del kläder och ja... Det är helt enkelt lite rörigt just nu.

Idag har jag försökt gå igenom klädlådor och påsar för att sortera ut sånt som ska hänga med till ön men det är baske mig inte lätt. Sen måste jag ju försöka packa lite smart också. När vi kör ner måste vi ha lite kläder nära till hands eftersom vi ska övernatta hos min bror en natt och hos min morbror en natt plus att både jag och Emil är riktiga sölgrisar. Sen måste jag även försöka ha kvar lite kläder här i Norsjö så vi slipper ta hem ett gäng om vi nu kanske Kommer hem en vecka i sommar. Ja, det är mycket att tänka på. Sen ska jag dessutom packa så att allt ryms i bilen.


Johan fick då äran att städa och tvätta bilen för det behövdes också! :)


Sen måste jag få berätta den glada (tråkiga) nyheten om att min lilla pärla är såld! Det kom hit en karl och hans son igår och köpte den. Fick inte lika mycket som jag hoppats men nu är den i alla fall såld. Det känns både skönt när tråkigt. Jag tyckte ju så mycket om min bil men samtidigt vet jag ju så väl att den behöver tas om hand och jag har varken tid eller pengar till det just nu. Jag hoppas förstås att den nya ägaren ska ta tal hand om den i alla fall. :)


Nu ska jag fortsätta med mitt packande, önska mig lycka till!


Ps, ni får stå ut med konstiga meningar och felstavningar men jag skriver från telefonen.


Published with Blogger-droid v2.0.4

onsdag 30 maj 2012

Resan neröver

Resan neröver börjar på söndag kl nån gång, vi har inte bestämt någon tid ännu. Vi ska köra en "genväg" förbi min lillebror som bor i Järpen, där ska vi sova en natt. Han tar ju nämligen studenten den 8 juni och eftersom vi inte kan vara med den dagen så kommer vi lite tidigare och firar honom då. Jag tycker det känns jätte tråkigt att jag missar den stora dagen, vem ska nu fota honom? Jag hoppas mamma och pappa försöker hitta en vettig kamera de kan låna eller helst av allt att de köper sig en ny kamera. Jaja..
På måndag beger vi oss vidare mot Stockholm och vi hoppas på att kunna pausa i Hudik hos min kompis Josefine. Längtar så sjukt mycket efter henne och magen. Nu har hon bara tre veckor kvar innan hennes och sambons bebis beräknas titta ut. Åh, vad spännande det är!
När vi sen har tagit oss till Stockholm ska vi försöka irra oss fram till där min morbror bor också ska vi sova där en natt. På onsdag blir det upp tidigt på morgonen för att köra mot färjan i Nynäshamn som avgår kl 11.05.  
Jisses alltså, nu är det nära.. och jag har så mycket som ska fixas nu innan vi kan åka.

Det är nog med andra ord bästa att jag stänger av datorn nu och börjar med det jag ska försöka hinna med!

Vi hörs!

Oj vad liten Emil var! :)
Mina älsklingspojkar!

tisdag 29 maj 2012

På söndag smäller det

Jag måste börja med att berätta för er varför det är så dålig kvalité på några av bilderna. Det är nämligen så att min telefonkamera måste lagas. Det ser ut som att linsen är jätte smutsig och vi har verkligen försökt rengöra den men det går inte. Killen på the phonehouse kunde inte heller rengöra den så jag borde lämna in den och se om de kan laga den. Hoppas de kan det och att det går fort.

Men ni får i alla fall en dålig-kvalité-bild på Emil. Är ju så mycket roligare att läsa bloggar med bilder.

