söndag 21 november 2010

Vad tror ni om det här problemet?

http://www.familjeliv.se/Forum-4-51/m55704436-19.html

Vissa har väldigt stora problem...

2 kommentarer:

Annika sa...

Humor! Men som vanligt när jag läser sånt här och kollar kommentarer så blir jag förvånad över att så många inte läser vad det står... De kallar den här andra för bekant tex, men som jag tolkar det umgås de inte ens. Å så det här med att de kanske tänkt på det länge och trådstartaren har varit in ett par gånger och sagt att det inte var så. Sen vet man ju inte om det är ett namn som de har anknytning till, det är kanske nån gammal släkting som heter så.

Anton heter ju Emanuel i andranamn (efter farfar) och det var ett namn som jag sagt när jag var väldigt ung att om jag fick en son skulle han heta det så jag blev faktiskt tillfrågad om det var ok :-). Anton Emanuel och Viktor Axel har sina namn efter olika släktingar.

När jag var liten så föddes det en tjej i familjen tvärs över gatan och hon fick heta Annica. Våra föräldrar umgicks och vi var bästisar. Inte några problem alls. När vi började i skolan så var vi tre Annikor i klassen. Jag tror att det egentligen handlar om att den här mamman ville ha ett ovanligt namn å blev pissed över att hon inte fick vara ensam.

Å en del föräldrar är så besatta av att ha ett unikt namn att de hittar på knasnamn som istället gör att barnet blir retat för det.

Å hur litet samhälle är det när det föds 15-20 barn per år? Det är ju inte Bastutjärn direkt :-)

Men tänk vad jobbigt alla människor som retar upp sig på såna här (i mina ögon) småsaker måste ha det. Det finns säkert hela tiden någonting de måste vara arga över.

Men det är som jag skrev tidigare så att om ni döper dottern till Milja Evil Ikea så kommer hon i vilket fall som helst att vara ensam om kombinationen även om andra har samma namn.

Nu är det dags för sängen även för mig

Natti

Sara sa...

Nej jag tänkte också på det. Att endel inte läser vad som står.. för jag tolkade det också som att de inte umgicks. Men jag förstår inte alls vad det är hon hänger upp sig på. Klart att man måste få döpa sitt barn till det man vill.
Som många skrev så har hon ju ingen ensamrätt på det där namnet och hon borde ta det som en komplimang, att det faktiskt är fler som tycker att Levi är ett fint namn.
Jag håller med dig.. snacka om jobbigt att reta upp sig på småsaker. :)

Min granne hette Sara.. nog för att hon var många år äldre än mig men ändå. Jag har inte haft några problem med det.. sen var vi flera Sara i min klass också.. ett tag kallades jag för LillSara. Men sen då mamma och pappas kompis fick barn så döpte de deras dotter till Sara och då blev jag istället StorSara. :) Det är ju bara roligt om det finns fler som heter likadant.. då måste det ju betyda att man har ett fint namn. :)

Haha.. ja.. alltså, vi måste nog helt ärligt ta och fundera över den namnkombinationen.. för jag vill INTE att mitt barn ska heta likadant som nån annan.. måste börja hitta på egna namn. haha.

Hoppas du fick sova gott. :)