måndag 31 december 2012

Gott nytt år!

Helt galet att det är sista dagen på året idag! Idag är väl egentligen en kul dag att göra en sammanfattning av året men det får bli en annan gång... Förhoppningsvis i alla fall.
Johan har åkt iväg för att hjälpa till fixa maten till ikväll så jag och Emil sitter i soffan och myser. Vi ska också åka iväg men inte än. :)
Jag hoppas att ni alla får underbart fin nyårsafton och jag önskar er alla ett gott nytt år!

Välkommen v.30

lördag 29 december 2012

Ny overall och nattsmashen

Jag och Emil har haft en super mysig dag idag. Johan åkte till Skellefteå vid två tiden så jag och Emil åkte till min mamma och pappa efter vi ätit lunch där busade Emil med Sot (en hund som mamma och pappa är hundmat till), Måns, Dennis och Håkan. Ja han busade såklart med mormor och morfar också!
Vi blev bjudna på middag, det blev rester sen julaftonen och lite kyckling. Jätte gott var det! När vi ätit middag blev det ris ala Malta till efterrätt. Gud vad det är gott alltså!
Sen åkte vi iväg till sporthallen där det spelas volleyboll för fullt ikväll/inatt. Det är ett evenemang som kallas nattsmashen och det är flera olika lag som spelar volleyboll. Det är allt från amatörer till proffs. Det är faktiskt en ganska så trevlig tillställning. Emil tyckte det var jätte kul, han sprang fram och tillbaka tillsammans med ett gäng småtjejer, det ska börjas i tid! :)
Då klockan började närma sig 19 tyckte jag det var dags att bege sig hem så Emil skulle få gå i säng. Han har endast sovit en halvtimme idag så han borde ha varit super trött. Jag var helt säker på att han skulle somna. Bilen hem men det gjorde han inte. När vi kom hade det ju snöat en hel del så vi "tvär"skottade halva gården. Jag tycker det är rätt trevligt att få skotta lite grann men jag fick lov att behärska mig. Tror inte min kropp tycker om att jag skottar hela gården för hand, det är en del att skotta.
I alla fall så gick vi in och gjorde Emil redo för sängen, han fick pyjamas och ren blöja. Välling fick han ju såklart också sen plockade vi fram ostkrokar och lite chips sen startade vi en film, "modig". Det var en helt okey film men tyvärr inte lika bra sm jag trodde, måste kanske se den igen. Jag trodde att lilleman skulle somna ifrån filmen men icket, han var vaken ändå till den var slut och vi hade det så mysigt! När filmen var slut gick vi upp till Emils säng där han slocknade innan han lagt huvudet på kudden. Nej men han somnade väldigt fort! 


Vilket klipp jag gjorde! Emils overall från förra vintern har blivit för liten så nu var det dags att köpa en ny. Vi tyckte det var en bra ide att vänta till mellandags rean började så i torsdags, när jag ändå skulle till Umeå och BM, passade jag även på att kolla lite overaller. Eftersom Johan inte skulle med till BM den här gången så fick min mamma åka med så jag slapp köra själv. Vi åkte i alla fall direkt till barnens hus för där visste jag att det skulle vara rea på vintekläder. Jag stod och höll i två stycken overaller som verkade fina men en av de kändes lite tunn så det fick bli den andra. Min mamma höll på svimma när hon kollade prislappen på den, 1399 kr! Jag skulle ha den ändå, det var ju rea och jag och Johan hade pratat om att en overall för 600 kr kunde vara okey ändå. sen hittade jag ett par handskar också som skulle kostat 199 kr plus en body för 199 kr till "lillan". Jag höll nästan på att svimma när jag skulle betala, jag gillar 75%!! Allt som allt betalade jag ca 500 kr för dessa tre grejer. På overallen fick jag 1049 kr (tror jag det var) rabatt, det gillar vi!

På bilden ser ni hur fin överlöparn är, självklart är den ett antal storlekar för stor så han förhoppningsvis ska kunna ha den nästa vinter också, i alla fall till mellandgs rean. ;) jag känner mig riktigt nöjd med mitt köp!

