tisdag 28 augusti 2012

Vi kom oss fram tillslut

Igår började vi vår resa hem till Norrland. Färjan avgick kl 12:55 och jag var ganska nervös innan vi åkte då det blåste en hel del och jag brukar kunna bli åksjuk. Ialla fall så gick all väldigt smidigt, vi kom in i färjan och parkerade, tog ut lunchen som vi hade med oss och sen letade vi åt våra sittplatser. Vi valde sittplatser den här gången, lätt värt varenda krona. När båten väl började köra så kändes det lite guppigt och när vi kom ut ur hamnen... jädrar vad det guppade. Jag har aldrig varit bakis men det kändes som att det var så det borde kännas. Huvudet blev helt snurrigt men resan gick ändå hyfsat bra. När jag fått sitta ner ett tag och kroppen, speciellt huvudet, fått vänja sig vid guppandet så kunde jag sitta med Emil och titta på film där i barnens hörna. Det måste jag för övrigt säga var väldigt bra, jag tror att de samlat alla barnfamiljer på samma ställe så Emil hade många "kompisar" i sin ålder där. Plus att man inte fick panik när grabben började tjura eller gnälla högt för det var inte bara han som tyckte det var jobbigt att behöva sitta still hela tiden.
Resan gick i alla fall hyfsat bra, ingen av oss spydde (ingen av oss var i och för sig ens nära) och Emil var ganska snäll ändå. Vi tog oss snabbt och smidigt ut från båten och det var enkelt att hitta vägen mot Stockholm. Vi hade varit duktiga och skrivit in adressen i gps:en för att enkelt kunna hitta i Stockholm men den där gps:en körde helnasiga vägar så tillslut bestämde vi oss för att försöka hitta med hjälp av en vanlig hederlig karta. Vi lyckades hitta rätt efter en timmes extra bilkörning. Vi hann passera sergels torg, t-centralen, globen, norrmalm och ja... ni förstår. Vi var helt enkelt inne i smeten och körde, en vardag kl fem. Bra timing!

Vi kom fram helskinnade i alla fall. Vi åt wn god middag och sen såg vi iron man 2. Sen var vi helt slut allihopa så vi gick isäng och sov som stockar, Emil vaknade dock och var ledsen men han fick komma till vår säng och där somnade han om igen. Halv åtta steg vi upp och gjorde oss redo för en dag på skansen. Vi har tittat på många söta djur och jag tror att Emil ocksp tyckte det blev en bra dag. Krokodiler, lemurerna, aporna och fiskarna var nog det bästa. Det finns något på skansen som heter lill-skansen, det är något nytt som ska vara anpassat för barnen. Dit var vi ju såklart men jag blev då besviken, getter var det enda man fick klappa och djuren som skulle finnas där inne såg man inte ens till. Det fanns dock några roliga saker som Emil kunde klättra på så han var kanske nöjd ändå.
Vi har haft hyfsat bra väder men det känns att hösten är här, det har varit runt 15 grader och sol så ingen speciell värme men som sagt, dagen blev bra i alla fall.
Vi gick in på pizzerian här i närheten när vi kom tillbaka och köpte med oss pizza hem. Det var smarrigt tyckte Emil.

Nu ska vi få se bilder från Patrik och Tobias resa till Prag och sen blir det filmmys. Imorgon åker vi vidare norrut, vi kommer stanna av i Sveg och hälsa på våra ex-grannar och det ska bli så himla roligt. Jag längtar, jag hade önskat att vi haft tid att stanna av i Hudiksvall också så jag kunnat träffa Josefine och Sixten men jag tror att jag och Emil ska åka ner nån helg och hälsa på istället.

Jaja, imorgon åker vi vidare! Ha en bra kväll.

29/8 Uppdaterar med lite bilder.
En dag sen men här kommer lite bilder från de senaste dagarna. :)

Emil testar om dvd-spelaren blev bra i bilen.

Här är sista måltiden till grisarna, det blev en härlig blandning till grisarna. :)

Jag och Emil myser för sista gången i fåtöljen i vår lägenhet på ön. 

Emil är redo för avfärd!

Fullpackat, kan man säga!

I kön för att köra på färjan. 

Pirrigt värre..

Här sitter pappa och Emil på båten. 

Den här bilden är från igår när vi åkte tunnelbana in till stan (Sthlm) för att gå på skansen

Emil tittar på "piff och puff" inne på skansen akvariet.

.. och krokodiler..

... och spindlarna.

.. "ginkä"

Lemurerna var ju bara för söta, dock svårt att låta bli att klappa de.  

Och här var det en plastkrokodil som Emil tillslut vågade provsitta på. :)

3 kommentarer:

Jenny sa...

Låter som att ni haft en mysig resa hittills! Och skönt med en paus i Stockholm och ett Skansenbesök. :) Lill-Skansen fanns redan när jag var liten, men de har renoverat det nu och var stängt ifjol när vi var dit. Trisst att det var en besvikelse. Förhoppningsvis blir det bättre framöver :)
Tycker ni är tappra som tänkt köra från Stockholm och hela vägen hem och dessutom göra ett stopp på vägen. Man brukar vara sjukt less redan vid Ö-vik, men ni har ju gjort den resan förr så det går säkert bra :)
Roligt med uppdateringar :) Du har inte Instagram så man kan följa er resa? :) Kram

Sara sa...

Hittills har det varit toppen, hoppas det fortsätter så. :)
Vi kommer att övernatta även i sveg eller östersund. Lite tufft att köra hela vägen och dessutom om man "genar" över Sveg. Det blir ca 20 mil längre kom vi fram till. Men det känns det värt. :)
Jahaja, där ser man vad lite vi vet om skansen. hehe
Nej, jag har inte instagram. Har inte riktigt förstått grejen. Men nu har jag laddat hem så jag kan blogga från telefonen igen så jag ska försöka uppdatera lite oftare, speciellt nu när jag vet att någon väntar på en uppdatering. :)
Kram

Jossan sa...

Jag väntar också på uppdateringar :)

Ni är välkomna hit när ni vill :)