fredag 2 juli 2010

Barnvagnar!

Jag och Johan har förstås redan kollat in lite barnvagnar och här nere är en av de.. den kan man beställa från en hemsida som vi båda tycker verkar vara en bra sida.

Jag gillar den här vagnen! :) Det finns oändligt med olika färger.. gå in på sidan och kolla.
Nej.. nu måste jag vila en stund så jag orkar med kvällen. Jag ska äta på droskan (en restaurang här i Umeå) ikväll, med mina gamla jobbarkompisar. Det ska bli jätte roligt! :)
Vi hörs!

5 kommentarer:

Namárië sa...

Åh Droskan, där har man ätit några gånger :)
Rekommenderar starkt att ni inte köper via nätet utan att ha varit på typ Barnens hus eller Babyproffsen och provkört barnvagnen och fått tips av försäljarna. Viktigt är att vagnen inte känns för tung eftersom ni ska lyfta den i och ur bilen varje gång ni ska åka någonstans. Sen är jag ett fan av mjukliftar som är som en väska som man har barnet i. Lättare att lyfta upp dom ur vagnen även om de somnat än med hårdlift (som den på bilden). Men hård eller mjuklift är helt klart en smaksak. Jag vet ju inte hur ni bor, om ni har hiss eller så i huset så ni kanske kan köra in hela vagnen i lägenheten? Men tips och råd av kunniga försäljare är hur som helst alltid bra :)
Har ni hunnit fundera något på bilbarnstol? Min svägerska ska sälja sin Akta Graco Logico S om ni är intresserade? Den har en "bas" som man spänner fast med bilbälte och klickar fast själva bilbarnstolen på. Man kan alltså bära med sig bilbarnstolen på armen om man ska in och handla eller kan klä och spänna fast barnet i stolen inomhus innan man går ut i bilen och enkelt klickar fast den.
Lite tidigt kanske att tänka på sånt, men jag visste inte själv något i början och frågade alla jag kände som hade barn ;) Det är en djungel det där med barnprylar! :)

Sara sa...

Det är så fint på droskan! :)
Nej vi känner också så.. man vill ju gärna provköra vagnen och fråga massa frågor till nån som kan och vet. När vi varit på ultraljud och verkligen sett det lilla livet så ska vi åka på barnens hus eller babyproffsen och provköra lite barnvagnar. :) Jaja.. då förstår jag vad en mjuklift är.. haha. Vi har läst om mjukliftar i lite olika tidningar men inte förstått vad det varit. Det känns som att det vore enklare med en mjuklift.
Nej vi har inte funderat på det där med bilbarnstol.. det går väl hyra också? Men din svägerska ska alltså sälja sin bilbarnstol? Hur mycket ska hon ha för den? Det kanske är nånting att fundera på.. Det är ju förstås bekvämt att ha en egen.. för vi hoppas väl på fler barn nån gång. :D
Jag håller verkligen med om att det är en djungel det här med barnprylar.. hur vet man vad man ska ha? Var ska man börja? Jaja.. det ordnar sig säkert. :)

SandraLindahl sa...

Nej nej nej, inte en sån barnvagn,Sandra och Peter hade en sån,men det har varit massa strul och på barnvagns undersökningar gällande säkerhet kommer den sist ! Sandra och Peter har lämnat tillbaka sin,den är sjukt mycket fel på dom vagnarna ! Jag bara varnar er :)

Sara sa...

Sandra: Ajdå.. det var ju synd.. men bra att veta! Tack så mycket för det! :) Men då får vi gå på barnens hus och kolla in andra då.. och dessutom provköra.. Jippie! :)

Namárië sa...

Kanske ska tipsa om vad ni KAN köpa istället ;)
Vi är väldigt nöjda med våran Emmaljunga City Cross. Kanske ingen hit om man är lång, men ni är väl ganska jämnlånga som jag och Daniel? :) Den är stabil samtidigt som den är ganska liten och nätt. Den väger 11 kg. Vi hade som sagt en mjuklift i den och det har funkat skitbra. Mjukliften har vi burit in och haft som säng till William de första månaderna när vi har sovit över hos folk. Däcken är punkteringsfria och har till och med klarat av att ha en skruv rakt igenom ;)
Den enda nackdelen jag kan komma på är att vintertid är det inte är så praktiskt att ha en tygkorg under vagnen då det fastnar snö och slask i den ibland. Tyvärr gick det inte att välja stålkorg istället.
Malin sa 400-500 kr eventuellt för bilbarnstolen. Har bilder på den om du vill att jag ska maila?
Om ni ska köpa ny bilbarnstol kan det vara ett tips att passa på när Barnens Hus har "babykväll". Då brukar de ha bra priser på saker, ibland halva priset. Men kön dit brukar vara lååång så det gäller att vara ute i tid :)