Bilden ovanför denna ser ni overallen in action, Emil hjälper såklart till med skottningen. Han älskar sin nya rosa . 

torsdag 27 december 2012

V.29

Så här ser jag ut idag i v.28+3! Tiden går snabbt, jag hinner inte med men nu längtar jag faktiskt efter den lilla busen som bor i min mage. Hon (?) var helt vild på julaftonen och under natten. Det var mysigt. Min lillebror fick känna bebisen sparka, han tyckte det var coolt! Haha.
I alla fall så har jag varit hos barnmorskan idag. Så här såg värdena ut den här gången:
Blodtryck: 120/70
Hb: 112 (det har gått ner från 115, så nu måste jag ta två tabletter per dag. Jag kommer skita stenar)
Hjärtljuden låg på 148
Vikt: två kg upp sen förra gången, totalt 6 kg upp.
Sf-måttet låg på 29, det följer alltså kurvan.
Ja, med andra ord kan man säga att allt såg bra ut förutom järnvärdet då som gått ner. Förhoppningsvis stiger det nu när jag ska ta två tabletter om dagen.
Nästa träff blir den 17 januari!

måndag 24 december 2012

God jul förresten

Vi har haft en toppen bra dag med massa god mat, mycket trevligt sällskap och många fina julklappar!
Nu säger jag god natt och sov så gott!

fredag 21 december 2012

Lunch

Jag kommer in i personalrummet och får se denna korg, jag som försöker vara duktig... Äsch, jag kan vara duktig imorgon... Eller nån annan dag...
Hur som helst, nu har jag snart julledigt i ca två veckor! Gud vad härligt det ska bli. :)
Nej, dags att gå tillbaka och arbeta!

onsdag 19 december 2012

Pysslat

Vi har pysslat med de gamla idag, det var riktigt kul faktiskt! Så här blev resultatet av de jag hjälpte till med. En av damerna skulle ha svarta tomtar och det fick hon. De blev faktiskt riktigt söta!

tisdag 18 december 2012

V.28

Helt galet vad magen växer! Jag insåg idag när jag fotade magen hur stor den blivit! Inte konstigt att jag tycker det är jobbigt att plocka upp saker från golvet...
Nästa vecka på fredagen är det dags för BM-besök igen. Ska bli spännande att se om sf-måttet fortsätter att ligga just över medel eller om det skjutit iväg... Huvva, hoppas det följer kurvan! Jag vill inte ha en jättebebis! Eller jag vill inte föda en jättebebis..
Hur som helst, morbror hade bjudit hit ett gäng kompisar på glögg/fika mys och jag fick självklart vara med. Det var trevligt och mycket gofika!
Nu däremot är det dags för mig att sova! Vi hörs.

fredag 14 december 2012

I väntan på tåget

Jag sitter just nu på tågstationen och väntar på tåget som förhoppningsvis ska ta mig till Bastuträsk. Det ska gå 17.19 men vi vet ju alla hur det brukar sluta... Förmodligen är det försenat. Huvudsaken att jag kommer mig hem ikväll i alla fall.
När jag ändå sitter här och ingenting gör kan jag ju berätta om min första dag på det nya jobbet.
Jag skulle träffa den nya chefen kl 08.00 så just den här dagen var jag ute god tid. Kom till jobbet 15 minuter innan vi skulle träffas men hon var då där och inte upptagen. Jag trodde att vi skulle sitta ner tillsammans och diskutera vad som var tänkt när hur det hela skulle läggas upp men nej, jag fick välja jobbarkläder och sen visade hon mig ner till den avdelning jag ska jobba på. Det jag möts av får mig genast att vilja gå hem igen. En äldre karl och en äldre kvinna är de jag ska jobba med och som vanligt på såna här ställen har inte de två fått veta att jag ska vara där vilket chefen tycker var konstigt för hon hade berättat men tydligen hade informationen inte nått alla. Hon beklagade detta och sen lämnade hon mig där på avdelningen.
Det första karln säger är "men du har ju jobbat med det här förut kan gå in till hen och hjälpa. Hen kan säga vad han behöver hjälp med..."
Det första jag får höra när jag kommer in är "jaha, du är ny här!? Det är ju ny personal hela tiden och aldrig ser man till er!!" hen var inte så nöjd kan man säga. Men vi lyckades tillslut så hen fick komma ut och äta frukost.
Jag tyckte det var jobbigt att inte få ha nån speciell person att gå med för de som jobbade verkade inte alls speciellt sugna på att gå mig i släptåg och jag fick fråga om precis allting. Det var som att de trodde att jag kunde allt bara för att jag jobbat med det här tidigare. Det mesta är ju väldigt likt men alla människor vi hjälper är ju olika och det är det som är svårt.
När jag senare under dagen gick upp för att prata med chefen så frågade hon hur det gick och jag svarade precis som det kändes, att det var jobbigt att inte ha nån att gå med bland annat. Kl 12 började det en tjej som fick den stora äran att vara min inskolare resten av dagen. Det gick hur bra som helst sen jag fick någon att gå med.
Idag har det faktiskt känts riktigt bra, jag har fått roa mig själv och det här gått bra.
Ska jag våga hoppas att tåget är i tid? Måste gå ner i så fall!
Ha en toppen bra helg!