Han har fått egna hörselkåpor som han brukar ha när han åker traktor och han älskar de. Varje gång han ser de ska han ha de på sig men idag skulle han ha farfars kåpor på sig, det spelades ju musik i de. :)


Sen måste jag bara få berätta att det baske mig håller på dra ihop sig, nu sticker vi snart till Gotland. Jag längtar så otroligt mycket och jag hoppas att jag kommer trivas på mitt jobb. Jag är faktiskt lite nervös, tänk om jag inte klarar av att jobba natt? Tänk om det är hemska jobbarkompisar? Ja.. Finns mycket som känns läskigt men det mesta känns som att det kommer bli bra. Är bara onödigt att grubbla på sånt nu. Vi får se hur allt går helt enkelt! Jag ska verkligen försöka skärpa till mig i sommar och vara duktig på att lägga in bilder här på bloggen. Ni stackare som följer mig kanske skulle tycka att det vore kul med bilder. :)


Oj vad akuttrött jag blev.. Jag kommer på mig själv med att skriva konstiga saker så jag borde nog avrunda här!


Vi hörs!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Ledarskap

Jag har i alla fall insett en sak och det är att ledarskap inte är min grej. Jag kommer inte att vilka jobba med nåt som innebär att jag ska vara någon typ av ledare. Nej, det vill jag inte!

Eller ja.. Möjligtvis förskollärare då.


Nej, jag hade inget roligare att berätta tyvärr. Ha en bra dag.


Published with Blogger-droid v2.0.4

måndag 28 maj 2012

Juliaresan

Fyra kompis förlorade sin bästa vän, Julia, i cancer i februari i år. De har nu gjort en film om henne som ni borde titta på och nu i sommar ska de cykla mellan Östersund och Öland för att samla ihop pengar till barncancerfonden. Följ med på deras resa ---> Juliaresan

Ta en titt på filmen:




söndag 27 maj 2012

Inget hem längre

Jag och Johan kom hem från Umeå tidigt imorse då vi hållit på att städa hela lördagen. Kl halv fem parkerade vi hemma hos svärfar. Vi har med andra ord inget hem längre.


Det känns både bra och dåligt. Skönt att vi äntligen har flyttat ut nu och att det dessutom är städat. Det är skönt men däremot känns det tråkigt att lämna byn där vi lärt känna många trevliga människor och speciellt Malin och hennes familj. Vi var bjudna på middag hemma hos de i fredags och det var verkligen jätte trevligt! Du är nog faktiskt det absolut jobbigaste, att inte kunna träffa Malin (med familj). När vi nu äntligen hittar en kompis som dessutom bor i samma by så känns det såklart lite tråkigt. Jag hoppas att vi ska kunna hålla kontakten ändå.


...............................


Jag fick blommor av Emil och pappa idag. Emil hade plockat de själv ute. :)

Jätte fina gula blommor som han tyckte var kul att mosa sönder. :)


Nej hörreni, nu ska jag sova! Vi hörs!


Published with Blogger-droid v2.0.4

torsdag 24 maj 2012

Vårruset. 2012

Jag var ju och sprang vårruset ikväll. Oj, så roligt det var! Jag orkade springa hela vägen, det vill säga 5 km och det tog 34 minuter! Jag är så nöjd och stolt över mig själv!

Nu ska jag krypa ihop under täcket och sova som en stock! Sov gott kära lärare! :)


(jag hoppas inte att bilderna är suddiga men det får jag väl se nästa gång jag startar datorn)


Published with Blogger-droid v2.0.4

18 månader

Oj vad tiden går fort! Min lilla bebis, som inte längre är en bebis, blir hela 1,5 år idag! Det är helt galet vad fort det går. Jag l?v att jag tjatar om det men jag kan bara inte fatta det. Kul är det i alla fall att han är så med nu. Han hjälpte mig t.ex att duka fram på bordet idag. Jag bad honom att bära sin tallrik till bordet och det gjorde han också. Därför fick han bara både tallrikar och muggar till bordet. Han förstår så mycket nu. Det är så roligt!


Mamma älskar dig Emil, du är världens finaste!


