onsdag 30 januari 2013

Som vanligt...

Ligger jag efter med att uppdatera! Usch och fy för mig...

Vi hade det i alla fall jätte trevligt i Luleå, eller egentligen i Sävast där Rebecka bor. Hon hade en super fin lägenhet!
I alla fall så lämnade jag Emil hos dagmamman på onsdagmorgon också åkte jag till mamma under tiden han var där. Hämtade upp honom vid tolv tiden, åkte hem och packade in i bilen sen drog vi vidare mot Luleå. Emil somnade i bilen precis som jag hade hoppats. Han sov hela vägen, alltså två och en halv timme... Lite för länge men det gick ju det också. När kom fram till Luleå körde vi in på en maxparkering och ringde efter Becka som fick komma dit och möta upp oss. Vi åkte till korvgubben ute på storheden där vi åt middag. Sen hann vi in en sväng på Toys'r us där Emil hemskt gärna ville gå själv vilket jag inte tyckte så han fick sitta i vagnen och bara titta på alla leksaker. Det gick hyfsat bra men självklart fick ett tåg och två tågvagnar följa med hem.

Vi var även in en sväng på coop men det gick som snabbt sen åkte vi till Becka!

Emil var inte speciellt trött så han somnade inte förrän vid halv tio.

När han sen vaknade tidigt som tusan (05.00 ungefär) på torsdagen var han taggad att få åka till Haparanda och shoppa loss på IKEA. Vi var inte så jätte snabba iväg men Emil somnade såklart i bilen och sov hela vägen (en och en halv timme). När vi kom fram tog jag ut vagnen så han fick åka i den och han satt så snällt ändå vill barnavdelningen där han fick komma upp och leka lite med de leksaker som finns där. Jag hittade massor med kul till Emil som jag såklart inte kunde låta bli sen var det dags för lunch. Emil fick plättar med sylt och jag åt såklart köttbullar.

Vi fortsatte sen shoppingen inne på IKEA när Emil fick fortsätta åka vagn. Han satt så snällt i vagnen och tjollrade på men just innan kassorna fick han komma ner en stund och gå själv eller snarare springa själv.

När vi var nöjda på IKEA gjorde vi dumheten att gå in på Candy World... Åh fy vad mycket godis! Självklart var jag "tvungen " att köpa lite grann!

Vi var förresten in på ittala outlet också och där köpte jag en ny rejäl stekpanna. Johan har redan invigt den och den blev godkänd. Men en stekpanna som kostar 649 kr (köpte den dock på rea för 399 kr) ska banne mig vara mer än godkänd! :)

I alla fall så käkade vi en korv på Ica maxi innan vi styrde "räser forden) hemåt igen och självklart sov grabben hela vägen hem. INTE bra!

Jag försökte lägga Emil halv nio och en timme senare sov han... Trodde jag... Men när jag pratade med Johan vaknade han till och vägrade somna om... Tjugo över tolv somnade Emil och sov till just före åtta. Perfekt! För vi skulle packa alla grejer och sen åka en snabbis till Boden och dollarstore. Som sagt, en snabbis blev det för halv tolv var det lunchdags inne i Luleå tillsammans med två kompisar till Becka. Jätte trevligt och gott var det! : )

Efter lunchen var det tänkt att vi skulle gå en sväng inne i stan men jag hann bara in en sväng på Cubus för jag köpte två tröjor till mig och en hel fleecedress till bebisen och en delad. Det var på rean alltihop så det var ju bra. :-)
Emil somnade inne på Cubus så jag bestämde mig för att jag och grabben skulle bege oss hemåt Norsjö. :-)

Jag är ju en sån där hemsk människa som plockar upp liftare och denna dag stod det en tjej vid e-fyran och vevade med armarna. Självklart var jag tvungen att stanna bilen och fråga vart hon skulle. Hon kunde inte svenska, hon kunde ingen svenska men hon pekade på kartan och hon skulle till Skellefteå trodde jag...
Men helt plötsligt skulle hon hoppa av i Byske...

Jaja, resan hem gick i alla fall också och Emil var snäll hela vägen även den här gången.

Mina ögon börjar gå i kors och jag skriver konstigt så jag ska nog avrunda det här. :-)

tisdag 22 januari 2013

Nya pyjamasar

Så här ser lillans nya pyjamasar ut. :)

Som Sandra nämnde i sin kommentar så kallar jag bebisen för lillan. Vi vet ju inte om det blir en flicka eller pojke men det har som blivit att vi kallar bebisen för lillan. I början av graviditeten var jag säker på att det skulle bli en lillebror men jag är inte riktigt lika säker längre, känns som att det kan vara en lillasyster i alla fall. :)
Tur att vi snart får veta, jag är i alla fall galet nyfiken på vem det är som gömmer sig där inne. 