torsdag 13 december 2012

Vattkoppor?

Emil är tydligen sjuk med feber och prickar, undrar om det är vattkoppor? Jag hoppas nästan det så att han får göra bort det nu när han är liten. Synd bara att det blir precis innan jul, det känns som att det inte riktigt passar just nu, fast i och för sig så får jag väl vabba vilket innebär att jag kommer att vara hemma i Norsjö jätte länge.. nästan ändå till jag går på gravidpenning som inte alls blir den 8 januari som jag trodde utan typ den 14 men det är helt okey det också.
Men jag inser just nu att vi inte är färdiga med julklappsinköpen ännu vilket kommer bli ett problem om jag inte kan handla de nu.. När ska vi då hinna handla de? Vill inte åka in till stan en lördag.. vill helst shoppa en vardagsmorgon så fort affärerna öppnar men hur lätt är det när man bor i Norsjö? Hm..

Jaja, egentligen är väl detta ett i-landsproblem som man brukar säga. Huvudsaken att jag får vara hemma och ta hand om lilleman nu när han är sjuk. Kändes jobbigt att prata med Johan när jag hör en ledsen Emil i bakgrunden. Han har visst haft "ränndynga" idag också, inte kul. Tycker så synd om honom, det är så jobbigt när jag inte kan vara där och trösta. :(

Jag åker i alla fall hem imorgon istället för att de kommer hit som vi hade tänkt.

Jag har tagit fem semesterdagar under jul och nyår, det känns så himla skönt!


onsdag 12 december 2012

Att vara höggravid under vintern

Jag har i alla fall kommit fram till att det är väldigt opraktiskt att vara (hög-)gravid december, januari, februari och mars.. det är trots allt de kallaste månaderna på året och då behöver man ju en hel jäkla massa kläder. Dessa vinterkläder är ju inte direkt billiga heller och man vill ju inte så gärna köpa en jacka/täckbyxor för en massa pengar då man kanske aldrig mer kommer ha nån användning för de.

Jag har i alla fall hittat en super fin jacka som en kompis kompis ska sälja och jag är väldigt sugen på den men jag vet inte hur jag ska göra. Ska jag köpa den för 450 kr plus frakt och klara mig utan täckbyxor (jackan går ner en bit över rumpan) eller ska jag leta fram den jackan jag hade när Emil var nyfödd (rymde ju inte degmagen i min vanliga jacka så fick lov att köpa en ny), den jackan borde passa.. också "bara" köpa ett par gigantiska täckbyxor? Hur hade ni gjort?

Nej, nu bestämde jag mig precis för att köpa jackan, hoppas bara att jag passar i rött nu då och att storleken räcker till. Hm.. Annars får jag väl sälja den vidare.

Sen är det nu åter igen dags att stänga av denna dumburk för att sova. Jobbet kallar imorgon bitti kl 07.00 så väckaren ringer kl 05.. det tar nästan en timme att åka buss till jobbet, huvva. Jaja..
Jag ska för övrigt berätta hur min första dag på jobbet gick men jag tar det nog en annan dag. Ska som sagt stänga av den här nu!

Så här kommer för övrigt jag att jobba under den här tiden. Jag har 30 min rast men annars är det ju typ ett ganska lyxigt schema, jag gillar det. Måste dock kolla hur det är tänkt under julveckan. 

Det har snöat en del idag.. undrar om det fortfarande snöar? Då lär jag väl inte ens ta mig till jobbet imorgon.. hm..

