onsdag 11 januari 2012

Inte det minsta trött?


Emil har tänt sin sänglampa och sitter och läser en bok. Han är ganska söt måste jag ju få säga. 
Dock tycker jag det är väldigt onödigt av grabben att han ska läsa precis när vi andra ska gå isäng. Tänk om han kunde sitta och läsa sådär snällt kl 19 istället för 00. Som sagt, tur att han är så söt. Han kommer undan med det mesta än så länge. :)

Ha en bra dag, det ska vi försöka ha.

6 kommentarer:

Namárië sa...

Såg att du skrev om Emils nattsuddande i ett tidigare inlägg :) Har han börjat vakna flera kvällar i veckan?
William gjorde också så ett tag och kan även göra så nu om han sovit "för länge" på dagen. Nu har vi minskat ner till 30-45 minuters sovtid på dagen, och bara vi håller oss till det så fungerar nattsömnen bra :) Nu är det ju stor skillnad på att vara 1 år och på att vara 2 år, så menade inte så :)
Vet inte om det stämmer, men får för mig att deras små kroppar tror att de bara vilat (som på dagen) mellan sänggåendet och när de vaknar efter någon timme/mitt i natten. Hur ofta sover han nu? Ni kanske kan pröva att minska ner litegrann på sömnen dagtid och se om det gör någon skillnad? :) Tyckte denna sida var ganska bra http://se.babycenter.com/baby/sleep/sleepneeded/
Men alla barn är såklart olika! Inte att förglömma :) Tänkte bara ge dig tips :) Kram

Sara sa...

Ja, jag har berättat om det tidigare. Hoppades nog att någon skulle våga komma med nåt bra tips och nu äntligen var det någon som nappade. :)
Nu i veckan har han vaknat tre kvällar i rad och jag tycker egentligen inte att han sover så mycket på dagen. De här dagarna när han vaknat på kvällen så har jag börjat misstänka att det varit för att han sovit för mycket men sen började han sova bara ca 1 1/2-2 timmar per dag och jag tycker som sagt inte att det är så jätte mycket men när han väl sover en hel natt så sover han ju ganska många timmar i sträck.
Den här länken som du skickade, den var jätte bra och om jag ska gå efter den sover han ganska lagom många timmar nu. Han går isäng mellan 19-20 på kvällarna och sover till 8-9 på morgonen... men vänta nu.. han sover ju i så fall alla sina timmar (14 h enligt länken) i ett sträck.. Det kanske inte är så bra? Kanske bättre att lägga han lite senare (för han vaknar ändå samma tid) också får han sova en längre stund på dagen istället?

Han beter sig som om han bara vilat en stund för han ser jätte pigg ut när han vaknar. Han vill helst komma ner på golvet så han kan springa och leka men nja.. haha. Han får nöja sig med att sitta i sängen och läsa. :)

Ja, ibland kan jag tycka att det är synd att alla barn inte fungerar på exakt samma sätt. Som det här med sömnen t.ex. Tänk vad enkelt det vore. haha

jag är tacksam för att du kommer med tips. :)

Namárië sa...

Jo precis, det vore ju superenkelt om alla barn fungerade leka. William har sedan han var nyfödd varit en krånglig sovare, så jag instämmer absolut ;)
Låter ju som att Emil sover lagom många timmar både dag och natt. Är imponerad att han kan sova så länge på morgonen. Eller snarare avis, haha. Här är det sängdags kl 19 och morgon ca 07, förutom när han ska till dagmamman då vi väcker honom kl 06.
Kom på en till sak som fungerade för oss, men därmed inte sagt att det fungerar för alla. Vi upptäckte att när W vaknade före kl 14 (helst närmare 13) somnade han lättare på kvällen. Fast det kanske Emil redan gör? :)
Man får pröva sig fram helt enkelt. I slutändan är det ju för deras egen skull :) Lycka till!

Namárië sa...

Glömde förresten svara på en sak, såg jag nu. Du skrev att du kanske skulle lägga Emil senare på kvällen och låta honom sova längre på dagen. Det är ju en avvägning alla föräldrar måste göra själva :) Själv tycker jag att egentiden på kvällen är mer värd än den futtiga vilotimmen på dagen. Och så tror jag att det är bättre för W att sova långa nätter, eftersom sömnen blir djupare.
Men som sagt, det är upp till var och en. Eran Emil, era regler :) Så kör på det som känns bäst för er och Emil :) Kram

Namárië sa...

Har googlat omkring idag eftersom W var vaken 2 ggr inatt. Först ca 01:30 och sedan ca 05:30.
Hittade en tråd på familjeliv som var ganska bra med olika tips. Alltid skönt att läsa om föräldrar med samma bekymmer som en själv tycker jag ;)
http://www.familjeliv.se/Forum-3-23/m54918771-1.html

Sara sa...

Det var en väldigt bra tråd och det verkar ju som att det är nån sorts period som de kommer in i. Jag hoppas att det bara är nåt tillfälligt för William. Är så jobbigt att behöva vara vaken på natten.
Jag hoppas att det håller på att vända nu för han har nu börjat gå i säng redan halv åtta och sover till åtta. Kan hända att det var vällingen som inte var tillräckligt "stark", det var 8 månadersvälling men nu äter han 1-års välling istället. Vi hade nämligen köpt ett stort paket med välling så vi hade kvar två och ett halv paket 8 månadersvälling och det ville vi ju inte slänga bort så han har ätit det tills för nån dag sen men det har fungerat ganska bra ändå. :)