tisdag 14 augusti 2012

Jaså, du är pappa idag?

"Jaså, du är pappa idag?"

Lustigt att pappor många gånger får så knasiga kommentarer. Jag vet att Johan ibland har fått höra "jaha, så du är barnvakt idag". Vadå barnvakt.. till sitt eget barn, nej då kallas det att man är pappa eller mamma.

Idag är det ju precis lika vanligt att papporna är hemma med de små busarna så jag förstår inte varför en del ser det som något konstigt eller anmärkningsvärt eller vad man nu säger.

Jaja, vi har i alla fall haft en toppen bra dag. Jag tog Emil i morse så att Johan skulle få ligga och dra sig en stund. Emil fick välling och sen hann jag sopa golvet och ta fram fika innan jag kollade om Johan ville fika med oss. När vi fikat färdigt gjorde vi i ordning picknick väskan. Emil blev helt galen när jag höll på skära apelsin, han skulle bara ha och han åt upp minst halva apelsinen. Han förstod inte riktigt att vi skulle ha med oss det där ut. Apelsiner, vindruvor och banan hade vi i picknick väskan, och festisar såklart! Vi cyklade en sväng men hittade aldrig någon riktigt mysig plats att stanna av på så vi cyklade hem och satte oss på ängen mitt emot där vi bor. Det blev perfekt, det var lä där och solen låg på så det blev riktigt varmt och skönt där. Emil tyckte det var jätte kul att fika, speciellt vindruvorna som är hans favorit, och sen att springa runt och busa. Vi trodde han skulle ha fått flera fästingar på sig men vi kunde inte hitta en enda vilket var lite konstigt då han la sig i gräset.

Sen gick vi hem och åt lunch sen vilade vi allihopa, jag är galet trött på dagarna nu för tiden, det känns som att jag skulle kunna sova jämt. Det tar på krafterna att jobba natt, speciellt som nu senast när jag hade tre nätter på rad. Skönt att Emil fortfarande sover på dagarna i alla fall.

Nu ska jag skynda mig isäng. Vi hörs!

2 kommentarer:

Emelie sa...

Det är säkert sådana personer som inte hänger med i utvecklingen och hänger kvar där bak och tror att endast kvinnorna är hemma med barnen! ;)

sofia sa...

Jag har hört pappor säga att "jag kan inte följa med, jag är barnvakt"
Jag blir lika arg varje gång, men är väl förtusan inte barnvakt åt sina egna barn!!!