Mysigt med massa snö. :)

tisdag 11 december 2012

Graviditetspenningen

Jag har äntligen gjort i ordning mina papper för att kunna ansöka om graviditetspenningen, nu fattas endast moderskapsintyget som ligger hemma i Norsjö någonstans. Tror att jag ska vara in och be om ett nytt så jag kan skicka in ansökan så fort som möjligt. Om jag räknat och tänkt rätt så får jag gå redan den 8 januari, det är ju snart! Jag hoppas verkligen det och att det såklart blir beviljat.
Till något annat, jag har köpt några julklappar idag och en ryggsäck till mig själv som kostade så mycket som 39 kronor! Jag är så less min jäkla handväska (ska sätta dit en axelrem när jag hittar en sådan) för den glider ner från axeln hela tiden plus att den blir rätt så tung när jag packar den full. Det känns skönt med en ryggsäck i alla fall, då går det dessutom smidigt att handla mjölk och dylikt.
Ja just det, imorgon börjar jag på solbacken som jag pratat om tidigare. Jag ska träffa chefen där så det ska bli spännande att se hur det är tänkt det här. Hoppas jag får ett bra schema! Jag gruvar mig dock för pendlingen. Det tar nästan en timme att ta sig dit därifrån där jag bor så det innebär att jag får stiga ut kl fem på morgonen om jag börjar kl sju! Huvva, tur att det bara är en kort period i alla fall.
Jag var för övrigt in på Coop forum och handlade idag, det bjöds på julbord mitt inne i butiken och det kan man ju verkligen inte tacka nej till! Sen köpte jag vindruvor till efterrätt. :)
Nej men gud, nu ska jag hoppa in i duschen... Mina fötter luktar illa. Haha!
Sov gott!

måndag 10 december 2012

Tillbaka i storstan

Jag har haft en toppen bra helg, jag har mysat med både Emil och Johan. Vi har varit ute ganska mycket och skottat en hel del. Det har snöat rätt så mycket i helgen och tack och lov var det så kallt ute att snön vägde ingenting. Den var väldigt lätt att skotta så vi handskottade hela gården på söndagen.

Det är lustigt hur olika det kan vara från dag till dag, i lördags när jag skottat/sopat av och runt bron hade jag så ont i svanken att jag funderade på att ta en alvedon (ni som känner mig vet ju att jag väldigt sällan äter tabletter, och speciellt nu när jag är gravid) men Johan masserade lite grann och det blev lite bättre. Medans jag i söndags som sagt skottade hela gården för hand och då hade jag inte alls så ont. Aja, det är nog bäst att ta det lugnt, ryggen ska trots allt palla ett par månader till.

I söndags hade vi filmmys med svärfar och en kompis som heter Rebecka. Vi såg "cockpit" och jag tyckte den var jätte bra! Vi åt gräddost/brieost/vitlöksost, kex, vindruvor och drack julmust/vin. En helt okey myskväll alltså. :)

Mitt under filmen ringer Johans ena lillebror och berättar att deras mamma just blivit skickad med ambulans till Skellefteå då hon trodde att hon fått en hjärtinfarkt. En stund senare ringer brorsan igen och säger att de kör direkt till Umeå istället då hon blivit sämre, när hon kommer fram i Umeå kör de henne direkt till operation. De ska då göra en ballongsprängning, operationen gick bra och svärmor verkar efter omständigheterna må ganska bra.

I morse var det dags för mig att åka tillbaka till Umeå. Jag var uppe med tuppen klockan fem och gjorde fika till Johan sen gjorde vi oss färdiga och väckte Emil som fick välling och kläder sen bar det av till dagmamman. Jag berättade för Emil när vi åkte till dagmamman att jag skulle åka tillbaka till Umeå igen för att jobba och han såg väldigt fundersam ut så när vi lämnade lillgubben hos dagmamman tyckte han att jag skulle följa med in men det gick ju inte eftersom jag skulle åka iväg. Han blev inte ledsen men det syntes på han att han inte riktigt tyckte om det. Usch, vad jag ville sjukskriva mig och bara vara hemma med lilleman. Känner mig så elak som inte kan komma och hämta han hos dagmamman men efter i januari blir det ju jag som får hämta honom. Det känns ju i alla fall bra! Det är ju snart januari, inte länge kvar av detta år.. hjälp!

