torsdag 20 september 2012

Ursäkta röran vi bygger om

Ja, jag hade tänkt vara duktig och uppdatera hur det går med vårt kök men då min telefon fick slut ström har jag inte kunnat lägga in bilderna från den. Jag har ju tagit några bilder med den riktiga kameran men jag hade några på telefonen som jag ville visa er. Jag får helt enkelt ta och visa er de sen. Jag kan i alla fall berätta att vi målat alla skåpar färdigt, taket är också målat och även luckorna är målade. Vi har beställt en diskbänk, en blandare och handtag.

Den här diskbänken har vi beställt, det var den längsta vi hittade och den är betydligt mycket trevligare än den vi har nu. 
Denna blandare kostar endast 149 kr så vi bestämde oss för den tills vi har råd med den vi egentligen vill ha. Den vi har nu är en som man måste skruva på både varmt och kallt för att få lagom temperatur. 
De här handtagen blev det, vi var överrens direkt. Det kommer bli så snyggt tillsammans med de vita luckorna och det mörka kaklet! 
Det var det, snart kan vi börja måla boaseringen och sen välja tapeter! Gud vad jag längtar. :)
Nu ska jag hoppa in i duschen, eller nej.. jag ska bada och läsa en bok!

Vi hörs!

onsdag 19 september 2012

Jobbar för fullt

Jag ska försöka mig på att göra en upodatering imorgon, jag  har som inte hunnit. Känns som att jag inte gör annat än jobbar. Det känns säkert så för att jag inte är van att stiga upp på morgonen. Haha.

Sen vill jag bara tacka så hemskt mycket för de kommentarerna jag fick i förra inlägget. Jag ska även försöka svara på de imorgon. Nu ska jag i alla fall försöka sova, väckarklockan ringer snart!

söndag 16 september 2012

Emil ska bli storebror

Ja, som många av er säkert redan vet så ska Emil bli storebror. Det är beräknat till 18 mars men vi får väl se vad ultraljudet säger. Åh vad jag längtar, bara drygt en månad kvar.

Det känns både läskigt, roligt, underbart, skrämmande och ja.. alla möjliga känslor. Hur ska vi klara två barn? Vart kommer Emil att börja på dagis, blir det här i Norsjö? Kommer Johan att få något jobb? Hur ska vi ha råd? Ja, ni förstår.. det är rätt mycket som snurrar runt i mitt huvud, därför passade det ju bra att börja renovera köket... haha.
Nej men det känns såklart jätte roligt, jag tror Emil kommer tycka om att bli storebror även om han säkert kommer bli lite avundsjuk också men jag tror att mycket beror på föräldrarna. Jag tror det är viktigt att låta "storasyskonet" känna sig delaktig. Hjälpa till att hämta saker till bebisen, "hjälpa" till med blöjbyten och sådana saker. Sen tror jag att det är en bra idé att göra en myshörna inne i Emils lekrum där vi alla kan sitta och mysa när bebisen ammas (eller får flaskan). Vi kan läsa en bok under tiden som bebisen äter. Då känner inte Emil att han blir bortglömd och att bebisen får all tid. Sen beror ju såklart ganska mycket på hur bebisen är, det kanske blir en kolikbebis som skriker hur man än gör, då blir det säkert inte riktigt så enkelt som jag försöker få det att låta. :)
Jag håller tummarna att vi får en lika snäll bebis som Emil var. Han skrek nästan aldrig, när han var hungrig kunde han bli arg men nästan aldrig annars. Det var nog ganska lyxigt tror jag.

Nej men gud vad jag längtar efter den lilla i magen, är det en flicka eller en pojke? Det skulle vara kul med en flicka. Det finns så mycket fina kläder men samtidigt skulle det vara kul med en pojke, jag tror att han och Emil skulle ha så himla roligt ihop. Nu menar jag ju inte att flickor och pojkar inte kan ha kul ihop men om jag tänker på mig själv och mina bröder så har nog mina bröder haft roligare ihop än vad jag haft med de. Så det är nog därför jag tänker så men självklart spelar det ingen som helst roll vad det blir.

Jag ser helt galen ut men i v.14 ser jag i alla fall ut så här. Jag vet inte om det är bebismagen som syns eller om det bara är tjockismagen. haha
Jag längtar så mycket efter att få börja känna rörelser från bebisen. Jag har känt någonting några gånger men jag vet inte om det är bebisen eller om det bara är luft. Tycker det är jätte svårt men nu är det inte många veckor kvar innan jag kommer börja känna på riktigt. Det är ju bara så himla mysigt!

Veckorna rusar ju bara iväg, fattar inte att vi redan passerat de 12 första veckorna. Det går så sjukt fort, jag hinner inte med! Jag minns att med Emil så var det ju en evighet de där 12 första veckorna. Tiden gick så sakta och nu är han snart två år och ska dessutom bli storebror. Min lilla bebis.