Published with Blogger-droid v2.0.4

onsdag 23 maj 2012

bvc

Emil har varit på bvc idag. Allting såg jätte bra ut och han följer sin kurva kanon bra. Han väger nu 11 060 gram och är 83 cm lång! Storkillen! :-)

Jag tror att han lyckades charma doktorn också, hon skrattade flera gånger när han Emil pratade med henne. Det lät för roligt alltså. Haha

Sen fick han ju vaccin (jag kan ha helt fel också men jag tror att det är mot polio, mässling och röda hund). Emil blev väldigt ledsen precis när hon stack in nålen i armen och när hon sprutade in medlet men det gick ganska fort över ändå. 5-12 dagar efter kan han få prickar eller feber men jag hoppas det ska vara lugnt. Det har ju gått bra de andra gångerna och hoppas det gör det även den här gången förstås.


På bilden gungar han på en gunghäst som finns på bvc. Den där bilden är tagen efter han fått vaccinet så det gick ganska bra ändå. Han är hårdare än mamma i alla fall, hon hatar sprutor! Haha.


Nej, nu ska jag skynda mig in i duschen. Har ju varit och löptränat på gymmet. Det gick så sjukt bra! Jag orkade följa med de andra. Vi sprang/gick hela 7 km!! Det kanske låter lite för ni som är van att löpträna men för en som aldrig nånsin tidigare löptränat är det förbaskat bra gjort!

Jag är nöjd som tusan! Just ja.. Duschen var det! Tjing!


Published with Blogger-droid v2.0.4

tisdag 22 maj 2012

Otäckt nära

Idag när jag skulle åka in och hämta Johan på jobbet så var det sjukt nära att jag körde på tre hundar som kom springandes från en tomt. Fy, vad jag hann bli rädd!
Jag började blinka och sen började jag sakta in för jag skulle precis svänga vänster och på min högra sida kommer det tre hundar i en jädra fart.. samtidigt som jag tvärnitar låter det precis som att något krockar i bilen så jag stannar av bilen mitt på gatan och rusar ut för att se om jag körde på en av hundarna. Det står en chockad liten tjej (kanske 9-10 år) där som säger att det gick bra.. hon ser ut ungefär som jag känner mig.
Enligt min kompis som följde med så hade hunden hoppat mot bilen så därav ljudet som att jag kört på den stackars hunden. Huvva.. Tur att det gick bra den här gången i alla fall.
Alltså det där är typ en av mina mardrömmar.. att råka köra över någon, även om det "bara" är ett sällskapsdjur. Fy så hemskt alltså.. jag hade hjärtat långt utanför kroppen!!

Alla ni som har hund, ha för guds skull inte hunden lös där det kör en massa bilar!

söndag 20 maj 2012

Panik, pojken fastnar i tvättmaskinen!

Kan ni fatta vilken panik man skulle få ifall ens barn fastnade i tvättmaskinen och den dessutom startade?!

Nej fy "#¤¤! Huvva så hemskt!

Pojke fastnar i tvättmaskinen - Det finns en film på den sidan där man ser hur allt går till, inget för de känsliga! Ja, jag kan då meddela att jag fick ont i magen av att titta på filmen men kunde förstås inte sluta se mitt i alltihop. Tvättmaskinen kunde stängas av och luckan kunde öppnas! Pojken fick tack och lov inga större skador men fy alltså.. så läskigt!




fredag 18 maj 2012

Nya byxor!

Jepp, jag köpte ett par nya brallor för ett par veckor sen och de har jag glömt visa!

Här kommer de:




Visst är de tuffa? Haha, jag älskar färgen! :)

Funderingar

Jaglåg funderar på att låsa min blogg igen. Känns skönt att veta vilka som läser.


Men som sagt, det är bara funderingar än så länge. Vi får se hur jag gör.


Published with Blogger-droid v2.0.4

Gråtfärdig

Ni får en bild som inte har nåt med inlägget att göra men jag tycker den är ganska fin och jag hoppas ju förstås att ni också ska tycka det..


Det känns som att jag skulle kunna börja gråta när som helst och jag vet nästan inte varför. Det känns tungt i kroppen och jag känner mig less! Vill bara kura ihop mig i sängen och mysa med Emil.


Det är jobbigt att inte veta vart vi ska bo i höst. Vart kommer Johan få jobb, vart får jag jobb och vart ska Emil gå dagis!? Jag hatar att inte veta. Det skulle förmodligen kännas lite lättare ifall vi visste vart vi kommer hamna sen när vi är färdiga på Gotland.