Imorgon åker jag och Emil till Luleå för att hälsa på en kompis. Det ska bli så himla trevligt, på torsdag ska vi nog åka upp till Haparanda och gå på IKEA såklart och på fredag ska vi äta lunch tillsammans med några kompisar till Rebecka. Sen åker hon hem till sina föräldrar men jag och Emil stannar en extra natt för på lördag ska vi träffa två tjejer som jag "träffat" genom en grupp på facebook. Det är en grupp för blivande mammor, "marsbebisar" heter gruppen. Det ska bli himla kul! :)

Sen är det bara att åka hem till Norsjö och packa om väskan för på måndag åker jag och Emil tåg till Hudiksvall för att träffa Josefine och Sixten och det ser jag också framemot! Var ju jätte länge sen vi träffade de, Sixten var ju bara 5 veckor då och nu är han lite drygt 6 månader! Han har hunnit bli storkille! :)

Nej, dags för lite fika och sen packa (som vanligt är jag ute i sista minuten men det blir så mycket roligare så, eller?) det som ska med imorgon och sen sängen!

måndag 21 januari 2013

Gårdagen spenderade jag i Skellefteå tillsammans med min föräldrar. De skulle kolla på ny inredning till deras toalett och jag skulle hämta babyskyddet som vi köpt.

Inte en så jätte bra bild men det är en brio med isofix, precis likadant som det vi hyrde till Emil. Vi var super nöjda med det och hade egentligen tänkt hyra även den här gången men då jag råkade hitta det här på köp och säljsidan för Skellefteå (facebook) så kunde vi inte annat än slå till då det endast kostade 800 kr och ser ut som oanvänt! Jätte fin är den och riktigt nöjda över köpet är vi!
Förutom ett babyskydd så blev det lite annat också, bland annat en del grejer till Johan som han beställde med mig och några små plagg till bebisen. Jag hittade en rosa kortärmad body på barnenshus för endast fem kr! Kunde såklart inte stå emot för det är väl klart att lillan måste få ha nåt i rosa.. om det nu visar sig att det är en lillan. :)
Sen fick hon en jätte fin stickad dress också för endast 40 kr! Sen hittade jag två pyjamasar utan fötter på cubus för 49 kr/st. Jag tycks minnas att Emil nästan bara har pyjamasar med fot och vi tyckte inte alls om det. Han hade ju så stora fötter så kläderna blev ju för små direkt!

Förutom det så köpte jag två linnen och en tunn tröja till mig själv, även det var på rean. Det är kul att handla på rea! :)

Jag gick iväg och tänkte att jag skulle "tvärfota" lillans nya kläder men kom på att jag redan stoppat de i tvätten så det gick dåligt. Jaja, ni lär säkert få se de sen ändå.

Sen var vi på lakkapää och där hittade jag denna tvättstuga, precis så hade jag tänkt göra i min tvättstuga förutom den röda färgen då. 
Igår när jag, mamma och pappa kom hem från Skellefteå bjöd svärfar  oss på middag och min lillebror Håkan  och hans tjej Ida kom också dit och åt. Håkan hade en så underbart tjusig frisyr som jag helt enkelt var tvungen att visa er. :)


Idag har Emil varit hos dagmamman fram till klockan ett sen åkte vi direkt hem för vi väntade besök av en tjej som heter Martina. Hon har en liten bebis som bara är ca 3 månader. Det är kul att få träffa lite folk ibland. Vi fikade, pratade och gick husvisning. Riktigt trevligt var det!
När de hade åkt hem började jag fundera på vad vi skulle äta till middag och det blev en specialare av mig. Bilden ser ju inte speciellt aptitlig ut men gott var det!