När vi lämnat Emil släppte Johan av mig hos hans pappa som skulle skjutsa mig till tåget. Tack och lov var tåget bara 4 minuter försenat och det är ju helt ok så jag var framme i Umeå just före tio. Eftersom Johans mamma kom hit till Umeå så var jag förbi och hälsade på henne. Hon såg ju såklart lite sliten ut men vem gör inte det efter en liten hjärtinfarkt? Så skönt att allt gick bra, känns inte så kul när någon som är 47 år råkar ut för sånt här. Som sagt, det gick ju bra.

När jag varit hos henne färdigt var det dags för lunch så jag pallrade mig iväg till restaurangen för att äta dagens för 70 kr. Kändes som ett vettigt pris för att få en god och nyttig lunch. Jag tar det jag ska ha och beställer maten som jag ska ha, när jag kommer till kassan tar jag fram mitt visakort och stoppar i kortläsaren, slår min kod och trycker OK. "Medges ej" står det... fan tänker jag... vad ska jag göra nu då.. kassörskan säger att jag får ta min mat och jag säger tack och att jag ska ringa ett samtal och fixa det där. Den jag ringer svarar dock inte så jag kan inte göra annat än att äta upp och gå därifrån.. haha, nej nu skojade jag.. jag lämnar tillbaka maten som är orörd också går jag till bankomaten för att se om jag får ut nå slantar. Men nej, jag som var så säker på min kod slår fel och bankomaten tar mitt kort. Jahapp... nu står jag utan varken kontanter eller visakort och ingen lunch.. jag åker till jobbet och knaprar nötter som jag hade med mig från Norsjö. När klockan är kvart i fem beger jag mig mot handelsbanken som har öppet till kl 18, där bestället jag ett nytt visakort och även ett nytt internetbankkort. Självklart kommer jag ihåg att ta ut några kronor också så jag kan handla lite mat sen i veckan. Åh, vad jag bli tokig när jag glömmer koden sådär. Jag kände mig så säker på att jag slagit rätt kod men nej.. tydligen inte. Jaja, det kunde ha varit värre! :)

När jag beställt kortet ringer jag en kompis som följer med mig på max och äter, var så himla hungrig att jag inte orkade åka hem och sen ställa mig och göra mat så jag "lyxade" till det och beställde en hamburgare istället.

Nu sitter jag hemma i sängen och funderar på om jag ska hoppa in i duschen, kändes som att det skulle vara skönt! Om jag skyndar mig hinner jag innan morbror kommer hem, jag tänkte att han kanske vill duscha när han kommer från jobbet. Jepp, det blir så.. jag ska duscha!

Vi hörs!


söndag 9 december 2012

Kontorsnisse

Så här ser jag ut när jag sitter på jobbet och är duktig, visst ser jag proffsig ut? :)

I fredags satt jag och gjorde det som jag så länge gruvat mig för, att ringa runt till en massa grupper och kolla upp vem som jobbat på de avglömda tiderna. Jag har väl berättat vad jag fått göra i veckan, de här tiderna som ska rapporteras in så brukaren får assistans de tider den är beviljad, det är det jag ringt om. Huvva vad läskigt det är, "Hej, mitt namn är Sara Holmström och jag sitter på Umeå kommun och hjälper..." ja, så låter det när jag presenterar mig. Visst låter det lite proffsigt? Haha, det gick faktiskt bra men en grupp är väldigt rörig då det är så mycket tider som ska stämplas in. Brukaren har dubbelbemanning dygnet runt så det är en hel del som just den här gången var lite knepigt. Jag hann inte den färdigt så jag måste försöka göra den färdig på måndag, vi får se om jag lyckas! Jag satt med den så länge att jag skulle ha missat mitt tåg om det inte varit försenat. Det var en timme sent. Jag åkte ju hem till mina pojkar! Det känns skönt att vara hemma men oj vad det känns i kroppen att jag lyfter Emil. Under veckan i Umeå har jag faktiskt inte haft så ont i skinkan och svanken men idag har jag knappt kunnat gå, det är lite småjobbigt faktiskt.
Johan gjorde supergoda lussekatter ikväll, mums!
Sen får ni såklart en bild på min buspojke också, han är så söt med min hårklämma och massa nutella runt munnen!

