söndag 9 oktober 2011

Oskyldigt dömd

http://annathomsson.blogg.se/2011/october/utkast-okt-8-2011-1.html#comment

En tjej berättar att hennes sambo har blivit oskyldigt dömd för bland annat ha misshandlat sin före detta sambo. Han har fått 8 månaders fängelse för nåt som han tydligen inte har gjort. Det är INTE okey! Han har även en son som han aldrig får träffa trots att mamman har en psykisk sjukdom.
Här kommer ett utdrag ur det hon berättar:

(Elie är sambon till den här tjejen som skriver och Achilles är Elies son som han inte får träffa) 
"Elie träffade en gång på en kvinna för några år sen. Jag tänker inte nämna hennes namn här. Jag nämner henne som "Achilles mamma" i min blogg. Hon är ca 30 år och har den psykiska sjukdomen bipolär (detta har hon själv erkänt under rättegång). Under en natt med för mycket alkohol hände något. Som ledde till en graviditet. Och hon ville såklart behålla barnet. Jag har aldrig i mitt liv sett någon som klandrar sig själv och hatar ett misstag så mycket som Elie hatade detta. Men det spelar ingen roll att han ångrar sig ända in från själen. Gjort är gjort. Så han ser det på den ljusa sidan istället. Han fick en underbar son.

Bipolär - Sjukdomen innebär att man i perioder är antingen manisk eller deprimerad. När man är manisk kan man förlora omdömet och bete sig på ett sätt som skapar problem när det gäller till exempel relationer, arbete och ekonomi. När man är deprimerad kan allt kännas svårt och man kan förlora livsglädjen. Mellan perioderna av sjukdom brukar man må bra och kan ofta leva som vanligt. Det är vanligt att man blir sjuk för första gången i tonåren. Risken att insjukna är större om man har en nära släkting som har sjukdomen.
Källa: 1177

Achilles mammas, mamma. Alltså Achilles mormor har också denna sjukdom. Dessa människor har gjort allt i sin makt för att inte låta Elie träffa sin son Achilles.

När jag flyttade ihop med Elie runt april 2010 minns jag hur ledsen han var när han kom hem från mötena med sin son på familjerätten. Achilles mormor och morfar var elaka mot honom. Om Elie kom 5 minuter för tidigt till mötet så fick han gott vänta utanför tills klockan slog hel. Han fick minsann inte träffa sin son tidigare. Mormorn sa åt Elie att "Jag känner folk. Och jag tänker inte låta dig träffa din son". Morfarn sa elaka saker till Elie, kallade honon för idiot och sa att han vardum i huvudet. Morfarn försökte så gott han kunde förstöra mötet genom att alltid stå och kolla på och försöka stjäla Achilles uppmärksamhet från Elie. Han fick inte vara ensam med sitt barn. Jag minns när Elie berättade att Achilles morfar sa åt Achilles: "Säg mamma". Men Achilles tittade mot Elie och sa "Pappa..." Detta fick tårar att rulla på Elies kind när han kom hem. Och han kunde leva på detta lilla ord i 2 veckor, lagom tills nästa möte var dags...
Detta beteende är en slags tradition hos denna familj. Det Achilles mamma gör mot Elie har Achilles mormor redan gjort mot de tre ollika papporna som Achilles mamma och hennes bröder har. Dem gör allt i sin makt för att inte låta papporna träffa barnen. Om det så betyder att dem måste hitta på historier och anmäla dem och i vissa fall, som i Elies, få dem oskyldigt dömda... (Jag kommer snart till detta)."



Gå in på hennes blogg och läs resten av berättelsen. En berättelse som verkligen berör. Hur kan det gå till på det här sättet? 

Inga kommentarer: