lördag 24 november 2012

För ganska exakt två år sedan

Vattnet gick för ganska exakt två år sedan.. visst är det helt galet vad tiden går fort!

För två år sedan skrev jag så här på min blogg: 

torsdag 22 november 2012

Det är tungt

Jag är inne i en dålig period, allt känns tungt, jobbigt och besvärligt. Jag känner mig arg och ledsen hela tiden, vill att det ska gå över snart. Det går ut över Johan och han förtjänar det väldigt sällan.
Jag antar att det är stressen över att flytta till Umeå själv, utan mina favoriter, som smyger fram ibland. Det är ju bara två månader men ändå... hur ska jag klara mig utan lilleman framförallt? Det kommer bli jobbigt, tänk om han glömmer av mig eller slutar älska mig?
Usch vad jag hatar när det känns så här... kan komma på massor med saker som jag känner mig ledsen och arg för men det tänker jag inte göra här.
Lillan (vi kallar bebisen för lillan och hon men vi har ingen aning om det är en hon) sparkar hejvilt, hon tycker nog att jag ska sluta grubbla på en massa dumheter och istället lägga mig och sova. Hon har förmodligen helt rätt.
Sov gott!

tisdag 20 november 2012

40 %

Jag får reklam från smartphoto och igår kväll såg jag att jag hade fått erbjudande om att få 40 % på en hel beställning. Det är ju kanonerbjudande så självklart var jag tvungen att uttnyttja det men jag var ute på tok för sent så jag hann inte riktigt beställa allt jag hade velat men jag hoppas att förstoringarna jag beställde blir bra i alla fall.

När jag satt och tittade igenom en massa bilder på lilleman så hittade jag bland annat dessa bilder:

Han ser allvarlig ut.. haha

Världens finaste leende, helt galet vad tiden går fort. På de här två bilderna var han bara två månader och nu på lördag fyller han 2 år! 

Här är det Måns som myser med Emil och inte tvärtom som det är nu för tiden. :)
Det är helt galet vad mycket bilder jag har på den här lilla pojken alltså. Jag måste verkligen ta och framkalla ett gäng och sätta in i hans album. Får kanske roa mig med det under tiden jag bor i Umeå. Då har jag nåt att göra de dagar jag inte jobbar.

Nej, nu ska jag ta mig ett glas oboy och sen blir det sängen. God natt!

söndag 18 november 2012

De nya tapeterna

Nu har vi äntligen fått tummen ur och tapetserat i köket. Det blev tapeterna som föreställer en skog och vi blev jätte nöjda. När jag har fotat med den riktiga kameran så kanske man kan se mönstret men ni får i alla fall en bild nu men från telefonen.
Sen så rusar ju veckorna bara förbi och magen växer så det knakar.. typ. Vi går snart in i v.24!! Hjälp, så här såg jag ut för någon dag sedan i alla fall.
Emil växer och utvecklas ju också som tusan, han fyller ju två år om exakt en vecka, 24 november. Så idag var jag in och handlade grejer för att baka en massa gofika. :)
Emil har dessutom fått en plats hos dagmamman och jag är då så himla nöjd med hans placering att jag nästan längtar till han börjar. Jag hoppas att han kommer tycka det är kul där. Lite nervös är jag såklart men det kommer nog bli bra.
Nu borde jag sova för tidigt imorgonbitti kommer det hit två tjejkompisar och vi ska titta på alla twilightfilmerna sen ska vi se sista delen på bio på kvällen. Det kommer bli en trevlig dag hoppas jag. :)
Sov så gott och ha en bra söndag!

söndag 11 november 2012

Saknar

Både jag och Johan ska upp och jobba imorgon så Emil ska vara hos farfar, han fick åka dit redan ikväll. Nu när jag ligger här i min säng och vet att Emils säng är tom så känns det så fel, Emil ska ju ligga i sin säng och sova så sött sen ska han vakna till och komma till våran säng...
Oj, vad jag helt plötsligt började  sakna min lilla älskling! Tur att den stora i alla fall ligger här bredvid och snarkar... så sött... och den pyttelilla älsklingen ligger i magen och busar för fullt. Det är ju rätt så mysigt det också. :)
På bilden här ser ni när Emil hjälper mig att märka på en kartong.
Sov gott!

onsdag 7 november 2012

Går igenom bilder

Jag sitter och går igenom en hel hög av bilder (man kanske inte kan säga en hel hög av bilder när de ligger på en hårddisk?) från i somras. Oj, vad många bilder det är som jag skulle vilja visa er.. tyvärr har jag inget program på den här datorn som jag kan förminska bilderna med så jag får helt enkelt vänta till jag har en laddare som fungerar till min bärbaradator. Ja, ni läste rätt.. min laddare till den bärbara datorn har gett upp så jag måste försöka få tag i en ny, förhoppningsvis passar laddaren från den gamla bärbara datorn som vi har här nånstans. Det är därför jag inte skrivit så mycket, är så jobbigt att skriva från telefonen och vid den här datorn sitter jag väldigt sällan men nu blev jag så illa tvungen då jag skulle tömma kameran. :)

Jag och Emil har haft en toppen bra vecka hittills, i måndags träffade vi en kompis och hennes son som är ganska precis ett år äldre än Emil. Då det var fint väder ute bestämde vi att vi skulle träffas i en av lekparkerna här i samhället. Emil tyckte det var super kul att åka i rutschkanan och att gunga tillsammans med W. Sen sprang de in bland träden och busade.. Emil svansade efter W hela tiden och det såg så roligt ut. Jag ångrar att jag inte gick till bilen och hämtade kameran för de var riktigt söta tillsammans.
När det var dags för lunch gick vi till cafét och käkade lunch och självklart slank det ner en gokaka också. Sen var det sovdags för lilleman så vi tackade för sällskapet och började sen promenera mot bilen som jag parkerat hos min farfar. När vi gick förbi kommunen kom jag på att jag skulle skicka in mina lönerapporter så jag sprang in på kommun och lämnade en av rapporterna och sen gick jag till Solbacka där jag lämnade den andra rapporten där så nu får jag förhoppningsvis lön även den här månaden. När vi ändå var i närheten av konsum gick vi in där för att handla lite grann och där somnade Emil. Istället för att flytta över lilleman till bilen gick vi till min mamma och pappa så han skulle få sova en stund.
Det var en kanonbra dag och så trevligt för både mig och Emil. Han behöver träffa andra barn helt klart och jag tycker det är toppen att få träffa andra mammor.

Igår åkte vi och hälsade på min farfar, besöket blev väldigt uppskattat. Vi fick fika och Emil tyckte bullarna som farfars Mari har gjort var jätte goda. Jag får nog öva lite mer på bullbakningen så att Emil börjar tycka så bra om mina bullar också, haha.

Idag har vi hälsat på hos en annan kompis, hon har också en son men han är ett år yngre än Emil. Det var också väldigt trevligt, vi blev bjudna på både lunch och fika. Emil tyckte skruvmakaronerna var jätte goda så jag tror att vi måste köpa såna. Bra om han äter någonting i alla fall.
Sen lekte grabbarna ändå tills J skulle sova.. När han somnat passade Emil på att göra en ordentligt nummer-två-blöja och självklart hade vi blöjor och tvättlappar hemma men vi hade turen med oss, J har samma storlek på blöjorna så vi fick en blöja. När Emil fått en ren blöja och jag tagit på grabben kläderna igen så dröjer det inte länge innan det luktar igen.. jahapp.. då var det bara att börja om igen.
Han har varit lite risig i kistan idag men jag hoppas det var bara idag.. är inge roligt med såna dagar.

Jaja, som sagt, denna vecka har varit toppen! Jag känner verkligen hur bra jag mår av att vara ute när det är fint väder och Emils trivs verkligen ute. Han älskar att skotta med traktorn och blir skogstokig när jag bär in honom. Tur dock att det går över fort när vi väl kommit oss in. :)


Nej hörreni, nu ska jag fortsätta med bilderna så hörs vi!

söndag 4 november 2012

V.22

"Nu väger fostret cirka 360 gram och är ungefär 27 centimeter långt från hjässa till häl. Ögonbryn och ögonlock är fullt utvecklade och fingertopparna täcks av naglar. ”Små grytor har stora öron”: Nu kan bebisen höra vad du säger eller sjunger. Vissa studier pekar på att att nyfödda barn suger kraftigare om de lyssnar på en saga de hört ofta i livmodern. Om du vill göra din egen ”vetenskapliga” undersökning, kan du välja en bok du tycker om och läsa den högt. Det är klokt att välja något du inte kommer att tröttna på i brådrasket, eftersom det kan bli en storfavorit som du får läsa många, många kvällar framöver... " - från babycenters app

http://www.babycenter.com/my-pregnancy-today-app

fredag 2 november 2012

The lying game

Jag är en serienörd, jag erkänner! Speciellt nu när den här årstiden börjar.. jag skulle kunna sitta inne och titta på serier heldagarna känns det som. Jag älskar när jag fastnar för en riktigt bra serie. När Emil gått i säng för natten startar jag tv:n och sitter och kikar på ett par avsnitt innan jag går i säng. Nu är klockan egentligen lite för mycket för att jag skulle starta ett avsnitt av min nya serie som jag börjat följa men jag måste nog se ett ändå.. bara ett!