Middagstips!
Vi hade ju en del köttfärssås över sen i helgen och tänkte att jag skulle göra nåt kul med det. Då kom jag att tänka på moussaka så jag googlade recept på det men hittade bara en massa konstiga  recept så jag gjorde nå eget.
Jag började med att skala och dela potatisen till mindre bitar så den skulle koka färdigt snabbare. Sen värmde jag köttfärssåsen och kryddade lite extra så den skulle börja smaka som jag tyckte att den borde smaka. När köttfärsen var färdig var ungefär potatisen också färdig så jag gjorde potatismos som jag kryddade med salt, och vitpeppar (massor med grädde hade jag i och en klick smör).
Jag hade en lagom stor ugnssäker form som jag först lade ett lager med köttfärs sen potatismos och samma igen. Längst upp hade jag lite riven ost.
Sen in i mitten av ugnen tills osten fått fin färg!
Servera tillsammans med en god sallad eller möjligtvis nåt så enkelt som rivna morötter.
Det blev faktiskt riktigt gott så ett bra tips om ni har köttfärssås över. :)

 Nu ska jag se om jag kan fixa ett collage av ett gäng bilder som jag tänkte att ni nog ville se. Säger inte vad det handlar om utan ni får vara nyfikna istället! ;)


lördag 19 januari 2013

Äntligen

Ja äntligen har vi haft lagom kallt för att kunna vara ute. Idag har det varit nästan plusgrader och senast igårmorse hade vi minus 20 och dagen före det hade vi minus 30 så det här inte blivit mycket utelek här inte. Därför var det super härligt att vara ute idag. Johan var på motorsågskurs så jag och Emil har roat oss med lite skottning, handling och en kort tur på skotern för Emils del.
Vi åkte till Norsjö för att se om morfar var hemma men han skulle precis ut med skotern så Emil fick åka från skotergaraget ner till vägen, han hade ju tyvärr ingen hjälm så längre än så blev det inte.
Då morfar hade åkt iväg gick jag och Emil en skogspromenad innan vi åkte iväg och handlade.
När vi kom hem var klockan runt halv ett så vi värmde upp lite spaghetti och köttfärssås som Emil åt som en häst av. Sen startade vi trassel och lade oss i soffan för att mysa lite grann men vi båda somnade och sov nog ungefär en timme. Det var så himla mysigt! :)
Till middag blev det hemmagjord pizza, jag fuskade lite grann och gjorde det väldigt enkelt för mig genom att köpa stora halvor av polarbröd att gå som botten. Det blev faktiskt helt okej!
Nu sitter jag i badet och njuter av värmen och lillans bus! :)

tisdag 15 januari 2013

Jag lever

Jag har inte dött, jag har bara inte orkat sätta mig och författa nå vettigt inlägg här och tänker inte försöka nu heller. Ville bara att ni skulle veta att jag fortfarande lever och bebisen i magen mår också toppen. Hon busar mest hela tiden känns det som men det gör inget, då vet jag att allt är som det ska! :)

Jag har börjat sova lite dåligt på nätterna då det gör ont i skinkorna/ryggen hur jag än ligger men jag ila val kunna stå ut. Vi är ju snart i mål... Jisses alltså vad tiden går fort!

Nej hörreni, jag får nog ta och sätta mig ner nån dag och skriva ett inlägg. Kände att skrivarglöden började komma nu när jag väl började skriva men nu ska jag fika!

Sov gott kära läsare!

onsdag 9 januari 2013

Beviljad havandeskapspenning

Så underbart skönt det känns, havandeskapspenningen blev beviljad (från 8 januari till 6 mars) från och med igår så jag har jobbat två extra dagar! Måste komma ihåg att ringa och meddela försökringskassan det så jag inte blir skyldig de pengar. I alla fall så åker jag hem till mina älsklings pojkar imorgon och det känns så himla underbart!
Men det är helt sjukt vad tiden går fort, nu är det ju verkligen bara slutspurten kvar. Jag är lite orolig inför förlossningen.. jag vill inte ha en långdragen förlossning, vill inte bli klippt, vill inte föda en stor bebis, vill inte ha otrevliga barnmorskor, vill helst av allt föda i Umeå, vill ha en frisk bebis, vill INTE att det ska bli kejsarsnitt, vill inte spricka en massa, hoppas att lustgasen hjälper den här gången också (vill inte bli illamående och spy av den)... ja fy.. samtidigt försöker jag peppa mig till att det är coolt att föda barn, det är en mäktig upplevelse och de där absolut första minuterna med den lilla slemmiga bebisen uppe på bullmagen.. ja.. det är verkligen en häftig upplevelse som jag både längtar efter och gruvar mig för! Så mycket som kan gå fel.. Men underbart när allt bara flyter på.
Tur att jag har världens bästa pojkvän! Vi fixar det den här gången också och Emil kommer bli en toppen fin storebror, jag verkligen känner det på mig. :)

Tänk att Emil har varit så liten..