Sov så gott!

onsdag 5 december 2012

"Hej mamma"

Jag älskar när jag tror att det är Johan som ringer och när jag svarar så är det Emils röst jag hör, "heeej mamma" säger han alltid. Mammahjärtat smälter varenda gång. Jag längtar efter att få snusa och pussa lite på pojken min och på den stora pojken också såklart!
Snart är det fredag!
Idag vaknade jag vid nio och det jag gjorde då var att starta datorn och titta på lite serier. Måste ju passa på att göra sånt som inte går när jag är hemma med lilleman. :)
När klockan var just efter tolv gjorde jag mig redo att åka till jobbet. Idag har jag fått jobba tillsammans med praktikanten, vi har gjort färdigt tidsfångsten och sen har jag har suttit och skrivit namn och adresser på en massa kuvert som ska skickas. Närmare bestämt 129 st och resten ska jag göra imorgon. Jag skrev för övrigt ett brev till mig själv, haha.
Imorgon börjar jag halv nio, hoppas min chef är frisk imorgon. Jag är så nyfiken på hur hon ser ut. :)
Nej hörreni, nu ska jag titta på vampire diaries ochsen borde jag sova. Ha det!


Första dagen

Jag var ju på mitt jobb idag, det var tänkt att jag skulle träffa min chef men hon var sjuk så jag fick träffa en av de första cheferna som jag haft. Han visade mig vad jag skulle roa mig med och ja.. jisses vad rörigt det kändes. Jag hoppas dock att jag kommer ihåg lite av det till imorgon bara men det tror jag nog. Jag har fått sitta och gå igenom något som heter tidsfångst, det är dit som vi assistenter rapporterar tiden vi jobbar för att se att brukaren får de timmar som hen har rätt till. Det är inte det lättaste att gå igenom men jag ska nog lära mig det jag också.

Jag har ju varit lite orolig för det här med min gravidpenning om jag nu ska jobba på kontor så jag frågade en annan chef hur det kommer bli med min gravidpenning nu om jag ska jobba på kontor? Hon visste nästan inte men misstänkte, precis som jag, att det skulle bli svårt att få det beviljat. Jag undrade även hur jag skulle jobba nu under jul och det visste hon inte heller men hon vågade nästan lova att jag skulle vara ledig jul eftersom de inte visste någonting ännu. Men innan dagen var slut fick jag veta att jag kommer få börja jobba på ett äldreboende som heter Solbacken (nästan som Solbacka hemma i Norsjö) och jag kommer jobba mån-fre och jag kommer få vara ledig jul och nyår. Det känns så himla bra! Så till veckan ska jag börja där om jag nu inte minns helt galet. Det känns faktiskt riktigt bra och jag ska skynda mig och söka gravidpenning så jag hinner få det beviljat.

För övrigt har det varit en lugn dag, jag hoppade (jag åker ju buss till och från jobbet) av vid coop efter jobbet och handlade lite grann så nu kan jag och "lillan" fika och äta nån dag i alla fall. Sen har Patric hjälpt mig med internet så nu har vi det också vilket känns himla skönt. Då kanske jag kommer igång med bloggandet igen.. eller nja.. vi får se, haha.

Nu ska jag nog lägga mig och se ett avsnitt av hart of dixie! Sov gott kära läsare så hörs vi en annan dag. 

Min älskade lilla buspojke, jag saknar dig redan och det har bara gått en dag! Du är världens finaste och jag älskar dig oändligt!

Här i Umeå har vi i alla fall fått lite snö.. och kyla, dock inte lika kallt som hemma. Där hade de -25!! 