Serien heter "the lying game". Den handlar om en adopterad tjej, Emma, som precis fått reda på att hon har en identisk tvillingsyster, Sutton. Till skillnad mot Emma lever Sutton tillsammans med sina välbärgade adoptivföräldrar och en syster. Efter en händelse hemma hos Emma rymmer hon till Sutton som övertalar henne att spela henne ett par dagar medan Sutton letar reda på deras biologiska mamma.
Resten får ni ta reda på genom att titta på den, jag fastnade i alla fall direkt. Precis en Saraserie! :)

Nä, dags att kika på ett avsnitt... bara ett.. sen sängen!

Jo just det.. är ni lika mycket serienörd som mig så tycker jag att ni ska följa en blogg som heter seriedrottningen. Där hittar ni garanterat något som ni kommer tycka om. Jag har fått många tips därifrån och ja.. det är en av mina favoritbloggar helt klart. Ta er en titt!

torsdag 1 november 2012

v.20+3

Nu är vi inne i v.21 och jag tycker fortfarande tiden går fort som attans. Vi var ju som jag berättade  på ultraljud i måndags och det är nog egentligen inte förrän nu som jag faktiskt börjar förstå att det är på riktigt, vi ska ha barn igen. Emil ska för tusan bli storebror! Hur spännande, läskigt och häftigt är inte det? :)

När jag satt på möte tidigare ikväll var bebisen igång igen, nu börjar det ju kännas riktigt tydligt. Jag kunde känna med handen utanpå också så nu är det nog inte länge kvar innan Johan kommer kunna känna han också, Åh vad det är mysigt! Nu börjar jag känna den där känslan som jag hela tiden hade när jag väntade Emil. Ja, det dröjde lite längre den här gången men nu äntligen är den här.. känslan av att bara vilja pussa och krama den lilla busen som gömmer sig i min magem nyfikenheten.. vem är det som bor där inne? pojke eller flicka? Är han/hon lik mig eller Johan? Eller kommer bebisen vara lik Emil kanske? Gud vad jag är nyfiken.. förhoppningsvis är det "bara" 19 veckor kvar.

På tal om det.. visst är ni sugna på att gissa?
släng iväg en kommentar om vilket kön det är, vad bebisen väger, hur lång den är och när ni tror att den kommer så gör jag en lista sen som jag kan fylla på! :)

Bebisen är enligt familjeliv beräknad till den 18 mars, enligt barnmorskan till 18 mars och enligt ultraljud 17 mars. Om det är till någon hjälp så var Emil beräknad till 15 december enligt familjeliv, 14 december enligt barnmorskan och 13 december enligt ultraljud men han bestämde sig för att komma redan i v.37+1 alltså den 24 november.

När vi var hos barnmorskan sist (i måndags) hade jag endast gått upp ett kilo (under hela graviditeten), blodtrycket låg på 110/70, mitt järnvärde låg på 112 så nu ska jag börja med nifferex och bebisens hjärta slog 144 slag/minut.

Så, vad tror ni? Bara att gissa på!

Tyvärr har jag ingen bild på magen att lägga upp men ni får tre andra istället.

Jag och Emil var ute och busade idag, vi gjorde gångar i snön sen jagade vi varandra, Han tyckte det var super kul. och om ni undrar varför grabben inte har några vantar så är det för att han verkligen ogillar sina handskar. Men vi var inte ute så länge och det var plusgrader så han var rätt varm om händerna ändå. :)

Nu jädrar är tapeterna inhandlade, nu ska de bara sättas upp! Spännande.. undrar om vi verkligen valde rätt.. det får vi förhoppningsvis snart se. Haha.

I tisdags när Johan var på skolan i Umeå och fixade några grejer så var jag inne en sväng på bokia och jag fastnade i Lennart Nilssons bok som heter livet. Jag är så sjukt fascinerad av alla hans bilder och den här fastnade jag för. Tänk vad det är fränt hur människokroppen är skapad.. och ser ni den här lilla bebisen? Visst ser han ut att ha det rätt så mysigt där inne? Jag tycker allt ser så mjukt och fluffigt ut. :)
Ibland skulle jag vilja fortsätta på sjuksköterskeutbildningen för att sedan kunna gå vidare till att bli barnmorska, jag tycker det är så häftigt och jag tror att det trots allt kan vara ett kul jobb.