måndag 23 januari 2012

Pro Aqua, en dammsugare för ca 40 000 kr

Jag fick ett telefonsamtal där kvinnan som ringde först berättade att min mamma hade rekommenderat mig och sen erbjöd hon mig att få en gratis städning av t.ex mattan eller sängen. Ja men det lät väl lite intressant (jag är en sån där stackare som går på all sån där skit), allting var gratis. Vi bokade in en tid och sen så ringde jag ju till min mamma för att höra så att det då var hon som hade rekommenderat mig. Ja, det var det och det var ju inte direkt en städning det var prat om. Det skulle komma hit någon som skulle demonstrera en dammsugare för mig. Denna dammsugare var verkligen super fin. Det är en sån där dammsugare med vattentank så all skit hamnar i vattnet som man sen spolar ner i toaletten, istället för att skiten ska hamna i en  äcklig påse. Sen kan man även använda denna fantastiska dammsugare som luftfuktare och det är ju väldigt trevligt med en sådan. Den hade ju massor med olika funktioner men jag ids inte räkna upp allihop. Då var det bara så att dammsugaren kostar ALLDELES för mycket för att man ska ens fundera på att köpa den. Runt 40 000 kronor får du betala för denna maskin. Jag vet inte om jag tycker att den är värd SÅ mycket pengar, klart att den verkade bra men hallå, jag kan köpa en ny begagnad bil för 40 000 kr!

Man kan ju säga vad man vill om dessa dammsugare som kostar en förmögenhet men killen som var hit och demonstrerade dammsugaren var i alla fall söt, trevlig och duktig. Han var precis som en säljare ska vara. Han visade dammsugaren och när jag tackade nej så var det inte mer med det.

Här kan ni köpa denna häftiga dammsugare: http://www.aromatechab.se/varprodukt.html

Min svärfar är inget fan av försäljare och han har hört väldigt mycket om just detta företag så han var tvungen att googla lite och han hittade mycket som gör att man blir ännu mer skeptisk till alla försäljare. Och just det här företaget som ringde till mig verkar inte vara speciellt populärt. Här nedan kommer några länkar som jag tycker ni ska kika på. 
Måste bara tillägga att detta verkar vara ett företag som byter namn så fort det blir för mycket skitsnack om de. Aroma Tech, Svenska G3, Aromatisk teknologi...


När jag läser om det här så känner jag mig ganska dum. Hur kunde/vågade jag släppa in de egentligen? Tänk om inte min svärfar hade varit här? Den här killen kanske inte alls hade varit lika trevlig mot mig då, han kanske skulle ha varit här hur länge som helst!?
Huvva, jag blir typ rädd! Jag hade väl tur den här gången och skulle de ringa igen så kommer de inte innanför dörren!

Nej, nu ska jag försöka avrunda!

Sov gott!

10 kommentarer:

Sandra sa...

Vi har haft dom här också ''gratis städning'' i själva verket ''pressade'' dom oss i 3 timmar och försökte få oss att köpa denna maskin,tillslut fick vi ut honom ur huset utan att köpa den,tack och lov.

Sara sa...

Jag måste nog ha haft riktigt tur med försäljaren som kom hit eller så kan det ha haft något med att min svärfar var här. Haha. Han var väl kanske inte så jätte trevlig mot försäljaren men det var kanske tur det. :)

Anonym sa...

Vi har haft en Pro Aquamaskin i mer än två år. Försäljaren var både trevlig och noggrann och argumenterade naturligtvis för sin produkt utan att jag kände mig tvingad. Ang värdet kan jag nog säga att maskinen i sig knappast är värd 40000. Men vad den ger oss, är det. Vi har varit otroligt nöjda med den och använt den varje dag och till allt möjligt. Vi har kemtvättat kostymer och klänningar och tre tygsoffor utmärkt resultat. Vi både renar och fuktar inomhusluften vilket gjort att varken barnen eller vi haft en enda sjukdag på 13 månader och inte har något behov av krämer vintertid, vilket annars varit nödvändigt. Vi har inte köpt en enda rengöringsprodukt utöver tvättmedel och det som behövs till toan. Det är otroligt lätt att hålla rent.
Men detta goda är som sagt inte gratis. Vi betalar av maskinen på 36 månader vilket innebär ca 1000 spänn per månad. Dock, varje gång vi betalar av tänker jag på nyttan vi har av den samt att vi faktiskt sparat tusentals kronor på utlägg för rengöring som vi istället kan göra med maskinen.