Oj vad jag svamlar, men det är skönt att prata av sig lite, eller snarare berätta av sig lite. haha.
I början av den här graviditeten mådde jag lite illa, ungefär som med Emil. Om jag inte åt tillräckligt ofta så började jag må illa och då kunde jag nästan inte få i mig nåt. Sen tror jag att min craving är apelsiner, gud vad jag äter apelsiner. Det är ju dock en väldigt bra och nyttig craving, haha.
Sen har jag varit super trött, oj så trött jag har varit. Jag är fortfarande ganska trött men inte riktigt lika trött som i början och jag kissar dessutom super ofta och har gjort det sen kanske v.7-9. På natten kan jag ibland vara uppe 2-3 gånger, jag hoppas verkligen att det ska lugna ner sig ett tag, det kommer ju garanterat tillbaka i slutet och det räcker. I slutet av graviditeten med Emil så hade jag sjukt ont i ena skinkan, det stack till och sen ilade det ner efter hela benet. Det har börjat redan nu, jag frågade barnmorskan när vi hade inskrivning vad det kunde vara och hon berättade då att det var något som kallas falsk ischias. Det är väl egentligen det enda som känns lite jobbigt just nu för jag känner av det när jag t.ex städar, lyfter mycket och ligger på rygg.
Med det arbetet jag har så kan det bli lite jobbigt, i bästa fall så försvinner det så jag hoppas att det ska göra det men när jag jobbade i torsdags så kände jag av det. Inte kul men jag överlever förhoppningsvis.

Nu känner jag att jag har svamlat färdigt! Ha en super trevlig kväll!

fredag 14 september 2012

Billigt och enkelt

Jag och Johan kom på igår att vi nog ändå skulle lägga ner lite pengar och tid på att fixa till här i huset vi hyr. Så idag har vi tömt alla köksskåp, och lådor, tagit ner luckorna och lämnat in de på min mammas jobb för att få de målade. Köksluckorna kommer att bli vita, sen har vi även hunnit vara på teab och kolla på kakel och tapeter. Vi hittade kakel som var på kampanj just nu så vi ska nog köpa det. Det blev mörkgrått kakel som kommer bli riktigt snyggt mot det vita. Sen har vi som sagt även hunnit kolla på tapeter, oj vilken djungel. Vi vet ungefär vad vi vill ha men det fanns som inte riktigt det vi var ute efter ändå.. jag sitter just nu i kollar här på internet. Det finns ju hur mycket som helst. Det är tur att det inte är så mycket som ska tapetseras så vi känner ändå att vi har råd med en lite dyrare tapet. Det sitter boasering i typ hela köket som just nu är brun, den tänker vi måla vit. Som ni hör kommer det bli väldigt vitt i köket, därför tänker vi köpa en "räsertapet". Haha

Ni ska få lite bilder från vår dag!
Vi började dagen med att lämna Emil hos mormor.
Bilderna kommer nog inte riktigt i ordning med det spelar nog inte så stor roll.


Som ni ser har vi burit alla våra köksgrejor in till vardagsrummet.

Snyggt va?

Här slipar jag en av alla köksluckorna..

Till lunch blev det lax, potatis, romsås och sallad. Oj vad gott det var!

Här är vi på Teab och kollar på kakel.

Den andra uppifrån är väldigt lik det kaklet vi bestämde oss för,

Här har vi lite tapeter, detta blev nog en av våra favoriter. Som ni ser är den väldigt mörk men eftersom att resten av köket kommer vara vitt så kommer det ändå bli kanonbra! 

Det här är såklart Johans favorit, skog! Den var lite mörkare i verkligheten men faktiskt riktigt frän. 

Den här gillade jag, riktigt snygg men vi är båda lite rädd att det ska bli för mycket blommor. De sitter ganska tätt som ni kan se. 

Den här gillade jag också, den är lite mörkare i verkligeheten men oj så fin den var!
Det är verkligen knepigt att försöka se hur slutresultatet kommer bli. Allt ska ju som matcha och se bra ut ihop. Det är inte enkelt alltså, men riktigt kul faktiskt. Jag längtar efter att få börja måla inuti skåparna (hur skriver man egentligen?) imorgon.

Nu ska jag snabbduscha sen hoppa isäng så att jag orkar med morgondagen!

onsdag 12 september 2012

Döden

Jag har en händelse som jag nog inte berättat om.
Som alla säkert redan vet så har jag jobbat natt på ett demensboende i sommar. Den värsta mardrömmen som kan hända när man jobbar natt är att någon avlider. Jag fick vara med om det i sommar, det var oväntat även av sköterskan.

Jag kommer på jobbet där vid halv nio, jag är med andra ord i god tid, de som jobbat kväll är väldigt uppjagade och oroliga. En av herrarna har blivit ganska dålig, han har diabetes och han ligger väldigt högt, runt 20. Jag känner hur jag blir mer och mer orolig, hur ska jag klara detta!? Det är två avdelningar och alltså två som jobbar natt, vi hjälps åt med vändningar och dylikt, jag skyndar mig upp för att kolla vem det är som jobbar. Jag blir genast lugn när jag får se att det är min "favoritnattkompis". Jag berättar läget för henne och hon säger som vanligt att det bara är att ringa om det blir något. Jag går tillbaka till min avdelning, en av kvällspersonalen slutar sitt pass kl 21 så hon går hem och den andra skulle ha slutat 21:15 men bestämmer sig för att vara kvar till sköterskan kommer. Hon skulle komma om en stund. Då kl är 22 kommer sköterskan äntligen och min kollega går då hem. Sköterskan kollar in hos herren som är dålig sen sitter hon och pratar med en läkare ganska länge. De kommer sams om att jag ska ta ett blodsocker vid 01 tiden och skulle det ha stigit över 20 så skulle jag kontakta sköterskan. Okey tänkte jag, då är det nog ganska lugnt. Där vid 23 tiden går jag in hos herren och tycker att han ligger dåligt så jag ringer på hjälp, vi lägger honom på sidan och fixar till det skönt för honom. När jag kikar in hos honom en halvtimme senare  måste jag gå genom rummet för att se honom då han ligger mot fönstret och inte mot dörren. När jag närmar mig sängen får jag se att det är nåt som inte stämmer. Jag säger hans namn och tittar om han rör på bröstkorgen. Jag ser på honom att det är över nu och jag blir lite rädd så jag går snabbt ut ur rummet och ringer upp. "M, du måste nog komma ner, jag tror att han dött.." säger jag med gråten i halsen. Hon kommer snabbt ner och vi går in tillsammans, hon känner på hans handled och konstaterar att det är över. Jag ringer till sjuksköterskan som kommer snabbt som ögat! Hon konstaterar också att det är över.

Det här är något som jag verkligen har fasat för, att behöva komma in till någon som dött. Jag kände redan när jag kom in i rummet att det var över, det luktar på ett speciellt sätt när någon har dött. Jag fick verkligen dåligt samvete för att han dog själv men jag tror som många andra att en del väljer att dö ensamma. Det känns i alla fall bättre när jag tänker på det så. Efter den här händelsen var jag hela tiden lite extra nervös att behöva gå in till någon, tänk om någon mer skulle dö!

Samtidigt känns det på ett sätt skönt att ha varit med om det. Jag var ju med när en av mina brukare gick bort men det var som väntat, vi satt vid henne hela tiden och väntade. Det är som två helt olika saker men ändå så lika på nåt sätt. Ja, jag vet inte... jag tycker i alla fall att döden känns lite skrämmande ibland. Just den där delen att dö är inte värst utan den där delen när man ska begravas. Jag vill inte ligga flera meter under marken ensam i en kista, men jag vill inte brännas upp heller... det känns läskigt helt enkelt.

Jag ska nog sluta grubbla på döden, jag är trots allt bara 24 år. Jag har förhoppningsvis många många år kvar att leva.

Sov så gott!

tisdag 11 september 2012

Jobbigt att inte veta

Det är väldigt mycket just nu, massor med jobb varav ett nytt som jag vekligen hoppas och tror är ett super kul jobb. Jag har alltid velat jobba med barn och nu kanske det blir så. Det känns jätte kul, lät dessutom som att jag får en bra lön! Nästan så att jag håller tummarna för att det blir nåt mer av det jobbet men det är väl bäst att inte hoppas på för mycket.
Sen är det det här med mitt jobb i umeå, hur fasen ska jag göra!? Det är så svårt...
Självklart är det också det här med Johan, kommer han få nåt jobb? Vart får han jobb? NÄR får han jobb? Oj vad det känns tungt, sen är jag väldigt lättretlig just nu så Johan får stå ut med en del. Stackarn!

Sen måste jag bara få säga att det känns jätte skönt att bo så nära släkten och att få bo i hus och ja... men det har sina nackdelar också... ibland längtar jag tillbaka till Umeå.
Nu lägger jag mig i ett bad, då kanske jag tinar upp och blir en lite trevligare människa!

lördag 8 september 2012

Middagen snart serverad

Jag satte bröderna i arbete, de fixar middag till mig. Tacos bjuder de på! :)

Smarrigt värre!


fredag 7 september 2012

Lite snabbt bara

Nu har vi varit hemma i en vecka och här går det undan. Vi har hunnit vara i Umeå tre dagar. Johan hade lite grejer att fixa på skolan och jag och lilleman passade på att hälsa på några kompisar. Vi fick låna svärmors husvagn så vi campade på nydalas camping. Det är ju mysigt att bo i husvagn, synd bara att det är lite jobbigt att dra den. :)

Förutom Umeå har jag även hunnit med en inskolningsdag på 13 som är ett gruppboende. Jag ska jobba min första kväll ikväll, Spännande!
Sen så håller jag just nu (eller just nu har jag ju lunch...) på med min inskolning på Solbacka som är ett äldreboende. Jag hoppas även att jag ska få inskolas som personlig assistent men vi får väl se.

Nu ska jag fortsätta jobba!