måndag 29 oktober 2012

Ultraljudet

Vi vaknade vid sju imorse men lyckades somna om till kl 9 då väckaren ringde. Vi fikade och klädde på oss sen gick vi till sjukhuset. Vi var i väldigt god tid så vi satt en stund på cafekristallen och pratade och kikade på folk. Då klockan var runt halv elva bestämde vi oss för att gå upp till specialistmödravården och vänta där istället. Johan är ju för söt, han satt och lekte med en en labyrint. Där fanns det olika färgade kulor som man skulle flytta till olika ställen genom att föra en magnetisk "penna" ovanför en kula och sen dra den dit man ville ha den. Äsch, det är svårt att förklara men det såg kul ut i alla fall. :)
Just före 11 kommer en manlig barnmorska som undrar om mitt namn, så jag berättar mitt namn och efter en stund får jag komma in på ett undersökningsrum. Det var samma rum som med Emil men precis när han satt ultraljudsgrejen mot magen kommer det in en annan barnmorska som säger att hon vill ha det rummet till sin undersökning. Vi fick snällt byta rum men just då gjorde det inte så mycket men så här i efterhand känns det som att vi skulle fått vara kvar på rummet. Han hade ju redan börjat. Hennes ursäkt var att hon "ville vara där" just i det rummet. Jaja, som sagt vi bytte rum och fortsatte undersökningen. Allt som han kunde se såg jätte bra ut och han mätte det som skulle mätas och han var super trevlig och duktig på att berätta vad man såg. Bebisen busade och sprattlade som en liten buse, ville inte alls ligga still. Vi fick tre bilder och betalade bara 30 kr för alla tre bilderna. Han tyckte inte vi skulle betala 30 kr/styck då det inte blev så jätte bra. Vi är i alla fall nöjda med ultrljudet, bebisen fanns ju där! Jag blev helt plötsligt ganska nervös, vi ska ju faktiskt ha barn igen! Hakva tiden har redan gått! Jag längtar också jätte mycket, tänk att vi snart har en till liten charmör. :)

Efter ultraljudet skyndade vi oss till hotellbjörken där vi skulle träffa våra kompisar som  i lunchade med och sen gick vi hem och hämtade bilen och körde till bsrnmorskan som jag trodde vi skulle träffa kl ett men det visade sig vara halv två så vi fick sitta och vänta en stund innan.

I alla fall, jag hade 112 i järnvärde vilket var betydligt sämre än förra gången då det legat på 27! Jag ska börja äta nifferex men det gick ju bra sist så jag hoppas det gör det även den här gången. Vi försökte lyssna på bebisens hjärtljud men den busade så mycket att det var lite knepigt, 144 slag/min fick vi tillslut fram.
Livmodern ligger i framvägg och lite på vänstersida så hon trodde att det säkert var därför som jag inte börjat känna rörelser förrän nu, så det var som jag misstänkte alltså.
Min vikt får hemskt gärna fortsätta så här som den gjort hittills. Jag har endast gått upp ett kilo och det känns som att det är bra om jag inte går upp så himla mycket den här gången. Helst inte mer än tio kg! Jaja, det blir som det blir.

Vi blev förresten bara flyttade en dag, till 17 mars så nu byter vi vecka på måndagar. Alltså är vi nu inne i v.21! Wow, vad tiden går.

Nej, nu ska jag och Johan ut på en promenad, vi hade tänkt gå och titta på när våra kompisar tränar karate.

Ha en bra kväll!


2 kommentarer:

sandra sa...

Åå ultraljud är något alldeles speciellt :)

Catarina sa...

Åå vad härligt att se och att lillan busade också:)