måndag 3 december 2012

Tiden går

Jag har så mycket att berätta om men just nu har jag inget annat internet än på min telefon så vi får väl se hur mycket jag orkar skriva.
Förra helgen hade vi ju kalas för lilleman, det blev tvådagars då vi var rädd att det skulle bli för mycket folk på en och samma dag. Det gick i alla fall bara fint och han fick många fina presenter, mycket kläder och det uppskattar vi för det behövde han. Det där med att öppna presenterna gick väldigt sakta för när han öppnat ett av paketen som innehöll ett duplotåg så tog som öppnandet slut. Han blev helt inne i sitt nya tåg, inte hade han tid att öppna nå mer presenter. Han hade inte ens tid att fika!
Nej det blev en jätte bra dag och jag hoppas att Emil också tycker det.
Emil hade även inskolning hos dagmamman förra veckan. Det gick hur bra som helst, på måndagen var vi bara där och hälsade på. Då det gick så himla bra bestämde vi att han redan andra dagen skulle få prova vara där själv en stund så på tisdagmorgon lämnade jag lilleman hos dagmamman. Han säger "hej då mamma" också springer han in... jahapp, det var alltså det. Jag är otroligt glad för att inskolningen gått bra men nu i veckan kommer den stora utmaningen. Jag återkommer med mer om det.
I fredags åkte vi till Umeå för att vi hade en tid hos barnmorskan kl halv elva. Vi var precis på håret så när vi kliver in i väntrummet är vår BM där ute och letar efter tjejen som skulle varit där halv elva... vi var alltså en timme tidiga, haha. Tack och lov kom hon aldrig så vi fick ta hennes tid istället! Allt såg bra ut med lillbebisen, hjärtljuden låg på 152 slag per minut, sf-måttet var 25 och mitt järnvärde låg på 115. Järnvärdet hade inte stigit så himla bra eftersom jag har en förmåga att glömma ta de, jag måste skärpa mig! Sf-måttet var över mittenkurven så vi ska hålla koll så det inte skjuter iväg.. jag är lite skraj att det ska bli en stor bebis, jag vill inte föda i så fall! Sen undrade BM hur jag känner inför förlossningen och så, jag berättade att jag var lite (mycket) nervös över att behöva gå över tiden, bli klippt och att det blir en jätte bebis. Jag beättade också att jag mått lite dåligt, det där som jag skrev om för nåt inlägg sen. Hon blev nog lite orolig så nästa gång ska jag träffa BM en timme och vi ska prata och så. Det känns bra men nervöst.
När vi var färdiga hos BM så åkte vi in till stan och jag hämtade min telefon som äntligen är lagad, det var massor som var fixat! Jag har dock inte hunnit byta till den men känner att jag måste göra det, den här telefonen går ju inte ringa till. Jaja... fixar det sen...
När vi var färdiga på stan åkte vi till Ica maxi men Emil somnade så Johan och Emil väntade i bilen medan jag handlade. Sen åkte vi till våra kompisar som vi fått hyra en gästlägenhet hos. Det är verkligen toppen med de där gästlägenheterna, 50 kr per natt har vi betalat och det är en riktigt fin lägenhet faktiskt. Emil tyckte det var jätte roligt att kunna springa fram och tillbaka i det stora rummet. Det har varit/är någon typ av föreningslokal så det är ett litet kök/kokvrå, en toalett och ett jätte stort rum eller matsal kan man nog kalla det. I matsalen står det sju bord och såklart massor med stolar och en bäddsoffa där vi sover. Emil har i alla fall sprungit fram och tillbaka där och sagt "klara färdiga gååå".
Sen har vi som bara tagit det lugnt hela helgen och mysa riktigt ordentligt för idag följde jag med Johan och Emil till Skellefteå då Johan skulle vara där på en information om starta eget företag. Informationen var dålig, inte alls det Johan trodde och det räckte inte ens en timme! I alla fall så åkte jag och Emil till min låtsas kusin Sandra och hälsade på. Hon har tre barn i åldrarna 3, 2 och 7 veckor. Pojken som är två fyller det nu på söndag så han och Emil är ju väldigt jämngamla, jag tror Emil tyckte det var kul att leka med pojkarna. Emil tyckte även att bebisen ,som faktiskt heter Lilly, var väldigt spännande! Det ska bli spännande att se hur Emil är med "lillan".