..och nu är han så här stor! Så stor att han ska bli storebror. :)


Mina favoritpojkar! 
Jag blir nästan tårögd när jag sitter och kollar igenom bilder här ifrån bloggen.. tänk vad livet blir annorlunda med en liten en.
Nej hörreni, måste kanske gå isäng nu.. ska ju trots allt upp halv sju och ringa en massa samtal. Måste ju ringa och prata med alla mina chefer och berätta att jag fått beviljat nu. :)

Sov gott!

Broccolisoppa

Busenkel broccolisoppa | Recept ICA.se

Detta är en av mina favoritsoppor! Jag tycker ni ska testa den för det går både fort och enkelt att tillaga den sen är den jätte god också. Jag brukar dock ta dubbelt av både broccoli och potatis, sen kan man ta lite extra grädde också. Mm... Så gott! :)

måndag 7 januari 2013

Råttan James

Här är en av mina råttor, om jag inte minns helt fel är det James han heter. Ja, jag får skämmas.. jag kommer inte ihåg vad mina stackars råttor heter.. En av de är jag ganska säker på att han heter James men den andra.. vad var det han hette? Lite pinsamt kanske..



Det här är James och han är en nyfiken liten råtta! 

fredag 4 januari 2013

Emil i magen i v.30


Bebisen i v.30
Emil i v.30




















Ja, jag vet inte.. är det någon skillnad? Jag tror inte det. Kul är det i alla fall. :)

Jul och nyår är över

Ja, nu är det ju som slut på julen och nyår för den här gången.. bara ett år till nästa gång alltså. Nej men det känns skönt att det är över och det betyder att vi är inne på rätt år, nu är det inte alls länge kvar innan bebisen är beräknad att titta ut. Helt galet vad tiden går fort egentligen!

Vi har haft det jätte bra under min ledighet därav dåligt med nya inlägg. Vi har mysat med varandra, tjollrat på lite här hemma, umgåtts med familj och vänner, varit till veterinären med vår katt (de fick ta bort ett gäng med tovor) och vi har ju hunnit vara ute en del också. Emil har t.ex börjat åka lite på sina slalomskidor. Jag måste ju få skryta och säga att han är super duktig, Helt galet att han kan stå på skidorna helt själv och åka nedför (en liten backe bara) utan att ramla! Om jag bara visste hur man gjorde så skulle jag lägga upp en film här men ni får nöja er med några bilder. Jag såg dock att jag inte hade någon bild på min mobil då Emil åker slalom, jag filmade visst bara.

Ni ska få ett gäng bilder från mobilen i alla fall!

Halva min släkt fyller ju år i början på januari så det är som fullt upp.
1/1 fyller min kusin år, 2/1 fyller min lillebror år, 3/1 fyller min farmor år och idag 4/1 fyller min morbror år.
Denna tårta bjöd lillebrors flickvän på när han fyllde år. Jätte god var den! 

Emil älskar att bygga tågbana, i julklapp fick han ett elektriskt lok så nu är det ännu roligare. Detta lok går  verkligen heldagarna. :)

Svärfars katt som heter Kisse, hon är en speciellt katt! Världens mysigaste när HON vill vara det., hon ska dessutom vara med överallt! :)

Jag kom på att jag kanske glömt visa hur julgranen våran blev. Vi valde att ha en liten gran i år då vi egentligen inte riktigt hade plats för en. Men det blev så fint ändå!

Emil och pappa myser i gungstolen uppe hos Emils farfar

Mamma och Emil myser i soffan framför en film! 

Emil är nybadad och sitter under mysfilten och tittar på film. En riktigt nöjd kille. :)

Det är rätt så mysigt när det snöar och jag tycker det  är rätt trevligt att få gå ut och skotta lite grann. Just denna dag var det ju lite typiskt att det hade toksnöat för det var den dagen jag och mamma skulle åka iväg till Umeå då jag skulle träffa barnmorskan. Det var inte plogat många mil kan jag säga. Tack och lov fick jag låna svärfars fyrhjulsdrivna bil så det var inga problem alls!

Lilleman har lärt sig spela munspel..

..han har även förstått det här med att lasta i släpen. 

Emil, mamma och lillan (?) myser för fullt!

Ja, det här är lite bilder från vad vi gjort under veckan. Jag hade verkligen tänkt försöka visa er lite finare bilder (tagna med den riktiga kameran) på veckan men ni vet ju hur jag är vid det här laget.. förmodligen kommer det inga såna bilder. :/

Jaja, nu ska jag fika någonting. Känner mig hungrig!