Kul att du nämner begagnad bil för 40000. Vi köpte en beg Renault för tio år sedan för 35 lakan. Jag hade ångest över den häcken vareviga dag, för allt som som inte funkade, för allt som undan för undan gick sönder. När jag till slut sålde den för 15000 hade jag lagt mer än 50000 på reparationer. Korkat. Därför köpte vi en nästan ny Mazda när barna kom och den har i sex år varit felfri. 200000 väl spenderade spänn, tycker jag.

Anonym sa...

Jag har hört att många är nöjda med Pro-Aqua. Det handlar om hur mycket ni vill investera för hälsa. Min kompis är super nöjd med den. Pro aqua är inte lika The Kirby som låter högt. Tro inte på all skitsnack som skrevs på nätet

Anonym sa...

Denna produkt är verkligen värd sitt pris! Tro inte på allt som står på nätet och tyvärr kommer oftast det negativa fram, även om något som står skulle vara sant så är det en fantastisk produkt och jag skulle gjort samma val idag som för två år sen, alltså köpt den!

Elina sa...

Detta är en FANTASTISK maskin ! Precis som ovanstående, bli inte lurad av vad som skrivs på nätet, dem vet ingenting, ett mkt seriöst och bra företag som du kan lita på ! Tycker du ska fundera en gång till, den kommer snabbt betala sig själv och DIN HÄLSA !

Christian sa...

Japp, mycket pengar. är det. Hade en visning hemma idag. Hela paketet skulle kosta 38.000Kr. Fortfarandet lite väl dyrt.

Anonym sa...

Hej. Jag hade hem en försäljare av en proaqua för 3 år sen. En vän skulle bli försäljare och skulle då träna hemma hos oss tillsammans men sin handledare. Besöket skulle ta 1 timme men i själva verket tog det 4 timmar. Försäljaren var jätteotrevlig. Gapade och skrek och dummande sig. Men visste att jag inte kunde slänga ut honom eftersom min vän var med. Det vart inget köp. Min vän kom på att det var inget jobb för henne. Själv tycker jag att media borde varna för såna försäljare. Tänk vad många som skuldsätter sig när de blir övertalade att köpa något så dyrt. Du får gärna skicka mail till mig om du vill kommentera. gizmo_23@spray.se

af sa...

Hade besök av dessa nyligen och mitt besök slutade i att försäljaren ringde sin chef för att fråga om han ska avbryta visningen för att "hon vill inte städa" (vilket för mig känns väldigt olustigt när han står rakt framför mig). Nej det är väl självklart att jag inte vill städa när jag dagen innan blivit påprackad ett besök trots att jag sagt att jag har ont om tid. Jag svarade dock "okej" efter att tjejen sagt att jag får en gratis rengöring utav soffa, matta eller säng. Så nej, jag vill inte städa hela min lägenhet med en produkt jag inte har råd med när jag blir erbjuden en gratis rengöring utav en möbel. Synd att de högre satta inte tar sig tid att lyssna på dem som faktiskt träffar folket de lovar en sak men ger en annan. Tycker synd om försäljaren som blev bemött av mig och senare på vägen ut sa att han hatar sitt jobb.

Sara sa...

Oj, det var många som fortsatt kommentera detta inlägg fastän jag skrev det för drygt 2 år sen.

Jag tror absolut att detta kan vara en bra maskin men på den tiden var jag mammaledig och min sambo studerade, det fanns inte en chans i världen att vi skulle ha haft råd med en sån grej, vi hade inte ens betalat av vår bil som vi köpt begagnad för ungefär samma pris.

Idag har vi det väl lite bättre ekonomiskt men nej, jag tycker fortfarande att 40 000 kr för en dammsugare är på tok för mycket pengar när jag hellre lägger dessa pengar på en semester för hela min familj eller renoverar huset.

Jag tror dessutom inte på att man ska ha det alldeles för rent hemma, jag tror att man ska ha det lite lagom skitit hemma så barnen får träna upp sitt immunförsvar. Nu menar jag inte att man inte ska städa, klart som tusan att man ska städa men jag känner att det räcker att städa med min "ultra silence-dammsugare" och min alldeles vanliga skurmopp. :)

Nu ska jag väl såklart erkänna att hade jag haft 40 000 kronor (efter resor och renoveringar) över hade jag säkert köpt denna maskin, just av den anledningen, jag hade dessa pengar över och kände att jag kunde lägga de på denna grej men nu är tyvärr verkligheten en annan. Jag har inte så mycket pengar över.

Tack för alla kommentarer jag fått fastän jag inte svarat på de.