Nu är det bäst att jag slutar svamla/gnälla och börjar packa massa grejer istället... Ha en bra helg!


Published with Blogger-droid v2.0.4

torsdag 17 maj 2012

Taekwondo

Jag tränade taekwondo för ett par år sedan. Jag och tre andra tjejer åkte till Skellefteå (16 mil tur och retur) 3-4 gånger per vecka endast för att träna. Jag slutade dock efter ett år då jag tyckte det blev för mycket bilåkning och kanske lite för seriöst med tävlingar och så. Men de andra fortsatte nåt år till. En av tjejerna som vi tränade med (Elin) ska nu åka på OS till London och tävla! Hur jäkla fränt är inte det då? :)

Elin klar för OS i London 2012
Nyheterna - klar för OS

Den här tjejen är så grymt duktig och ja, jag skryter lite med att jag vet vem hon är och att jag tränat med henne. haha. :)

Senior EM brons till Elin 
Elin laddar upp med läger i Thailand 


Ungefär 3 minuter in i klippet börjar det hända lite grejer. Tjejen med rött är Elin!



Här hittade jag ett annat klipp som var lite kul att titta på men jag vet inte riktigt om det är samma som det Elin tävlar i för här har de ju ingen hjälm. Sen ser det ut som att de har nå sorts skor på sig. 


Det var som lite mer action i det här klippet. :)

Shopping

Jag och Emil kom ju till Umeå igår och med oss hade vi Becka. Hon skulle nämligen hälsa på en kompis till henne idag så jag tyckte hon kunde följa med en dag tidigare och det gjorde hon. Det var riktigt trevligt, vi var på stan en sväng igår men även idag. Idag har Emil shoppat som en tok och jag tänkte visa hans fynd, det var ju rea! :)

En paus i allt shoppande!

Man blir hungrig av att shoppa och sen dessutom behöva prova kläderna!

Här ser ni ett par ljusblå byxor i strl 92 (!!) som vi hittade på rean. Jätte tuffa tycker jag! Jackan hittade vi också på rean, är ju alltid bra med en extra jacka. 

Den här härliga skjortan (värsta Emil-i-lönneberga-skojortan) fick grabben av sin "moster" och de bruna brallorna fyndade vi också på rean. 


Jackan och en ny mössa fick han också då den han har håller på vara alldeles för varm. 

Röda brallor med blixten McQueen på, från filmen bilar.

Shorts inför sommaren äventyr! :)


Jag gillar kläderna från lindex där man får "ta 3 betala för 2". 

Är min pojke verkligen så här stor?

Riktigt snygg tröja som vi hittade på rean, 75 kr. 

Det här är de blå byxorna som ni kan se på bilden här ovan. Riktigt tuffa men lite för stora än, är ju som sagt strl 92 på de. 



Ja, det var dagens shopping! Nu tror jag faktiskt att grabben har det han behöver inför sommaren, just ja.. han fick även ett par badbrallor men de har jag ingen bild på. Den kommer i sommar nån gång. :)

Ha en bra helg!

Mitt schema har kommit!

Nu har äntligen mitt schema kommit och jag är så nöjd! Det kommer bli toppen det här. Boendet är dessutom betalat så nu är det i alla fall klart med det.

Det som fattas nu är att boka båten ner och boende under almedalsveckan. Vi funderar dock på om vi ska försöka åka hem den veckan men vi får se hur det blir med det. Jag jobbar endast en natt den veckan så det bör ju kunna ordnas på nåt sätt i alla fall. :)


Nej, nu måste jag sova!

Vi hörs!


Published with Blogger-droid v2.0.4

måndag 14 maj 2012

Allergisk mot katter?

Jag undrar om jag trots allt är allergisk mot katter, dock känner jag inte av vår katt men han är ju renrasig och jag har hört att de ska vara lite "snällare" men jag vet inte hur väl det stämmer. Ikväll satt jag och myste med svärfars katt, "Kisse". Vi hade det jätte mysigt men mitt öga började klia nå så djuriskt och ni som följt mig ett tag vet att jag hade så även några gånger under graviditeten. Så här ser mitt öga ut ikväll/inatt:


Det är inte bekvämt alltså!

Ja, jag är inte snyggare än så här men mitt öga känns inge vidare alltså. Borde nog egentligen kolla upp om det är katter eller om det är nåt annat. 

lördag 12 maj 2012

Längtan

Längtan efter ett ställe som man kan kalla "hemma" är otroligt stor just nu. Åh vad jag vill hem! Det är jätte kul att bo hos våra föräldrar men de där rutinerna som man en gång hade är som bortblåsta. Ska bli så underbart skönt att få spendera en hel sommar på Gotland men det skulle kännas ännu bättre ifall vi visste vart vi skulle bo sen. Blir det Norsjö? Umeå? Skellefteå? Strömsund? Ja.. den som det visste.

Sen kan jag tycka att det är så typiskt att alla räkningar ska komma samtidigt + en bil som tycker det är dags för lite reparationer! Vi har liksom inte pengar till sånt den här månaden. Räkningarna som jag pratar om är t.ex min tandförsäkring (660 kr som kommer typ en gång per år!) och Texas försäkring (1300 kr, även den här kommer en gång per år!). Sen blir det ju verkligen inte bättre av att bilen våran inte fungerar som den ska. Vi hade in den på lagning igår på grund av att motorlampan började lysa. Det visade sig att bilen bara driver på tre cylindrar (om jag nu inte minns fel då förstås). Men de på verkstaden kunde fixa det där billigt, blev bara 500 kr! Skönt tänkte vi.. 3 timmar senare när jag är på väg in till mina föräldrar börjar den där sabla lampan blinka igen! Ringer till min storebror som jobbar på logarts (ford specialister) och har gjort det i ca 8 år för att höra om jag ska parkera bilen tills den är lagad typ. Ja, det var inte så jätte bra att köra bilen på endast tre cylindrar för då skulle man kunna bränna sönder nånting och DÅ blir det dyrt! I alla fall så kan det vara enkla/billiga fel men det kan lika gärna börja kosta några tusen.. VI HAR INTE RÅD MED DET JUST NU!!
Ja.. jag som hade tänkt klippa mig och färga håret innan vi åker till Gotland.. jag får nog helt enkelt glömma det!

Nej, nu ska jag sluta gnälla och göra nåt annat ovettigt.. typ se avslutningsavsnittet på vampire diaries! ;)

Ni får ha en bra dag!

Jag försöker göra det!

fredag 11 maj 2012

Nya löparskor

Jag har köpt mig ett par riktiga löparskor nu och jag är så himla nöjd! De kostar ju en hel del pengar men jag har hellre ordentliga/dyra skor än en trasig kropp. Jag invigde faktiskt mina nya "dojjor" i onsdags på running-passet. Det gick hur bra som helst! Jag har insett att jag nog har bättre kondition än vad jag kanske trott. Jag orkade hela vägen även den här gången, ca 5.3 km och ca 5700 steg. Vi körde intervallträning även den här gången. Vi gick 1 min, sprang/joggade 1 min, gick 1 min, sprang 2 min, gick 1 min, sprang 3 min och så vidare. Vi slutade med att springa 7 minuter. Jag orkade faktiskt hela vägen och jag är så nöjd att jag till och med anmälde mig till vårruset... oj oj oj.. haha. Tur att man får gå om man vill det. :)

Bilden är lånad från stadium.se 


Emil sover och jag borde egentligen också vila en stund för han fick för sig att vara vaken tre timmar i natt.. hm.. jag ska "bara"..
När han vaknar ska vi i alla fall gå på cafét och träffa några kompisar. Det kommer bli så roligt! :)

Vi hörs!

onsdag 9 maj 2012

typiskt

Visst är det typiskt när man har bråttom?


Published with Blogger-droid v2.0.4

tisdag 8 maj 2012

För två år sedan

Igår var det två år sedan min mormor dog. Jag och min kusin var dit och "hälsade" på sen gick jag och mamma dit och tände ljus. Det känns så väldigt tråkigt att min mormor aldrig hann träffa Emil, hon hann i alla fall veta att Emil fanns i min mage. jag tror att mormor skulle ha tyckt om Emil. 

Mamma försöker få ljuset att brinna men det gick sådär. 

Jag hoppas att du har det bra där uppe mormor!
Vi saknar dig massor ! 

Emil fick självklart också följa med och hälsa på hos min mormor, han hade fullt upp med att springa/klättra på all den snö som finns kvar! 
Som jag hoppas att ni förstår sprang han ju inte på någons grav. 


Charmtroll


Du är så fruktansvärt fin och charmig!
Jag kunde inte ha fått en bättre son, du är min absoluta favorit pojke! 





"Ropa inte hej för tidigt, ljuset i tunneln kan vara ett tåg"

Så sant, så sant!

-----------------

Som ni kanske redan har förstått har det varit lite struligt med boendet som vi blivit lovade på Gotland. Den vi skulle få hyra av har lovat i ca 2 månaders tid att skicka hyreskontraktet. Jag fick flera gånger fråga hur det gick och om kontraktet var på väg. Hela tiden kom det förklaringar som att, det har varit mycket att göra, scannern är trasig så tillslut bestämde vi oss för att börja söka andra alternativ. För två dagar sen fick vi napp på ett jätte fint boende i närheten av Hemse. Kvinnan som jag pratat med verkar väldigt seriös och tillmötesgående. Hon verkar vilja att vi ska trivas och det känns så himla skönt! 
Det finns spjälsäng, matstol och vagn till Emil och det ät ju jätte bra att vi slipper ha med oss det men jag undrar om vi kanske ändå ska försöka rymma våran vagn. Vi får se! 
Sen finns det cyklar som vi får låna! Det känns verkligen toppen nu.
Jag tror även att Emil kommer trivas som tusan. Det finns 70 kalvar, 2 hästar, flera katter, 1 hund. grisar och självklart två traktorer. Han kommer ha fullt upp i sommar!
Det tar ca 45 min till Visby och ca 25-30 min till Roma där jag ska jobba. Åh vad jag längtar!

Här har ni en länk till boendet!
Här har ni en karta på vart det ligger! 

------------------------

Min nya chef har ringt, jag börjar inskolningen den 12 juni! Hjälp, det är snart! Det känns bra förutom att vi inte kommer kunna åka och titta på våra bröders student. De går ut den 8 juni och vi måste nog åka redan runt den 4 juni så vi hinner komma fram och ta det lugnt en vecka. Jag vill ju som hinna kolla upp olika vägar så jag vet vart jag ska när jag väl börjar jobba. :)

--------------------------

Ikväll åker jag och Johan till Umeå för att packa lite (förhoppningsvis mycket) plus att jag ska till tandläkaren imorgon och Johan måste på skolan på torsdag. Emil kommer att stanna hos mormor och morfar så det blir första gången jag och Johan är i lägenheten själv sen Emil föddes. Kommer nog kännas konstigt. haha. 

Ha en bra dag!

lördag 5 maj 2012

Man ska vara försiktig med vad man önskar sig

Igår när vi hade fredagsmys satt vi och tittade på hockey och självklart hade vi lite godis och chips och även lite nyttigare snacks såsom morötter, gurka och ärtskidor. Jätte gott var det men jag kände mig verkligen som en usel människa. Varför kan jag inte bara äta det nyttiga? Jag säger på skämt till Johan att jag hoppas jag börjar må dåligt och spyr.. 1 timme senare mår jag verkligen inte alls bra. Huvva.. Johan går isäng men jag sitter uppe en stund till. Jag börjar må ännu sämre så jag skyndar mig till toaletten. Tack och lov slipper jag ju spy men det kommer den andra vägen istället.. Jag inser att det nog är bäst att jag går isäng men när jag är på väg att gå isäng vaknar ju självklart Emil. Han är så ledsen så jag och han sätter oss i soffan en stund så Johan kan fortsätta sova. Emil ligger på min mage och myser ganska länge.. det är ovanligt för Emil så jag bara njuter! :) När han börjar pillras en massa provar jag att lägga honom i sin säng men icket. Han får komma till våran säng där han håller på och snurrar runt. Jag skickar ut Johan från rummet så att åtminstone han kan få sova. Emil är vaken mellan halv ett och halv fem tror jag.. han somnar i alla fall tillslut. När Emil väl har somnat så måste jag på toalettenn igen.. jag sov som en kratta den natten för jag springer fram och tillbaka till toalettenn säkert 3-4 gånger. Jag fick ju i alla fall sova ändå till 11 imorse och det var skönt!
Nästa gång jag äter onyttigt ska jag inte önska såna där önskningar.. det är farligt! :)