När vi var färdiga där såg vi att Johan skickat sms för jätte länge sen att han var färdig och han hade även försökt ringa. Jaja, jag Emil åkte in till stan där vi träffade Johan också åt vi på dallas. Jag bjöd dit min lillebror och hans tjej. Emil tyckte det var jätte gott med pizza och det tyckte faktiskt jag med. När vi ätit färdigt var det tyvärr så att stunden var kommen... Johan och Emil skulle bege sig mot Norsjö och jag tillbaka till Umeå. Usch, vad det kändes jobbigt att vinka hej då till lilleman men jag vet att det kommer gå bra.
Nu kommer vi till deb tuffa veckan som jag pratade om, Johan ska ju jobba 7-16 så Emil kommer att vara hos dagmamman hela veckan och hela dagar. Det blir som sagt en tuff vecka för båda två men blir det för mycket för lilleman kommer han nog att få vara med farfar eller mormor nån dag. Håll tummarna för att det går bra för oss alla tre!  Jag har ju flyttat in hos min morbror nu och här ska jag alltså bo under tiden jag jobbar, det känns väldigt både och.. jag älskar Umeå, det måste jag erkänna men jisses vad jag kommer sakna mina favoritpojkar! Jaja, tur att "lillan" är här i alla fall.
Nu ska jag bädda min säng och sen ska jag försöka sova ett par timmar för imorgon ska jag upp och träffa min chef. Jag har nu fått veta att jag kommer att få jobba på kontoret med mina chefer. Det finns ingen brukare som är lämplig för min ischias. Det känns faktiskt kul att få jobba med lite annat, även om det nu bara är "skitgöra". :)
Vet ni vad jag glömde berätta, vi var ju till Hissjö i lördags och hälsade på våra kompisar där. Emils kompis från öppna förskolan. Vi blev bjudna på middag, broccolisoppa och det var så himla gott! Det är nog en av mina nya favoritsoppor faktiskt! Det var jätte trevligt att vara dit och hälsa på, jag har verkligen saknat Umeå och de kompisar som vi har här.
Nej just ja, bädda sängen var det... ni får ett gäng med bilder från veckan som varit också hoppas jag att jag orkar skriva snart igen!
Emil hjälper till att slicka av visparna, jag tror grädden blev godkänd. 
Ja, som ni kan se var det kaos i vårt kök efter att bakningen var färdig dagen innan Emils kalas.. usch vilken röra det var alltså!
Emil provsitter i Nils hemmagjorda gungstol, han har inte riktigt förstått hur den fungerar.. :)
En utav tårtorna till Emils kalas, jag blev riktigt nöjd med den faktiskt! God var den också. 
Emil ligger och myser i bäddsoffan i gästlägenheten som vi hyrde förra helgen. 
Cake popsen som vi bjöd på på kalaset. En av Emils tremeningar tyckte de blev super goda, hon ått fyra stycken! :)
Johan dekorerar söndagens tårta! Den blev inte riktigt lika fin som min.. ;)
Familjemys i Umeå helgen som var. 
Allt gofika som vi bakat. det blev dumlekakor, mockarutor, kolakakor, vaniljmuffins, bullar, cake pops, marshmallows doppade i choklad och coccos och två tårtor. Emils favorit blev marshmallowsen, det var nog det enda han åt ifrån och tårta åt han faktiskt också en bit ifrån. 
Magen i v.23 tror jag. 
Emil doppar pepparkakor i saft... "mmm, njami njami njam.."
Emil tyckte att mamma skule rita traktorer.. med skopa. Jag kommer bli en mästare på traktorer!
BusEmil!
Vår blivande arkitekt.
Emil testar farfars ritbord!
Här har jag städat undan det mesta i köket, nu kunde jag äntligen gå i säng och då var nog klockan så mycket som 02:30..  Förstår inte varför jag alltid ska vänta med allt till inni det sista!
Lilleman ville hemskt gärna ha mina klämmor i håret så det måste han ju få! 
Pyttelite jul har letat sig in hos oss, mina två ljusstakar som jag hade verkar ha gett upp. Ska försöka se om jag kan hitta nån billig på rusta kanske som kan få följa med hem på fredag. Vill julpynta ännu mer hemma! :)
Vi bygger ett högt torn!
Gofikat!
Emil är nyklippt. det är inte det lättaste att klippa en tvååring som inte riktigt vill sitta still. Öronen och ansiktet kom i alla fall fram och det var det som var meningen. Jag ska försöka fixa till det lite för det är galet ojämnt, haha!
Busunge!
nu i helgen när vi var och hälsade på våra kompisar fick Emil russin av A och det blev populärt. Efter en stund gick vi in till vardagsrummet där vi satt och pratade och helt plötsligt hör vi att något faller i golvet och Emil blir tyst. Åh nej, vad kan han ha rivit ut nu tänkte jag. När vi kommer in i köket sitter lilleman under bordet och äter russin. Han var rätt nöjd. 
Emils favoritfika, doppade marshmallows i choklad och coccos.