________________

Snart kan Emils morfar ta fram båten. Jippie! :)

Hundkoja till Salu

Är det ingen som vill köpa min fina bil? 


fredag 4 maj 2012

Grisen Sara!

Jag är en gris, varför äter jag så mycket onyttigt? Åh, skärpning!


Published with Blogger-droid v2.0.4

torsdag 3 maj 2012

Skor

Emil är en kille som tycker om skor. :)

onsdag 2 maj 2012

Gotland

Oj, vad jag längtar efter sommaren och Gotland. Jag tror att det kommer bli toppen bara vi får tag i det där hyreskontraktet nån gång förstås.
Jag har i alla fall suttit och tittat på lite olika sevärdheter som vi vill försöka hinna med.
Här kommer de:


  • Tingstäde träsk  - Vi kommer ju att bo bara ca 10 min gångavstånd ifrån denna badplats så jag hoppas den är lika fin som jag har hört att den ska vara. :)
  • Vattenland - Åh, det här har jag bara drömt om sen jag var liten så det MÅSTE hinnas med och jag tror att det skulle vara uppskattat av oss alla tre. 
  • Sommarland - Det här vill jag också hinna med, vem vill inte se "Villa villekulla" liksom? 
  • Tofta strand- Oj, jisses vilken strand! Verkar vara sjukt mycket folk på den också men känns som att det skulle vara fränt att ha varit där i alla fall. :)

Dessa två bilder är lånade från http://www.guteinfo.com/?id=1386


  • Blå Lagunen - Ett badställe till som jag hoppas att vi ska hinna med. 
  • Lummelundagrottan - Det här känns också som ett måste! 
  • Mini-djur-gården - Sånt här tror jag att Emil skulle tycka var roligt men det känns lite dumt att betala för att titta på kaniner och tuppar då det finns sånt hemma i Norsjö och då behöver du inte ens betala. Men samtidigt känns det som att det skulle vara värt det, Emil skulle ju älska att få klappa kaniner och titta på tuppar att det skulle vara värt att betala för det. :)

  • Strandpromenaden - Såna här utflykter hoppas jag att det blir mycket av. Jag hoppas att vi kommer kunna ta med oss våra cyklar (och helst också Emils cykelkärra) men annars får vi väl hyra cyklar. 
  • Gotlands lantbruksmuseum - Det här är också en grej som jag tror att Emil (och Johan) skulle tycka var kul. 
  • Holmhällar och Holmhällars badstrand - Sånt här skulle också vara kul att se men jag känner att vi får nog välja ut det som verkar absolut mest intressant för vi ska ju trots allt hinna ha semester med lugn och ro också. :)
  • Badstränder på norra Gotland - Ja, ni ser ju.. det är inte bara en strand att välja på. Hoppas det blir bra väder i sommar så vi kan bada mycket. :)

Är det någon av er som läser som varit på Gotland och som kan komma med några tips på bra/roliga/vackra/enkla/häftiga utflykter som vi bara MÅSTE hinna med? ;)

Åh vilken sommar det kommer bli! Jag längtar så otroligt mycket. Kan inte fatta att vi snart är där. 
Nej, nu är det bäst jag stänger av datan innan gubbelilubben vaknar och ser att den fortfarande är igång. :)

Tjing!